Valentijnboeken

Liefde, een onmogelijk verlangen?  Dirk De Wachter

Het eerste boek over de liefde is een pleidooi om gewoon te doen over liefde.  Want alleen dan, als we niks forceren, kan de liefde in volle glorie verschijnen.  We hoeven niet achter de liefde aan te hollen.  Laat het op je afkomen….

Het is geen roman, het geeft ons andere mogelijkheden om de liefde te ontdekken.

Dit is geen therapeutisch handboek, geen sociologische analyse, geen filosofisch traktaat, maar een hoogst persoonlijke meandering door een onmogelijk thema.  Het verwijst naar inspiraties en bevlogenheden waarvan ik hoop dat ze weer anderen kunnen bekoren.”

Eigen mening : Het boek leest heel vlot.  Je hoeft het niet in één keer uit te lezen.  Neem het op, lees wat en leg het dan weer even aan de kant.  Het is ook fijn omdat erveel andere filosofen en kunstenaars in geciteerd worden.  Het is zeer actueel geschreven. En het zet aan tot nadenken…

Enkele quotes : p. 7 : De liefde overkomt ons.  En hoe uniek en begerenswaardig ook, het is diezelfde liefde die ons leven kapotmaakt.

p. 10 : Ik kan eenvoudig niet geloven dat er passies zijn die een leven lang in de ziel smeulen, als een onderaards vuur, als een veenbrand.  Misschien bestaan ze wel, maar ik denk dat het leven zulke vuren blust.  (Sándor Márai, Kentering van een huwelijk.)

p. 45 :  Dit is mijn favoriete quote :  De liefde verbindt in verschil .  Dat wil zeggen : de ware liefde erkent de ander als de ander en heeft niet de behoefte om hem te boetseren tot een egocentrisch geprojecteerd ideaal.  …    Ware liefde laat verschillen toe. … De liefde toont zich in het niet-perfecte.

ISBN : 9789401421331

Publicatiedatum : 30/09/2014

Pagina’s : 112

Uitgever : Lannoo Campus

2e editie

Prijs: € 19,99

 

De volgende boeken heb ik nog niet gelezen maar raad ik jullie aan : 

Voor jou‘ van Jojo Moyes is een roman die alle harten verovert: het boek voert wereldwijd de bestsellerlijsten aan en ging 3 miljoen keer over de toonbank.
Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Deze heerlijke roman is voor iedereen die genoot van films als ‘Intouchables’ en ‘Mar adentro’, en werd door ‘De Standaard’ uitgeroepen tot dé feelgoodroman van het jaar.

ISBN : 9789032514853
Publicatiedatum : 03/06/2014
Pagina’s : 432
Uitgever : De Fontein Romans & Spanning
7e editie
€ 10,00
‘De ontmoeting.’  Sparks
Het leven van Miles Ryan lijkt te eindigen op de dag dat zijn vrouw dodelijk verongelukt. Maar Miles moet voor Jonah zorgen, zijn negenjarige zoon, en zijn plicht vervullen als sheriff in het stadje New Bern in North Carolina. Jonah krijgt problemen op school en zo ontmoet Miles Sarah Andrews, de aantrekkelijke schooljuf van Jonah. Misschien komt het door haar eigen emotionele wonden dat Sarah de pijn herkent in de ogen van vader en zoon. Langzaam groeit er een band en voor het eerst sinds jaren kan Miles weer lachen. Tot hun liefde zwaar op de proef wordt gesteld door het schokkende geheim dat Sarah met zich meedraagt.
ISBN : 9789022577233
Publicatiedatum : 10/01/2017
Pagina’s : 349
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.
Prijs : € 7,50
Er zijn reeds heel wat boeken van Sparks verfilmd.  Deze zal ook prachtig zijn.
De Bruiloft.   Sparks
Wilson Lewis is zijn trouwdag vergeten, en als hij heel eerlijk tegen zichzelf is, moet hij na dertig jaar helaas toegeven dat de romantiek uit zijn huwelijk is verdwenen. Toch houdt Wilson nog zielsveel van zijn vrouw Jane. En hij beseft dat hij iets moet doen om haar hart opnieuw te veroveren. Maar Wilson is niet zo goed in het uiten van zijn emoties. Hoe kan hij Jane weer verliefd op hem laten worden? Houdt zij eigenlijk nog wel van hem? Geïnspireerd door de aanstaande bruiloft van zijn dochter, zet Wilson alles op alles en verzint een prachtige list.
ISBN : 9789022570913
Publicatiedatum : 10/01/2017
Pagina’s : 272
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.
Prijs : € 7,50
Voorbije liefdes.   Richard Yates

Jong, ambitieus en pasgetrouwd probeert Michael Davenport zich te manifesteren als schrijver. Zijn vrouw Lucy blijkt miljoenen op de bank te hebben staan, maar Michael wil met haar kunnen leven van zijn boeken. Lucy weet niet goed wat er van haar als echtgenote wordt verwacht, en hun huwelijk brengt haar niet het geluk waar ze op hoopte.

