Boek in de kijker 42 Follow Gaby Rasters

Follow                      Gaby Rasters

Korte inhoud : FOLLOW het leven van Mila in deze roman van Gaby Rasters. Dat leven is niet alleen ingewikkeld, maar ook herkenbaar en verslavend. Dertiger Mila is op zoek naar warmte en liefde. Haar zoektocht speelt zich grotendeels af op het internet, want Mila zit vanwege het werk van haar man in Zuid-Frankrijk. Ze krijgt weer contact met een oude liefde in Nederland en de digitale vonken spatten eraf, tot ze ook in real life een wel erg leuke man ontmoet. Hmm… Extra tof aan FOLLOW is dat Mila en de andere personages te vinden zijn op social media.

Over de auteur : Gaby Rasters (1975) jaagt haar droom na. Na een succesvolle crowdfund actie “won” ze een eerste contract bij uitgeverij Zilverspoor en bestormde ze met de roman Herkenning de boekenwereld. De reacties van lezers waren geweldig en verslavend. Bij uitgeverij Zomer & Keuning schreef Gaby in 2016 de trilogie Follow / Like / Share.  De hoofdpersonages zijn allemaal te volgen op Facebook en meer over deze populaire serie is te vinden op www.followlikeshare.nl.  In 2017 kan het publiek kennis maken met Muurbloem. In 2018 verschijnt de roman Nooit meer Bang. Twee nieuwe boeken zijn alweer in de maak en zullen snel volgen!

Een mooie aanrader : Mila is een getrouwde vrouw met een gezin van 2 kinderen.  Ze hebben een zoontje verloren.  Dat weegt heel zwaar op hun relatie.  Ze zijn naar Frankrijk gereisd voor het werk van Lucien.  Ze denkt er ook een nieuw leven te kunnen beginnen.  Ze voelt zich heel eenzaam in hun relatie en zit veel op facebook.  Zo vraagt ze zich af hoe het is met haar vroegere geliefde Chris.  Ze zoekt contact met hem via facebook.  Ze krijgen een speciale relatie en skypen veel.  Het wordt zelfs intiem tijdens die skypesessies. Die momenten  worden heel mooi beschreven en er is een spatje erotiek die ik graag heb.  Beetje ondeugend.  Ondertussen gaat het leven verder.  Lucien heeft steeds meer werk en houdt weinig rekening met Mila.  Mila’s gevoelens voor Lucien zakken steeds verder weg.  Ze leert ook Sebastiaan kennen.  Een hele toffe en lieve getrouwde man.  Toch krijgen ze een mooie vriendschap.

Wat ik heel leuk vind, zijn de facebookberichtjes en de smsje’s die het verhaal vlot doen vooruit gaan.  Het voelt eigentijds.  Het zou mij kunnen overkomen…

Die vriendschap met Sebastiaan is echt heel mooi.  Naarmate het verhaal vordert vraag je je af wie de ware zal zijn.  Of blijft ze bij Lucien?  Het verhaal loopt niet zoals ik dacht.  Dus het einde is eerder verrassend maar mooi.  Het is als een cliffhanger…  Wat komt er nu?

Op het einde maken we ook kennis met Thomas Velterman.  Hij is de broer van Chris.  (Deze Thomas gaan we volgen in het tweede deel : Like)

Het verhaal bestaat uit 17 hoofdstukken met elk een korte titel dat de lading dekt.  Daarna vind je nog een soort mini-interview met Gaby Rasters.  Ze geeft op een eerlijke manier uitleg over hoe ze het boek geschreven heeft.  Ze legt uit hoe de trilogie in elkaar zit.  Ik vind dat heel goed gevonden en ben erg benieuwd naar het tweede deel : Like.

Dit belooft een hele aangrijpende, waarachtige en pittig romantische trilogie te worden.

 

Quotes :

p. 25 : Het huwelijk met Lucien heeft haar niet gebracht wat ze ervan verwachtte.  Is ze daarom nu op zoek naar erotische en sensuele spanning?

p. 33 : Mijn leven is meer geworden…   Mijn leven ook. Ik leef weer.

p. 76 : Is het gewoon de spanning en de drang naar interactie en aandacht?   Of is ze op zoek naar die ene vonk die haar geloof in de liefde weer kan laten oplaaien?

p. 135 : Ik wil mijn bed & breakfast een andere functie geven dan alleen een overnachtingsplek op een mooie locatie met een lekker ontbijt.  Ik wil er een plek van maken waar stelletjes met relatieproblemen naartoe kunnen om op adem te komen.    En ik wil ze coachen.  Ik weet dat het maar voor een paar dagen is, maar ook in een paar dagen kunnen wonderen gebeuren.  (Dit vind ik een heel mooi deeltje in het boek.  Ze vindt zelfs een hele originele naam voor haar bed & breakfast.  Ze kan haar ervaring als advocaat gebruiken om mensen met relatieproblemen te helpen.  Dat zou ik eigenlijk ook wel zien zitten.) 

p. 197 : Want vluchten in de armen van een ander is heel even leuk, maar dat kun je niet de rest van je leven volhouden.  (Ze heeft een hele lieve vriendin die haar telkens goede raad geeft.  Zo hebben ze ook hele mooie dialogen.)

p. 207 : “Sometimes the person who tries to keep everyone happy is the most lonely person.” (Dat is een waarheid als een koe! Dat heb ik zelf ook ervaren. Je wilt voor iedereen goed doen, maar uiteindelijk verwees je jezelf…)

p. 214 : Is dat wat het huwelijk na zo veel jaren met je doet?  Dat je elkaar steeds opnieuw moet terugvinden? (Ik vermoed dat dat een vraag is die vele mensen zich stellen.)

p. 230 : Dit was ‘m dus. De kus die een stempel heeft achtergelaten in mijn hart. (Zo mooi geschreven!) (Zo voelt het dikwijls wanneer je iemand leert kennen.)

p. 233 : Ze heeft zin om het boek nog eens te lezen.  Op die manier is ze dichter bij hem.  Misschien kan ze op die manier het boek ook sluiten.  Hun boek. (Dat heb ik ook ervaren.  Ik kreeg ooit een mooi boek van iemand die ik heel graag zag en las dit boek met hem in mijn achterhoofd.  Dat geeft een heel andere betekenis aan dat boek.)

p. 242 : Without love, we are birds with broken wings.  (Zo mooi, maar o zo tragisch !)

p. 247 : Love is how you stay alive, even after you are gone.

 

ISBN : 9789401907927

Publicatiedatum : 14/06/2016

Pagina’s : 256

Uitgever : Zomer & Keuning

Titel serie : Mila

Nummer in serie : 1

Ondertitel : het nogal ingewikkelde leven van Mila

Prijs : € 17,50

De andere twee delen zijn :