Boek in de kijker 6 Doodles & Letters

Boek in de kijker

 

Mijn nieuwste creatieve aanwinst: Doodles & Letters van Marieke Blokland

“De kwaliteit van je doodles en letters hangt erg af van je zelfvertrouwen” aldus Marieke. In haar boek ‘Doodles & Letters’ prent ze de lezer dan ook vanaf het begin in dat het woord ‘mislukt’ niet bestaat. Een tekening wordt vaak anders dan je van te voren bedacht had, maar dat maakt niets uit! Geen kritische blikken van jezelf meer en geen lading proppen papier om je heen. Gewoon schaamteloos plezier beleven aan het tekenen van maffe poppetjes, krullen en bloemen.

Marieke neemt je bij de hand door stap voor stap de materialen en technieken te bespreken. In het boek staan vormen en patronen als basis voor de mooiste tekeningen. Kleine, gemakkelijk uitvoerbare opdrachten leren je op een speelse manier je eigen stijl te ontdekken.

 

 

Kleurenpalet

Je vindt in het boek een goede uitleg over het uitkiezen en toepassen van kleuren. Iets wat ik persoonlijk erg prettig vind aangezien ik in het verleden menig tekening heb ‘verprutst’ met het inkleuren ervan. Marieke leert je hoe je een kleurenpalet uitkiest. Door de tekening in te kleuren met een beperkt aantal kleuren wordt het één geheel. “Geen kleurenpalet is te gek, als je je maar weet te houden aan je keuze.”

Handlettering

Marieke geeft zeven geheime lettertrucs die ze stuk voor stuk uitlegt aan de hand van visuele voorbeelden. Het kost tijd en oefening om handlettering goed onder de knie te krijgen. Weer terug naar de basis en van daaruit leren variëren, combineren en de regels te breken. ‘Doodles & Letters’ is hierbij een grote hulp en geeft je de nodige handvatten.

Ik ga echt zelf aan de slag met de tips en opdrachten uit het boek om mijn handlettering te verbeteren. Vooral de kunst van een juiste combinatie van handlettering met kleine doodles eromheen wil ik onder de knie krijgen. Hoe leuk is het dan om een zelf gemaakt kaartje sturen met een mooi opgemaakte quote of wens erop!

 

Over het gebruik van het goed materiaal leer je heel wat bij.  Alle materiaal wordt haarfijn uitgelegd en er zijn voorbeelden van hoe je ze allemaal kan gebruiken.

 

 

 

 

Ze toont je ook hoe je met krijt of een krijtstift  kan werken ….

 

 

 

 

 

Je leert verschillende vormen te gebruiken bv. geometrische vormen.  Die kunnen heel kunstig zijn.

 

 

 

Ook zie je hoe je mooie hoeken en randen kan versieren.

Een echte aanrader !

Ik heb het boek helemaal uitgelezen en ga er nu mee aan de slag om mijn workshops voor te bereiden.  Het is goed ingedeeld en op een boeiende manier weergegeven.

‘Doodles & Letters’, uitgegeven door Kosmos Uitgevers, is een inspirerend, creatief doeboek. Marieke heeft een leuke schrijfstijl, geeft praktische tips en legt goed uit. Het boek is versierd met duidelijke voorbeelden en opdrachten, leuke tekeningen, mooi opgemaakte quotes en verklarende foto’s. De paperback, bestaande uit 112 pagina’s, is leuk om door te bladeren, te lezen en moedigt aan om zelf aan de slag te gaan. Het is echt een boek wat je er steeds weer opnieuw bij pakt. Ik kan het je aanraden om cadeau te doen aan een lieve creatieveling of aan jezelf.

ISBN: 9789043919753

Prijs : € 14,99