De mooiste dag van je leven

Tamara Haagmans

In De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans vindt Krista, medewerker bij een kringloopwinkel, in een oude doos een trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en… hij zit als gegoten. Maar Krista heeft geen vriend, laat staan trouwplannen. Dan vindt ze in dezelfde doos ook nog trouwgeloftes en een ring. Van wie is de jurk geweest?

Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar en komt terecht bij Roy. Ze hebben meteen een goede klik, maar Roy heeft een groot verdriet te verwerken. En durft Krista haar eigen geheimen wel prijs te geven…?

  • ISBN-nummer: 9789021026787
  • Verschijningsdatum: 15/06/2020
  • Aantal bladzijden: 240
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • Prijs : € 12,99

Over de auteur :

Ik ben dus Tamara, (geboren in 1980) getrouwd met Patrick, moeder van Stefano, ik hou van boeken (Zowel lezen als schrijven), van nagellak en van musicals. Ik hou van sushi en ik ben altijd op dieet, wat nogal lastig is als je zo gek op eten bent. Verder ben ik een onverbeterlijke romanticus, bijt ik me vast in dingen en hou ik niet van opgeven.


http://www.tamarahaagmans.nl/


https://www.facebook.com/Tammyhaagmans

Je vindt haar ook op instagram

Over het boek :

Het verhaal begint bij Krista die een doos vindt met een bruidsjurk in en ringen. Ze gaat op zoek naar de toekomstige bruid en komt terecht bij Roy, de bruidegom to be. Die vertelt haar zijn groot verdriet en ze wordt door hem geraakt. Ze komt hem steeds weer tegen en ze leren mekaar beter kennen. Toch durft zij hem haar groot geheim niet te verklappen. En zo ontstaan er misverstanden. Ondertussen verwerkt Krista ook de dood van haar moeder. Ze heeft een doos vol brieven en boekjes van haar mama en begint er eindelijk eens aan om ze te ordenen en te lezen. Maar ze geraakt er niet echt aan uit. Toch voelt ze dat haar bazin Silvia, die de beste vriendin van haar mama was, er meer over weet. En dan gaat het verhaal even terug in het verleden. Krista heeft een halfbroer (Steven) die zijn leven vergooit aan drugs en drank. Uiteindelijk krijgt hij een zwaar ongeval en zijn vriendin overlijdt. Hijzelf blijft zwaar gehandicapt. Krista durft dit niet te zeggen aan Roy omwille van zijn verdriet. En zo ontstaan er misverstanden over Steven. Roy denkt dat Steven haar vriend is.

Ik ga niet te veel verder verklappen want er gebeuren nog veel dingen. Dit boek is een feelgoodroman die echt leuk is om te lezen. De grappige zinsnedes worden afgewisseld met soms pijnlijke momenten. Ik heb dus regelmatig moeten lachen maar toch waren er ook diepmenselijke momenten. Krista leert Roy steeds beter kennen en ze blijken gevoelens voor mekaar te hebben. Die gevoelens worden zo goed beschreven dat je ze bijna zelf voelt. Roy is zo’n lieve en warme man. Je zou hem voor jezelf willen.

Er gebeurt heel veel in dit verhaal. Het wordt nooit saai. De hoofdstukken zijn niet te lang. Ik las graag voort om te weten hoe het tussen hen zou evolueren. Het is een gelukkig einde. De epiloog vertelt nog wat ze verder samen deden. Het is zo mooi om te zien hoe ze zich inspannen voor het geluk van jongeren. Dit is werkelijk een feelgoodverhaal met vele laagjes goed gevoel. Het boek sluit af met een kort dankwoord van de schrijfster.

Omdat ik erg hou van Tamara’s schrijfstijl, zal ik zeker nog boeken van haar lezen. “Plankenkoorts” wordt de volgende.

Enkele leuke quotes :

p. 36 : Het is jammer dat ze te oud is voor de ballenbak, want ik had haar met alle liefde achtergelaten tot ik klaar was.

p. 60 : Ik word overspoeld door een belachelijk gevoel van trots, alsof ik hem net vertel dat het me gelukt is wijn te maken van water, niet alsof ik net een uitje geregeld heb dat hij hoogstwaarschijnlijk zelf ook wel voor elkaar had kunnen krijgen.

p. 99 : Eline was altijd een deel van mijn leven, en elk stukje van haar dat ik nu wegdoe neemt een stukje van mij mee.

p. 134 : De kleur van zijn ogen zou ik in een emmertje willen kopen. Ik zou mijn slaapkamer ermee schilderen en dan zou ik er elke dag in verdrinken.

p. 212 : Het voelt alsof ik een wond heb waar eerst mijn hart zat. En elke keer als er een korstje op lijkt te komen, denk ik weer aan hem, en dat rukt het korstje eraf, waardoor het opnieuw begint te bloeden. Alles doet zeer, en alles doet me aan hem denken.

Haar nieuwste boek :

Plankenkoorts is de nieuwe heerlijke feelgoodroman van Tamara Haagmans, bekend van De mooiste dag van je leven. Voor de liefhebbers van Lisette Jonkman en Jackie van Laren.

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma?

Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen… Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara?

Veel leesplezier met deze feelgoodkanjers !!!