Februari 2017

Februari, ik kijk al uit naar de kinder- en jeugdboekenoogst voor 2017 !

Voor mijn werk in de winkel houd ik graag bij wat er aan nieuwe boeken gaat verschijnen. Van een aantal uitgeverijen kreeg ik een brochure opgestuurd waarin staat welke boeken er uitgegeven zullen worden. Ik vind het altijd erg leuk om deze catalogi door te bladeren. Hieronder staan boeken die mij persoonlijk leuk lijken om te lezen.  Al deze boeken komen uit de folder van Clavis.

 

In de wilde natuur leven een heleboel dieren: de aap, de olifant, de giraf, de kangoeroe, de leeuw en nog veel meer. In of bij de zee wonen de dolfijn, de walvis, de ijsbeer en de pinguïn. En in het bos vind je de beer, de vos, de uil, het hert en de wolf.        Een boekje vol herkenbare illustraties van de vele wilde dieren die de natuur rijk is. Voor peuters vanaf 12 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

 

Klein wit visje is een echt speelvisje. Gelukkig heeft hij veel vriendjes om mee te spelen. Samen doen ze allerlei spelletjes: paardjerijden, tikkertje, verstoppertje, bellen blazen, dansen … Ja, het is een vrolijke boel bij Klein wit visje en zijn vriendjes! Een eenvoudig boek over spelletjes en vriendschap voor speelvogels vanaf 2 jaar.

 

Alle mama’s in dit boek staan op het punt kleintjes te krijgen. Maar hoeveel baby’s zullen ze precies op de wereld zetten?
Een lief en grappig geboorteboek op rijm voor kinderen vanaf 2 jaar.

 

Rikki heeft een plan, want het is mama’s verjaardag!
Na het ontbijt glipt hij naar buiten om zijn cadeautje
voor haar te halen. Hij loopt het bos in en maakt
een lange tocht om op de plek te komen waar hij zijn moet.
Als hij zijn cadeautje eenmaal heeft,
wil hij natuurlijk weer terug naar mama.
En dat gaat iets minder makkelijk dan hij gedacht had …

Een aandoenlijk verhaal waarin een dappere en
lieve Rikki mama verrast voor haar verjaardag.
Voor iedereen vanaf 4 jaar.

 

Spits je oren: er is weer een nieuw geluidenboekje van Magali Le Huche verschenen! Paco is nu helemaal gek op rock en laat dit zien in een nieuw boekje vol muziek: Paco is een rockster.

Hij pakt zijn gitaar en gaat naar Londen, dé stad van de rock. Wat zou hij daar graag zijn droom waarmaken: zijn eerste album opnemen…

Paco is een rockster is een verhaal waar muziek in zit! Voor kinderen vanaf 3 jaar.

 

 Alles in het donker

Alle dieren in het bos hebben al drie nachten last van het lawaai dat Uil maakt. Uil doet z’n uiterste best om wakker te blijven. Want als hij in slaap valt, komt Iets Vreselijks naar hem toe! Eekhoorn wil zijn vriend helpen zodat die weer onbezorgd een uiltje kan knappen. Maar dat gaat niet meteen goed …

Het vervolg op Alles wat overblijft is opnieuw een grappig en herkenbaar verhaal, ditmaal over angst voor het slapengaan en nare dromen. Voor iedereen vanaf 5 jaar.

 

      

Willewete serie van Clavis Uitgeverij

Willewete…
… dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over leven in het verleden en het leven nu. Op een spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten.

Wil je alles weten over een bepaald onderwerp? In de Willewete boeken lees je meer over de hond, de seizoenen, de voordelen van kamperen, op reis gaan met een schip,… Op vele vragen krijg je een antwoord! De prentenboeken zijn niet alleen informatief maar ook interactief. Een leuke strip, versjes, knutseltips, een grote uitklappagina en een miniquiz zorgen dat je kind een echte expert wordt!

Bovendien splitst Clavis de Willewete-serie op in 4 grote categorieën: geschiedenis, veel te doen, de wereld en natuur. Vanaf 4 jaar kan je samen met je kleuter de verschillende reeksen ontdekken. En later kan je kleine expert de boeken zelf lezen natuurlijk!

  Het jungleboek

Het jungleboek is het wereldberoemde verhaal over Mowgli, het mensenkind dat in de jungle van India wordt opgevoed door wolven, wordt ontvoerd door apen en moet afrekenen met een tijger die hem als zijn prooi ziet. In deze bewerking van de originele tekst van Rudyard Kipling komen alle bekende personages voorbij: Mowgli, zijn vrienden Akela, Baloe en Bagheera, de hypnotiserende slang Kaa, de gemene grijze apen en de vervaarlijke tijger Shere Khan, Mowgli’s aartsvijand.

