Nieuwe boekenoogst voor september

Nieuwe boekenoogst voor september

“Het eeuwige vuur”          Ken Follet

Wereldwijd kijken miljoenen lezers reikhalzend uit naar dit nieuwe deel in de saga over het stadje Kingsbridge

Korte inhoud : 1558. Politieke drama’s bepalen het dagelijks leven en een bloedige religieuze strijd zet vrienden en geliefden tegen elkaar op. Zo ook Ned Willard en zijn Margery, de vrouw met wie hij wil trouwen. Ned keert terug naar Kingsbridge in een jaar dat niet alleen zijn leven, maar dat van een heel continent op zijn kop zal zetten: door de kroning van de protestantse Elizabeth I komt Engeland alleen te staan in Europa. Daarom richt de ambitieuze jonge koningin de eerste geheime dienst op, die moordaanslagen, opstanden en invasies in de kiem moet smoren. Tegelijkertijd beraamt haar nicht Maria Stuart, de katholieke koningin van Schotland, een plan om de Engelse troon op te eisen.

Het eeuwige vuur is, met zijn setting in een van de meest turbulente en revolutionaire periodes in de Europese geschiedenis, een van Folletts spannendste en meest ambitieuze boeken ooit. Geknipt voor zowel nieuwe lezers als voor trouwe fans van de Kingsbridge-saga, die begon met de bestsellers (deel 1) Pilaren van de aarde en (deel 2)Brug naar de hemel.
Over de auteur : Ken Follet (Cardiff, 1949) was journalist tot hij in 1978 debuteerde met “Door het oog van de naald”, gevolgd door “Code Rebecca”.  Sindsdien heeft hij uitsluitend bestsellers geschreven.  “Het eeuwige vuur” is het derde deel van de Kingsbridge-saga.

De pers over de Kingsbridge-boeken

‘Groots en briljant… Een fantastisch episch verhaal vol met ongelooflijke personages. Raakt aan alle menselijke emoties – liefde en haat, trouw en verraad, hoop en wanhoop. Lees zelf maar, dit is een echt een roman om jezelf in te verliezen.’ Cosmopolitan

‘Met Pilaren van de aarde zet Follett alles op het spel en wint met overgave… Een historische roman met een pakkende schrijfstijl, authentieke sfeer en gedenkwaardige personages.’ Publishers Weekly

‘Een episch verhaal waarin je je graag voor een tijdje wilt verliezen.’ The Denver Post

‘Follett is een meester.’ The Washington Post

Een aanrader : Voor wie graag geschiedenis leest, is dit boek weer een groot succes.

ISBN : 9789022578599

blz.: 1136

uitg.: De Boekerij

Prijs : € 19,99

*************************************************************************************

 “De stem van het hart”      Jan-Philipp Sendker

Een ontroerend verhaal over de vele gezichten van liefde.

Los te lezen vervolg op de internationale bestseller “Wat het hart kan horen”.

Korte inhoud : Er is bijna tien jaar verstreken sinds Julia Win als een ander mens terugkeerde uit Birma, het geboorteland van haar vader. Ze vond er een broer en raakte bezield door een prachtig liefdesverhaal. Maar het gewone New Yorkse leven is doorgegaan en ondanks haar succesvolle carrière als advocaat in Manhattan, is Julia niet gelukkig. Haar vriend heeft haar onlangs verlaten en haar riante salaris kan niet goedmaken dat ze geen voldoening uit haar werk haalt. Julia voelt zich verloren en uitgeput.

Dan ontvangt ze een raadselachtige brief van haar broer U Ba. Kort daarna begint een innerlijke stem tot haar te spreken, wat haar zeer in verwarring brengt. Door deze gebeurtenissen besluit ze terug te keren naar Birma; niet alleen om haar broer bij te staan, maar vooral ook om de onrust in haar hoofd te sussen. In Birma ontmoet ze een moeder wier leven een dramatische wending kreeg door de onafhankelijkheidsoorlog, waarin ze een onmogelijke keuze moest maken. De ontmoeting tussen Julia en de Birmese vrouw is voor beiden het begin van een reis vol zelfontplooiing, liefde en vergeving.

Ik raad dit boek ten zeerste aan :  Ik ben heel blij dat dit boek nu ook in het Nederlands vertaald werd.  Vorig jaar kwam het eerste deel uit.  Het was het mooiste boek dat ik toen gelezen had.  En veel van mijn vriendinnen vonden dat ook.  Daarom ben ik heel blij om dit nieuwe boek te vermelden. Het is zo mooi verteld en gaat over diepmenselijke gevoelens.  Je kan je heel goed inleven in de personages.

vorig jaar : ” Wat het hart kan horen”    Jan-Philipp Sendker  (5de boek in de kolom van “Grote boeken”).

