Egyptisch Blauw

Johnny Bollé

Egyptisch blauw is een meeslepende thriller waarbij de puzzelstukjes steeds veranderen.

Tijdens een avondje stappen leert de schuchtere Jovanny een stel vrienden kennen. Het klikt meteen, maar hij ervaart al snel dat zijn nieuwe vrienden er een verborgen agenda op na houden. Hij wordt achtervolgd door de mysterieuze Melissa. Zij heeft een steeds terugkerende nachtmerrie waarin Jovanny één van haar familieleden vermoordt.
Wanneer Jovanny ontdekt dat zijn ouders een verschrikkelijk geheim met zich meedragen, stort zijn wereld in mekaar. Paniek, radeloosheid en verdriet volgen elkaar in snel tempo op wanneer de liefde van zijn leven op een brutale manier wordt vermoord.

  • ISBN-nummer: 9789462663305
  • Verschijningsdatum: 17/09/2018
  • Aantal bladzijden: 266
  • Uitgeverij: Schrijverspunt
  • Prijs : € 18,95

Over de auteur : 

Johnny Bollé woont in Antwerpen en is een schrijver van korte verhalen en literaire thrillers.
In april 2018 won hij de schrijverswedstrijd 55 woorden, een initiatief van Schrijverspunt.
Zijn verhaal Claustrofobie werd bekroond met de publieksprijs van MicroSleutel van Sweek.
Met zijn kortverhaal Bitter Kerstgebak kwam hij op de longlist terecht van de schrijfwedstrijd Het Kerstdiner van Schrijven Online.
Egyptisch Blauw is zijn thrillerdebuut.

Wat vind ik van het boek?

Toen ik het boek in mijn handen kreeg, werd ik aangetrokken door die mooie blauwe iris van dat oog. Inderdaad een heel speciaal blauw en ik zocht het op google onder “egyptisch blauw.” Ik vond hele mooie voorbeelden van dingen die gemaakt waren met de blauwe kleurstof.

Maar ik popelde om te beginnen lezen. Dit verhaal deed me verschillende keren denken aan de boeken van Agatha Christie, de “grande dame” van de vele spectaculaire detectiveromans en verfilmingen.

Het begint met een heel mooi kort stukje tekst uit “Moments of pleasure” van Kate Bush.

Waarom hij dit stukje tekst erin zet, zul je heel goed begrijpen na het lezen van dit boek. De proloog begint met een begrafenis in het heden. Maar je weet niet echt goed over wie het gaat. Wie is er gestorven? Dat weet je pas op het laatst van dit boek. Er volgen nu heel wat hoofdstukken met data en X-aantal weken voor de moord. Toen vroeg ik mij af : wie zal er vermoord worden? Het begint bij 34 weken voor de moord, zaterdag 22 mei 2010. Jovanny, de hoofdpersoon, leert een sympathieke groep kennen met wie hij regelmatig zal afspreken en uitgaan. Dan krijg je weer een datum die terugkijkt naar “de begrafenis.” En dan plots keren we 19 jaar terug in de tijd met een nieuwe personage (Linda). En zo gaat het op en neer, heden en verleden vermengen zich met mekaar. In het begin was ik wat in de war daardoor, maar hoe verder ik las, des te meer ik in het verhaal werd meegetrokken. Ik voelde veel sympathie voor Jovanny. Zijn gevoelens worden zo goed beschreven, dat ik het gevoel heb hem te kennen. Ik kan er zelfs een gezicht op kleven. Ik zie hem en volg hem in zijn leven. Eigenlijk is dit verhaal een grote puzzel waar je beetje bij beetje de stukjes vindt en kan plaatsen. Na elk onderdeel, stelde ik mij de vraag : wie zal er vermoord worden? Hoe zal dat gaan? En wanneer ik verder las, dacht ik steeds : nu gaat het gebeuren; die heeft een reden tot moord. Maar dan ging het verhaal weer voort en kwam er een nieuw puzzelstukje tot leven. En zo gaat het bijna tot het einde. Wat ook goed gevonden is, is dat vroeg of laat al die levens iets met mekaar te maken hebben. Ik wil nu niets meer vertellen want ik wil niet spoilen. Het is echt de moeite om dit boek te lezen. En wat dat Egyptisch blauw betreft : bijna op het einde merk je wat het is. Nog één iets : ik vond het echt heel mooi hoe Johnny Bollé de gevoelens van Jovanny en zijn partner beschreef. Heel herkenbaar voor vele mensen.

Beste Johnny, ik heb dit boek via het Selfpub café gelezen. Dank je om het te laten rondgaan via deze groep. De cover trok me aan en wat op de achterflap stond sprak mij ook aan. Bravo met dit thrillerdebuut! Ik voelde me net een vrouwelijk Hercule Poirot. Een spannend, vlot geschreven boek tot het laatst met een verrassend einde.

Zijn nieuwste boek is alweer een spannende thriller :

Op de avond van de bloedmaan springt in Parijs iemand van de Pont Louis-Philippe. Luttele uren later wordt in Barcelona een brute moord gepleegd. Of zijn het zelfs twee moorden? In de aanloop naar deze dramatische gebeurtenissen speelt de beroemde actrice Eloise De Moines een centrale rol. Maar zelf vermoedt de labiele Eloise niets: zij is uitsluitend bezig met de opnames voor haar nieuwste film én de voorbereidingen voor het sprookjeshuwelijk met haar verloofde Philippe, de dag na de bloedmaan. En dan wordt ze ook nog gekweld door hallucinaties. Gelukkig voelt Eloise zich volledig gesteund door Philippe en haar jonge vriendin Babet, maar is haar vertrouwen in hen wel terecht? En welke rollen spelen de personal trainers Jolinde en Noah? Eén ding wordt in elk geval snel duidelijk: de nacht van de bloedmaan zal voor iedereen dramatisch zijn…

  • ISBN-nummer: 9789083025629
  • Verschijningsdatum: 26/09/2019
  • Aantal bladzijden: 303
  • Uitgeverij: ISJB Uitgevers
  • Prijs : € 16,95

In de pers :
Johnny Bollé debuteerde in 2018 met de goed ontvangen thriller ‘Egyptisch blauw’. Zijn tweede boek ‘Bloedmaan’ is weer een echte ‘Bollé’: héél spannend, met ingenieus vervlochten verhaallijnen, intrigerende hoofdpersonen en een knallende apotheose.