Een klassiek verhaal in een meesterlijk nieuw jasje, met adembenemende prenten van meesterillustrator Quentin Gréban. Voor iedereen vanaf 8 jaar die betoverd wil worden.

 

Kodo. De weg van de Boog

Kodo woont samen met zijn vader in het Veerhuis aan de Rivier. Achter hun huis begint het diepe, geheimzinnige Woud. Van zijn moeder weet Kodo bijna niets. Hij kent niet eens haar naam.

Op een Winterdag vindt hij in het Woud een vosje, dat net als hij zonder moeder moet opgroeien. Kodo neemt het dier mee naar huis en de twee worden de beste maatjes. Dan ontdekt Kodo dat zijn vader een groot geheim heeft. Gesteund door de oude geest Ichigen ontrafelt hij langzaam maar zeker wat zijn vader voor hem probeert te verbergen …

Kodo is gemaakt volgens een nieuw en uitdagend verhaalconcept, waarbij de tekst en de prenten afwisselend het verhaal vertellen: het lezen leidt naar de prenten, het kijken naar de tekst. Voor lezers vanaf 6 jaar.       Thema : Japanse legende, familie, vriendschap en moed.

 

De piloot en de kleine prins

Bekroond met een New York Times Best Illustrated Books Award  van 2014.

Piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry blijft tot de verbeelding spreken. De auteur van het wereldberoemde boek De Kleine Prins raakte als kind gepassioneerd door vliegtuigen, toen nog een zeldzame nieuwigheid. Later werd hij piloot. Als luchtvaartpioneer verlegde hij grenzen en schuwde hij het gevaar niet. Maar Antoine de Saint-Exupéry was vooral een open man met een kinderlijke verwondering, een rusteloze zoeker naar de zin en de schoonheid van het leven.

Een voortreffelijk geïllustreerd prentenboek over het avontuurlijke leven van doener en denker Antoine de Saint-Exupéry.     Met prachtige pointillistische tekeningen van Peter Sis.

 

      

Welkom in de wereld van David Walliams !

In Engeland al meer dan 6 miljoen examplaren verkocht!

“Ik hou ervan verhalen te vertellen. Ik geniet van de intimiteit tussen de schrijver en lezer. Sketches schrijf en speel je in twee minuten. Wanneer je een boek schrijft, moeten de personages emotionele diepgang ontwikkelen. ”

Voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

 Het Dolfijnenkind

Eerste jeugdboek van Patrick Lagrou en ook eerste in de reeks van de dolfijnboeken.  Voor kinderen vanaf 12 jaar.

Als Marijn op een dag met de school een dolfinarium bezoekt, gebeurt er iets heel vreemds. Voor hij het goed en wel beseft, duikt hij in het water en zwemt hij met de dolfijnen alsof hij nooit iets anders in zijn leven heeft gedaan. Zijn moeder beseft dat het hoog tijd wordt om Marijn voor dit gedrag een verklaring te geven. Ze vertelt een aantal zaken uit het verleden, ook al is dat pijnlijk voor haar. Een tijdje later vertrekken ze met zijn tweeën naar de Bahamas, waar Marijn is geboren, maar waar ook zijn vader op mysterieuze wijze is verdwenen. Voor eens en voor altijd willen ze de waarheid achterhalen.

Het grote dolfijnenkindboek

Samenvatting
Marijn werd geboren tussen de dolfijnen en heeft nog steeds een goede band met zijn dolfijnenbroer Derby. Hij vertelt over de verschillende dolfijnsoorten, hun eetgewoonten, vrienden en vijanden, leefomgeving etc. Weetjes en achtergrondinformatie over dolfijnen, n.a.v. het twintigjarig jubileum van de boekenreeks ‘Het dolfijnenkind’.
                                                  ——————-

Ik hou erg veel van poëzie en heb dat ook steeds veel in klas gebruikt.             Als laatste boekje, geef ik nog graag dit mee :

Rijkelijk geïllustreerde gedichten.

Perfect inzetbaar in het onderwijs.

 Tedere, grappige en herkenbare poëzie voor kinderen vanaf 6 jaar

Een vrolijke bundel fantasierijke gedichten.

Reine De Pelseneer schreef al drie poëziebundels voor volwassenen. In deze bundel verzamelt ze haar nieuwe gedichten voor kinderen. De gedichten over vriendschap, familie en fantasie sluiten stuk voor stuk aan bij de leefwereld van jonge kinderen. Dat maakt dit boek onmisbaar in elke klas van het basisonderwijs.

 

Er komen binnenkort ook Young Adult-boeken erbij.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *