Adventskalender 2022 : dag 24

Tsarevna : Mélange aromatisé de thé noir, orange et épices. Wat een heerlijke sinaasappelgeur !!!

Pak dit jaar je koffers en geniet van een magisch verblijf tijdens de kerstperiode met Tsarevna, onze iconische, biologische zwarte thee.Zodra u aankomt, beginnen de festiviteiten in dit majestueuze hotel versierd met rood en goud. Butlers heten u welkom in de lobby, hun armen gevuld met geschenken. Om uw verblijf echt uitzonderlijk te maken, is het hele team druk bezig om de puntjes op de i te zetten. De woonruimtes zijn versierd, de bomen zijn verlicht en de cadeaus zijn ingepakt. Je hoeft je alleen maar op je gemak te voelen in je favoriete kamer en de magie zijn werk te laten doen. Kerst kan eindelijk beginnen!

Dit was de adventskalender die ik gedurende de 24 dagen mocht proeven. Dank aan Kusmi en aan Isabelle van Tealicious.


De eerste stop is de tearoom. Een betoverend aroma van sinaasappel, vanille en kruiden komt uit je dampende mok. Kardemom, kaneel, zoethout… Dit is Tsarevna, hét recept van de feestdagen! Een biologische zwarte thee met krachtige, bedwelmende tonen, om van te genieten met de volledige intensiteit die past bij deze blend in beperkte oplage. 

Zwarte thee* (46%), specerijen* (gember*, kaneel*, kardemom*) (35%), sinaasappelschil* (8%), zoethout*, natuurlijk vanillearoma, natuurlijk sinaasappelaroma, natuurlijk kruidenaroma. *Biologisch geteelde ingrediënten

Kaneel

Kaneel

Kardemom

Kardemom

sinaasappelschil

sinaasappelschil

Drop

Drop

Zwarte thee

Zwarte thee

Tsarevna is de iconische melange van Kusmi Tea, die speciaal voor Kerstmis in een beperkte oplage wordt aangeboden. Sinds negen jaar trekt het een andere, feestelijke outfit aan voor de eindejaarsfeesten om je mee te nemen naar een magische wereld. Het recept waar je zo van houdt is echter hetzelfde gebleven, met betoverende tonen van sinaasappel, vanille en kruiden. Een blik om te bewaren voor je verzameling!

De praline die ik erbij mocht eten was een hertje met praliné. Heerlijk !

Als laatste bedeltje kreeg ik een tweede armbandje. Hieronder zie je beide armbandjes nu afgewerkt :

De happy stone is de ‘Geboorte van Jezus‘ De essentie van Kerstmis. We mogen niet vergeten om wie het gaat.

Leerzaam filmpje voor peuters :

Hieronder zie je het levensverhaal van Jezus :

Tot slot wens ik jullie allemaal een Zalige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar ! Geniet van het samenzijn met je familie en vrienden.

K almer aan doen en onthaasten

E erlijk aan mekaar kunnen zeggen wat je gevoelens zijn

R ijkelijk genieten van het samenzijn

S amen vieren rond het licht

T roost brengen waar verdriet is

Matigheid is de ideale maat

I nnerlijke rust brengt vrede

S aamhorigheid geeft veel vreugde

Onze kribbe

Het verhaal van onze kribbe :

Vijftien jaar geleden waren we in de Provence. We zaten aan een riviertje waar heel veel kleine steentjes aan de zijkant lagen. De jongens waren ermee aan ‘t spelen en bouwden kleine dammetjes… Toen kreeg Bernard het idee om steentjes te verzamelen voor een kerstkribbe. Hij zou de muren zelf bouwen. De jongens waren erg enthousiast en verzamelden er heel wat. Toen we thuis kwamen, hebben ze ze gewassen en goed afgedroogd. Bernard bewaarde ze een tijdje in een doos en na de zomer begon hij met het bouwen. Steentje voor steentje lijmde hij vast. De kinderen volgden het proces met veel aandacht en plezier. Tegen de winter was het klaar en sindsdien staat hij elk jaar op zijn plaats onder de kerstboom. Het is een echt familiestuk geworden.

Nog een weetje : het is reeds de derde kribbe die Bernard maakte voor ons gezin. Later zullen de jongens de kribbes onder mekaar kunnen verdelen.

De houten beeldjes kochten we op de kerstmarkt in Keulen. We zijn er drie keer naartoe geweest en telkens kochten we er enkele bij. Op ons tv-kastje naast de kerstboom staan de herders met de schaapjes. Freetje vindt de beeldjes heel leuk en ze neemt ze graag in haar handjes maar is heel voorzichtig. Ze zet ze telkens weer mooi terug. Leuk om haar daar zo mee bezig te zien. De dieren trekken haar het meest aan.

Even een kerstboompje gevormd met de granny squares die ik reeds haakte voor het dekentje voor mijn tweede kleindochtertje dat op komst is…

What you think,

you become

What you feel,

you attract

What you imagine,

you create

Step by step,

day by day