 

 

 

 

 

Over de auteur :   Jan-Philipp Sendker werd in Hamburg geboren en is een groot deel van zijn leven werkzaam geweest als journalist, eerst als Amerika-correspondent en later als Azië-correspondent voor Stern.  Hij is nu fulltime schrijver en woont met zijn gezin in Berlijn.

De pers over De stem van het hart

‘Sendker opent je de ogen voor een wereld vol verborgen leed.’ Publishers Weekly

‘Een prachtig verhaal over emotie, magie en geloof, over de vele gezichten van liefde, en over hoop.’ RT Book Review

‘Een boek dat je in een ruk uit wilt lezen en dat je zuchtend en dromend achterlaat. Julia moet leren wat echt belangrijk is… Een levensles voor ons allemaal.’ BookDragon

ISBN : 9789022580868

uitg.: De Boekerij

blz.: 416

Prijs : € 17,50

********************************************************************************

“Rose Harbor voor altijd”                      Debbie Macomber

Het langverwachte laatste (5de) deel van de hartverwarmende Rose Harbor-serie.

Korte inhoud : Negen maanden geleden verliet Mark Taylor Cedar Cove halsoverkop om een fout uit zijn verleden te herstellen. Hoewel Mark eindelijk zijn liefde aan haar heeft verklaard, weet de eigenaresse van Rose Harbor, Jo Marie Rose, niet zeker of hij ooit nog terugkomt. Ze is echter vastberaden om naar de toekomst te kijken, en begint weer te daten. Ze vindt gezelschap in een huurster die ook een nieuw hoofdstuk in haar leven begint.

Emily Gaffney, een jonge lerares, herstellende van haar tweemaal gebroken hart, verblijft in de bed & breakfast tijdens haar zoektocht naar een eigen huis. Ze heeft de hoop om ooit te trouwen opgegeven en nu droomt ze ervan kinderen te adopteren. Emily heeft een oogje op een bijzonder huis, waar genoeg plek voor hen zou zijn, maar de eigenaar ervan is ontzettend onbeleefd. Toch groeit hun lastige relatie uit tot een vriendschap. En misschien zelfs wel meer dan dat…

Over de auteur : Debbie Macomber schreef al vele zeer succesvolle vrouwenromans, waarvan er maar liefst tien op nummer 1 van de New York Times-bestsellerlijst kwamen.  Vijf van haar boeken zijn verfilmd en wereldwijd zijn er meer dan 200 miljoen exemplaren verkocht.   Ze woont met haar man afwisselend in Washington en Florida.

Aanrader : Perfect leesvoer voor op vakantie of bij de openhaard, met een mix van drama, romantiek en zeer geliefde personages.   Voor de lezers van de romantische Nora Roberts, Rachel Hore en Elin Hilderbrand.

De pers over de Rose Harbor-serie : “Fans van Macomber zullen Rose Harbor verlaten met warme herinneringen aan herstel, hoop en eeuwigdurende liefde.”   Kirkus Reviews

“Barst van de scherpte, liefde, conflicten en romantiek waar Debbie Macomber om bekendstaat.   Rose Harbor voor Altijd is pakkend van begin tot eind.”    Book Reporter.

“Een heel lief feelgoedverhaal.  Net zo zonnig en kleurrijk als het omslag.”  Chickli.nl

ISBN: 9789022581049

blz.: 352

uitg.: De Boekerij

Prijs : € 18,99

*****************************************************************************

Midprice  € 10  : “Twintig regels liefde ”       Rowan Coleman

Wat als je nog maar één kans had? Eén kans om een brief achter te laten voor degene van wie je houdt? Wat zou je schrijven?

Korte inhoud : Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop…

Over de auteur :  Rowan Coleman is auteur van twaalf romans, waarvan “Twintig regels liefde” de eerste was die in het Nederlands verscheen.  “Boek voor mijn dochters”  was in Engeland een succes.

De naam van je eerste kind. Het gezicht van je geliefde. Je eigen leeftijd. Je adres… Stel dat je herinnering aan al deze doodgewone dagelijkse dingen ineens zou beginnen te vervagen? Hoe ga je dan door het leven? Kun je je kinderen nog grootbrengen? Opnieuw verliefd worden?

