Bulletjournal (2)

Bulletjournal (2)

Eindelijk heb ik weer wat tijd om jullie mijn vorderingen van mijn bulletjournal te tonen.

Als je zin hebt gekregen om ook aan zo’n agenda te beginnen, dan heb ik enkele goeie tips :

  • Vooraleer je begint, bekijk je best eens enkele bullet journals (=bujo’s) op internet.  Je vindt enorm veel materiaal op Facebook en ook op Instagram.  Ook veel filmpjes op YouTube.  Op Pinterest vind je ook van alles.  Ook ik verzamel heel veel op mijn Pinterest  https://www.pinterest.com/danielleg1842/bulletjournal/                                               Verzamel wat je interesseert en wat jij kunt gebruiken.
  • Ga ervoor !  Waag de sprong !   Wacht niet te lang omdat je bang bent om eraan te beginnen of om het te verpesten.  Je zal zeker dingen verkeerd doen of minder goed doen, maar dat is helemaal niet erg.  Je zal er steeds beter in worden.  Dat heb ik ook van mezelf gemerkt.  Je zal fantastische dingen doen en leuke creaties bedenken.
  • Begin met eenvoudige dingen te tekenen en geen te moeilijke handlettering te gebruiken.  Keep it simple !  Zo kan je vorderingen maken.  Je zal dan heel trots worden op je creaties.
  • Je kan je aansluiten bij een fangroep op Pinterest https://www.pinterest.com/Sumana/bullet-journal/?lp=true  
  • Ik heb me onlangs aangesloten bij  http://misspixiesblog.blogspot.be/2017/02/bullet-journal-belgie.html       Is een hele toffe groep.  We volgen mekaar op fb en geven mekaar tips en tonen ons werk.  Er wordt ook regelmatig om raad gevraagd.  Miss Pixie geeft hele goeie raad en ideeën.

  • Je kan modules opnemen in je bujo.  Je kan hem natuurlijk alleen maar als planner gebruiken, maar het is leuk om er nog veel meer mee te doen. Bijvoorbeeld : een verlanglijstje van je cadeauwensen, een boekenlijst met de boeken die je wil lezen of die je reeds gelezen hebt, een filmlijst met de films die je zou willen zien, een lijst met quotes die je mooi vindt om dan later te handletteren in je bujo, een lijst met liederen die je graag hoort, enz…
  • Vergeet niet om je contactgegevens voorin je bujo te schrijven, voor het geval je hem ooit verliest.  Noteer je telefoonnummer of e-mailadres, maar nooit je huisadres!
  • Gebruik je bujo elke dag.  Je zult merken dat het al snel een onderdeel wordt van je dagelijkse leven en je zult je afvragen hoe je ooit zonder hebt gekund…  Maar het mag geen verplichting worden want dan gebruik je hem verkeerd.  Je bujo moet je gids zijn voor je dag, je week, je maand en je jaar.  Het mag nooit een last worden.

 

Ik vind het leuk om elke maand een nieuwe maandpagina te tekenen.  Hierboven zie je die van juli.  Het lijkt een heel werk maar het gaat vlug en het ontspant mij enorm.

Ik heb ook een Future log gemaakt voor de maanden juli tot en met december.

Ik heb ook een Gratitude log : dat is een dubbele bladzijde met per dag iets waarvoor ik me dankbaar voel.  Dat doet mij nadenken over wat er die dag positief was.  Is wel eens goed om daar bij stil te staan.

Er is ook een Mood Mandala : dat is voor mij een bloem met evenveel bloemblaadjes als dagen in de maand.  Dat geeft mijn stemmingen en gevoelens weer.  Zo kan ik zien hoe ik me meestal voelde op het einde van een maand.  Ik koos 6 gevoelens die ik met een kleur verbond bv. oranje betekent “ok”, groen “moe”, paars “boos”, blauw “overgelukkig”, rood “energiek”, bruin “bezorgd”.  Dat kan voor iedereen anders zijn en dat kan bij mij ook nog veranderen doorheen het jaar.

En dan zijn er de weken ! Daarin vind je de dagen, mijn waterlog (want ik moet veel water drinken), mijn to do – list, en enkele tekeningen of een quote.

Er was een week waar ik 2 keer naar Madam Bakster ben geweest en toen heb ik er maar een tekening over gemaakt.

Voor augustus dacht ik aan de zomervakantie…

En dit was deze week.  Meestal maak ik de zondag een nieuwe week.  Dat brengt me aan het denken over wat ik allemaal te doen heb. En ik kan alles in mijn to do – list schrijven zodat ik mijn hoofd kan legen.  Ik bekijk dat lijstje elke dag en zie wat ik kan doen die bepaalde dag.  Als ik op het einde van de week bepaalde dingen niet gedaan heb, schuif ik die door naar de volgende week.  Het zijn meestal geen dringende dingen en de dringende dingen doe ik altijd eerst en staan ook in de hokjes van die dagen.

Ziezo, dat is het voor nu.

Volgende keer zal ik 10 gouden regels meegeven om goed te kunnen omgaan met je bujo !!!