Het geheim van de Lacheend

inclusief app met interactieve klei-animaties !

Marieke Leseman

Inhoud : De Lacheend vindt mensen maar gekke wezens. Hij lacht iedereen uit die hij ziet. Of toch niet? Wat is het geheim van deze stoere eend? Beleef het avontuur samen met de kleivriendjes.

Het geheim van de Lacheend is een vrolijk prentenboek op rijm. Het verhaal komt tot leven in de bijbehorende gratis app. Zoek en scan de QR-codes en er verschijnen stop-motion-filmpjes, met voorleesfunctie en interactieve animaties.

  • Productcode (EAN): 9789493059726
  • Verschijningsdatum: 20/11/2020
  • Aantal bladzijden: 40
  • Uitgeverij: Palmslag
  • Afmetingen: 251 mm x 252 mm
  • Prijs : € 18,95

Over de auteur en illustrator :

Marieke Leseman (1983, Groningen) is altijd al creatief bezig geweest : tekenen, schilderen, boetseren, en ook schrijft ze korte verhalen en gedichten. In haar werk en opleiding (ecologische pedagogiek) heeft Marieke zich altijd beziggehouden met innovatie. Momenteel doet ze dat met haar project Kleigedichten, door op eigentijdse wijze het lezen voor het jonge kind te promoten.

Hieronder zie je hoe Marieke tewerk gaat :

Wat vind ik van het boek?

Het boek heeft een hardcover en een leuke vierkante vorm. De felle kleuren spreken me erg aan. Mooi geboetseerde vormen in klei. Telkens 1 pagina met een korte rijmtekst en een pagina met de “tekening.” De vormpjes zijn zo goed gemaakt dat je denkt dat het eendje echt op water drijft. Ik vind de rijmpjes prettig om te lezen en te horen. Er is ook een QR-app. Deze is een meerwaarde bij het boek. Dit is echt een heel leuk en interactief boek voor kinderen vanaf 4 jaar.

Hieronder zie je de link om te zien hoe de app werkt :

https://youtu.be/Kf6GDLGP0-E

Nog enkele filmpjes die op YouTube te vinden zijn :

Hoe gaat ze tewerk om zo’n filmpje te maken?

Je kan haar vinden op :

https://www.instagram.com/kleigedichten/?hl=nl

https://www.facebook.com/Kleigedichten.nl/

Geniet van dit boekje samen met je (klein)kinderen !!!

Marieke, dit is echt een heel tof medium. De Stop Motion Animaties vloeien mooi in elkaar. Dit boekje zal veel succes hebben vooral ook door de leuke app die erbij hoort. De filmpjes op YouTube zijn erg prettig om te zien. Ik kijk uit naar je tweede boekje.