Liefde met gebruiksaanwijzing

Aline van Wijnen

Romantische relaties hebben Robin nog niets behalve verdriet gebracht, daar gaat ze niet meer aan beginnen. Toch wankelt haar vastbeslotenheid een beetje als ze Max ontmoet. Deze aantrekkelijke fotograaf heeft duidelijk evenveel interesse in haar als zij in hem, maar ze wil haar hart niet voor hem openstellen. Ze laat haar verstand spreken in plaats van haar gevoel, dat heeft ze met zichzelf afgesproken. Lichamelijk vermaak daarentegen? Dat kan best! Vanaf dat moment is Robin naarstig op zoek naar een gebruiksaanwijzing. Voor Max, voor zichzelf, voor datgene wat hun verhouding is geworden. Waarom is er geen lieve helpdeskmedewerker die haar stapsgewijs kan vertellen wat ze moet doen? Haar moeder kan ze niet om raad vragen. Evenmin kan ze rekenen op haar egoïstische beste vriendin. Er is nog maar één optie : luisteren naar haar gevoel – al heeft ze nog zo duidelijk met zichzelf afgesproken dat ze dat niet wil.

  • ISBN-nummer: 9789401910514
  • Verschijningsdatum: 11/08/2017
  • Aantal bladzijden: 256
  • Uitgeverij: VBK Media
  • Prijs : € 12,50

Over de auteur :

Waar boeken zijn, vind je Aline van Wijnen. Lezen en schrijven zijn haar allergrootste passies. Daarnaast is Aline gek op sushi en houdt ze van gezelligheid, al zondert ze zich ook maar al te graag af om even in haar eigen verhalenwereld te zijn. 

Mannen! Werden ze maar geleverd met een handleiding. Of een lieve helpdeskmedewerker. Of íéts. Aline van Wijnen beschrijft in Liefde met gebruiksaanwijzing op hilarische wijze hoe lastig de tweeëndertigjarige Robin het vindt om haar weg te vinden in haar werk, en vooral in de liefde. Want hoe leuk haar vlam Max ook is, hij is ook best wel ingewikkeld. Aline van Wijnen, die na het winnen van de Vriendin-schrijfwedstrijd debuteerde met Halsoverkop, brengt met Liefde met gebruiksaanwijzing opnieuw een heerlijke feelgoodroman.

Wat vind ik van het boek?

Ik was al van bij het begin gewonnen voor Robin. Ze is een mooie, jonge vrouw met heel wat schrijftalent maar zeer onzeker van zichzelf. Door haar verleden wil ze niets meer te maken hebben met mannen. De auteur beschrijft heel goed de gevoelens van Robin. Dan leert ze Max kennen. Zij verzet zich tegen haar gevoelens voor hem. Hij heeft een goed idee om haar stilletjesaan voor zich te winnen. Ik vind dat eigenlijk een supermooi idee. Dat zal haar uiteindelijk over de streep trekken. Mijn favoriete personage is Robin, alhoewel ik haar graag eens door mekaar zou willen schudden. En ik hou ook veel van Sveta : is een hele lieve meid die heel rechtuit is. Alix is een egocentrische persoon maar accentueert het goede karakter van Robin. Max is een zachtaardige en creatieve man. Zo’n man zou ik zeker willen tegenkomen.

De auteur schrijft op een aangename, luchtige manier. Er zit ook veel humor in de beschrijvingen en de dialogen. Het boek leest heel vlot. Ik hou erg van deze stijl.

De cover trekt erg aan : rozeblauwe kleuren met een gezicht en vlinders, mooie witte letters. Het doet je al dromen. Als je goed kijkt, zie je een indruk van een glas wijn… Robin en Max drinken graag hun glaasje wijn. De blauwe kleur kan wijzen op Max. Max die in het begin een blauwtje loopt. En het roze kan staan voor Robin en alle andere vrouwen die meedoen in het verhaal.

De titel is sprekend voor het verhaal : zowel voor Robin als voor Max is er een gebruiksaanwijzing nodig. En eigenlijk zou iedereen een gebruiksaanwijzing nodig hebben, maar dat is natuurlijk niet zo. Voor de extraverten is dat nog gemakkelijk, maar voor mensen die wat geslotener zijn is dat minder evident.

Enkele mooie quotes :

p. 65 : Verliefd worden is geen optie. Verboden. Verleden tijd. Verliefdheid maakt je kwetsbaar, overgevoelig en stom. Ja, mij maakt het stom. Door verliefdheid doe ik dingen die ik normaal gesproken niet zou overwegen. Verliefd woren is taboe.

p. 96 : Een verdrinkingsdood in Max’ ogen, een fijnere manier om deze wereld te verlaten kan ik me niet voorstellen.

p. 117 : De telefoon trilt zich de weg naar de rand van mijn nachtkastje en ik steek net op tijd mijn hand uit om hem te pakken.

p. 164 : Ik heb mijn geluk gevonden op het moment dat ik het ongelukkigst was.

p. 165 : Hij rukt de gordijnen dicht en de wereld verkleint zich tot deze plek, de mensheid tot ons tweeën, de tijd tot het hier en nu.

p. 240 : Voor Max leefde ik ook niet : ik bestond. Ik sliep, ik at, ik deed dingen. Nu besta ik niet eens meer. Ik voel me eerder een toeschouwer. Overbodig om aan het levensspel mee te doen.

Hieronder vind je nog de recensie van haar debuutroman. Ook zo’n leuk verhaal om mee te nemen op vakantie ! En haar nieuwste roman : Bestemming geluk.

Als Melanie wegloopt voor het altaar, moet ze zichzelf en haar leven opnieuw uitvinden

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.

Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Aline vind je ook op facebook : Aline van Wijnen

Op instagram : alinevanwijnen