Als Claire, moeder van twee dochters, een van drie en een van twintig, haar herinneringenboek begint te schrijven, weet ze al dat dit boek vol aantekeningen, fragmenten en anekdotes over niet al te lange tijd het enige zal zijn dat haar dochters en haar echtgenoot nog van haar hebben. Maar hoe vindt ze de kracht om het verleden te koesteren en vast te houden nu de toekomst als los zand door haar vingers glipt?

De pers over Twintig regels liefde

‘Niet weg te leggen is het ontroerende Twintig regels liefde van Rowan Coleman, die sentimentaliteit vakkundig omzeilt.’Margriet

‘Een mooi, spraakmakend, indrukwekkend en emotioneel beladen boek.’ ***** perfecteburenleesclub.blogspot.nl

‘Coleman heeft dit ontroerende verhaal met hartverscheurende brieven toch goed weten te vertellen. Ondanks het gegeven dat het onderwerp zwaar en realistisch is, voelt het nergens te zwaar.’ Hebban.nl

“Hartverscheurende roman.” Libelle

“De roman leest lekker vlot en vanaf het begin zit je er middenin. Je leeft intens mee met de personages. Rowan Coleman heeft een prachtig verhaal neergezet dat ik met ontroering heb gelezen.” boekenbijlage.nl

Twintig regels liefde is het eerste boek van Rowan Coleman dat naar het Nederlands vertaald wordt en wat mij betreft mogen er nog veel volgen. Het verhaal is hartverscheurend, maar tegelijk ook hoopvol. De boodschap dat liefde alles overwint en dat ze de moeite waard is om voor te vechten, loopt er als een prachtige rode draad doorheen. De karakters die ze leven in blaast stalen mijn hart en ik bleef maar mooie passages aanduiden.’  Boekboetiek.be

ISBN: 9789022580936

uitg.: De Boekerij

blz.: 352

prijs : € 10,00

*************************************************************************************

Het klaprozenjaar                  Corina Bomann

Een ontroerende roman over liefde, eenzaamheid en familiebanden.   Om haar kind een toekomst te kunnen geven, moet Nicole eerst het verleden ontrafelen.

Korte inhoud  : Nicole groeide op als enig kind zonder vader en sindsdien droomt ze ervan zelf ooit een groot gezin te hebben. Als ze tot haar grote vreugde merkt dat ze zwanger is, lijkt haar droom werkelijkheid te worden… tot bij een onderzoek duidelijk wordt dat haar baby een erfelijke hartafwijking heeft. Maar zij en haar man noch haar moeder zijn de oorzaak van het defecte gen. Bang en vol brandende vragen gaat Nicole naar haar moeder, die in het verleden nooit over Nicoles vader wilde praten.

Geconfronteerd met het verdriet van haar dochter begint -Marianne te vertellen: over de jaren na de Tweede Wereld-oorlog en de verbittering over alles wat Duits was die toen heerste; over haar grote liefde uit Frankrijk en de tijd die hen langzaam maar zeker uit elkaar dreef; over de grote eenzaamheid die ze sindsdien elke dag voelde. Nicole, diep geraakt door het verhaal van haar moeder, besluit dat het tijd wordt om de wonden uit het verleden te helen en haar kind een -toekomst te geven, en ze gaat op zoek naar haar vader…

Over de auteur :   Corina Bomann (1974) woont een deel van het jaar op het Duitse platteland, waar ze in alle rust kan schrijven, en een deel van het jaar in Berlijn.  Haar romans staan in Duitsland steevast hoog in de bestsellerlijsten.

De pers over de boeken van Corina Bomann

‘Een boeiend, maar ook spannend familieverhaal dat de lezer meevoert langs Engelse landhuizen, exotische landschappen, mystieke gebeurtenissen, historische details en de romantiek van een verboden liefde.’ NBD Biblion

‘Een mooie roman over de onthulling van een mysterieus familiegeheim.‘ Chicklit.nl

Aanrader : Dit boek is een heel mooi familieverhaal.  Als je graag familiegeheimen ontrafelt, dan is dit zeker een boek voor jou.  Eerder verschenen : “Het vlindereiland” , “De maneschijnsonate”, “De jasmijnzussen”, “De stormroos”  allen nu : € 12,50

ISBN: 9789022576939

uitg.: De Boekerij

blz.: 400

prijs : € 19,99

********************************************************************************

 Als ik aan je denk                         Laura Lippman
Een nieuwe standalone van een topauteur !
Op onnavolgbare wijze weet Lippman spanning met maatschappelijke thema’s te combineren.

Korte inhoud : Luisa ‘Lu’ Brant is de pasverkozen – en eerste vrouwelijke – openbaar aanklager voor Howard County, Maryland, een baan die haar geliefde vader ook vervulde. Ze is intelligent en ambitieus en vestigt haar naam dankzij de veroordeling van een geestelijk gestoorde zwerver die wordt verdacht van het doodslaan van een vrouw in haar eigen huis.

Het proces rakelt nare herinneringen op voor Lu en haar familie, aan de nacht dat haar broer zijn beste vriend redde ten koste van het leven van iemand anders. Omdat hij pas achttien was werd hij vrijgesproken. Nu vraagt Lu zich af of de gebeurtenissen in 1980 wel helemaal zo verliepen als zij zich herinnert. Welke details zijn er in haar jeugd voor haar verzwegen?

Over de auteur :  Laura Lippman heeft elke grote prijs binnen het genre gekregen voor haar inmiddels aanzienlijke oeuvre.  Sinds haar doorbraak in 2007 prijken al haar thrillers steevast boven aan de bestsellerlijsten.  Ze woont in Baltimore en New Orleans met haar man, The Wire-schrijver en -producent David Simon, en hun kinderen.

Al verschenen : “Verdwenen zusjes” en ” Als ik weg ben”.  (per stuk € 10.00)

De pers over Als ik aan je denk

Als ik aan je denk is een roman die eruit springt: een intelligent, emotioneel en bevredigend mysterie dat aan grote -thema’s raakt.’ Alex Marwood

‘Eigenlijk is Als ik aan je denk niet zozeer een thriller die het niveau van literatuur haalt, als wel literatuur van het niveau van een geweldige thriller.’ Chicago Tribune

‘Een broeierige mix van verhaallijnen en wisselende perspectieven. Als ik aan je denk is even verontrustend als verbluffend.’ Richmond Times Dispatch

‘Als ik aan je denk is een knockout.’ Stephen King

‘Lippman speelt met het concept van waarheid en zoomt vakkundig in op de vraag of we sommige waarheden eigenlijk wel willen erkennen.’ Publishers Weekly

ISBN: 9789022580776
blz.: 352
uitg.: De Boekerij
prijs : € 19,99
******************************************************************************

Het lot van de Tearling                       Erika Johansen

 

Deel 3 van de “Koningin van de Tearling”-serie.
Bloedstollende finale van de interrnationaal populaire serie.
Een boekverfilming met Emma Watson in de hoofdrol staat gepland bij Warner Bros.

Korte inhoud : De Koningin van de Tearling-serie volgt de negentienjarige prinses Kelsea Glynn die na het overlijden van haar moeder de troon moet terugwinnen en haar koninkrijk, de Tearling, moet verlossen van de Rode Koningin, die de -bevolking terroriseert met duistere magie. Kelsea worstelt niet alleen met de ethische dilemma’s van het regeren maar ook met de dagelijkse problemen die komen kijken bij het opgroeien – en dit alles terwijl ze moet proberen te overleven in een wrede wereld.

Om haar volk te beschermen tegen een verwoestende invasie heeft Kelsea het ondenkbare gedaan: ze heeft zichzelf én haar magische saffieren aan de Rode Koningin gegeven, haar felste tegenstander. En ze heeft de Mace, een betrouwbaar lid van de Wachters van de Koningin, in haar plaats regent gemaakt. Maar de Mace zal niet rusten voordat hij en zijn mannen hun koningin hebben bevrijd.

Eerder verschenen  :

  
                € 19,99                                                   € 22,99
Over de auteur : Erika Johansen studeerde aan Swarthmore College en volgde ook de Iowa Writers’ Workshop, waarna ze advocaat werd.  Maar ze bleef altijd schrijven; de “Koningin van de Tearling”-trilogie is het bewijs.  Ze woont in Californië en Londen. 

De pers over deKoningin van de Tearling-serie

‘Een van de spannendste fantasytitels dit jaar.’ Hebban.nl

Game of Thrones en The Hunger Games ontmoeten PulpFiction.’ TheDaily Mail

‘Goed uitgewerkte personages die nooit saai of zwart-wit zijn en schurken die al even fascinerend zijn als de helden. De finale van een fantastische serie.’ Library Journal

‘Het laatste deel uit de Koningin van de -Tearling-serie volgt het lot van Koningin Kelsea en de Tearling in een bloedstollend, episch slotdeel.’ Buzzfeed

 ISBN : 9789022580943
blz.: 576
uitg.: De Boekerij
prijs : € 29,99
Aanrader  :  voor de lezers die houden van “Game of Thrones” en “The Hunger Games”.
***********************************************************************************