Voorbije liefdes toont op tragische, maar ook pijnlijk grappige wijze hoe jonge koppels vol hoop en torenhoge ambities op zoek zijn naar hun talenten en manieren om gelukkig te worden, al lijkt dat hun vrienden beter af te gaan dan hunzelf.

ISBN : 9789029507325
Publicatiedatum : 30/12/2016
Pagina’s : 381
Uitgever : De Arbeiderspers
Prijs : € 22,50
Portret van een Vrouw.   Jojo Moyes
Bestsellerauteur Jojo Moyes, bekend van ‘Voor jou’, ‘De laatste liefdesbrief’ en ‘Vier plus één’, heeft met ‘Portret van een vrouw’ opnieuw een meeslepende roman geschreven.

 

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Édouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Édouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie’s leven en reputatie op het spel…

Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken…

ISBN : 9789026142376

Publicatiedatum : 11/01/2017

Pagina’s : 448
Uitgever : De Fontein Romans & Spanning

4e editie 
€ 10,00
Kus me dan.   Rachel Gibson
Bestsellerauteur Rachel Gibson staat garant voor onvervalste romantiek! ‘Hallo, Vivien… dat is lang geleden…’ Bij het horen van deze woorden staat Vivien Leigh Rochet aan de grond genageld. Het is jaren geleden dat ze Henry Whitley-Shuler voor het laatst heeft gezien. Zij was een tiener die huizen schoonmaakte om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Hij was de prachtige zoon van rijke ouders, totaal onbereikbaar voor haar. Jaren geleden liet Vivien het stadje Charleston achter zich om het te gaan maken in Hollywood. Inmiddels heeft ze bereikt wat ze wilde, en nog veel meer, maar haar leven voelt toch nog leeg en triviaal. Na een succesvolle carrière op Wall Street die ruw onderbroken werd door een hartaanval, is ook Henry teruggekeerd naar Charleston. Hij heeft zijn maatpakken ingeruild voor een overall en een goede set handgereedschap om meubels te maken, wat eigenlijk altijd zijn droombaan is geweest. En dan staat hij nu opeens oog in oog met haar; degene die hij niet kon hebben. Hij is niet op zoek naar liefde, hij is niet eens op zoek naar seks… Dus waarom is weerstand bieden aan de zuidelijke charmes van Vivien dan het moeilijkste wat hij ooit heeft gedaan?
ISBN : 9789045211480
Publicatiedatum : 15/12/2016
Pagina’s : 237
Uitgever : Karakter Uitgevers BV
€ 14,99
Bucket list voor koppels.   Elise De Rijck
Eindelijk een Bucketlist voor koppels. In dit boek vind je 250 gekke, grappige, unieke, maar soms ook heel serieuze opdrachten die je samen met je geliefde gedaan moet hebben. Of jullie nu pas een week of al jaren samen door het leven gaan, dit boek zal jullie leven veranderen. Écht waar! Dankzij dit boek zullen jullie elkaar nog beter leren kennen, zullen jullie spannende avonturen beleven en met een beetje geluk laat het zelfs al jullie dromen uitkomen. Laat geheime briefjes voor elkaar achter tussen de melkproducten in de supermarkt, herbeleef jullie eerste date, duw elkaar op de schommel en laat matching (plak)tattoo’s zetten. Het zijn maar enkele onderwerpen uit de lijst met 250 ideeën die jullie leven zal verrijken en jullie relatie nog sterker zal maken.
Ik ben benieuwd.  Ik zal er toch eens in snuisteren…
 ISBN : 9789401440776
Publicatiedatum : 13/12/2016
Pagina’s : 128
Uitgever : Lannoo
Titel serie : Bucketlist
Ondertitel : 250 dingen die jullie samen gedaan moeten hebben
Prijs : € 12,50
You & Me 
“Dit is geen boek voor jou. Dit is een boek voor jullie! Zijn jullie gek op elkaar? Zien jullie elkaar doodgraag? Zijn jullie elkaars dekseltje op het spreekwoordelijke potje? Dan zal You & Me, bucketlist voor koppels jou en je partner onvergetelijke momenten bezorgen! Dit grappige doe- en bewaarboek zal getuige zijn van waar de meeste liedjes en films over gaan: de liefde. Of jullie een week of een halve eeuw samen zijn, dat maakt helemaal niet uit. Via dit boek leer je elkaar nog beter kennen en ga je elkaar nog liever zien. You & Me wordt een souvenir van jullie liefde voor elkaar. Het doel van You & Me? Samen oud worden en elkaar niet verliezen in de snelheid van het leven. Door de honderden grote en kleine uitdagingen in dit boek zullen jullie nog meer koesteren wat jullie samen hebben.”
ISBN : 9789461316400
Publicatiedatum : 25/11/2016
Pagina’s : 175
Uitgever : Van Halewyck
Ondertitel : bucketlist voor koppels

1e editie
Prijs : € 15,00