Aftellen tot Kerstmis : 16 december

Dag 16 van de adventskalender

Om te beginnen, een heerlijk en zacht theetje van Thelene. ‘Angel Garden’ is een groene thee met Jasmijnsmaak. Dat is één van mijn lievelingstheetjes. Niet alleen omwille van de hemelse naam maar ook omdat ik heel graag Jasmijnthee drink. En dan nog in zo’n leuk kopje van Tealicious.

Het boekje is deze keer een kleurboekje over het verhaal van De slak en de walvis.

Een slak wil de wereld ontdekken. Samen met de walvis wordt het een spannende reis langs ijzige bergen, gloeiende vulkanen en tropische eilanden. Dan gaat het vreselijk mis … ze spoelen aan op een strand en die enorme walvis is niet meer in beweging te krijgen. Maar ook wie klein is, kan een held zijn! 

De happy stone die ik vandaag koos, is een lieve ijsbeer. Vroeger las ik de boekjes van kleine ijsbeer voor aan mijn jongens. Ze waren dol op die witte knuffelbeer.

Sinds Lars de kleine ijsbeer op de wereld is, heeft hij voortdurend de kolder in z’n kop. Het liefst speelt hij de hele dag met zijn vrienden: Greta, zijn ijsbeervriendinnetje, de sneeuwgans Pieps en Lena het sneeuwkonijn. De vader en moeder van Lars zien de vriendschap tussen Lars en Robbie niet zo zitten… Een zeehond en een ijsbeer? Vrienden? Dat kan toch niet!?! Oh, jawel hoor! Robbie en Lars hebben er geen enkel probleem mee. Ze zijn de dikste maatjes. Samen met Caruso, een zingende pinguïn, die zelfs de verdrietigste lemmingen vrolijk kan maken, beleven Lars en zijn vrienden het ene avontuur na het andere.

Omdat de aarde opwarmt, gaan de polen smelten. Ook de plaatsen waar de ijsbeer woont gaan smelten en zo lopen die grote, witte beren gevaar. In het filmpje wordt dit nog eens goed uitgelegd. Wat kunnen we doen om ze te redden?

Tot morgen !