Ik ga opruimen…

Het moet er nu eindelijk eens van komen. Al jaren verzamel ik boeken. Dat weten de mensen die mij kennen goed. Ze vragen me steeds waar ik die boeken allemaal leg. Wel, vele boeken staan in mijn boekenrekken boven en beneden. Maar sinds een tijdje kunnen ze er niet meer bij. Dus, liggen ze gewoon op te stapelen in de veranda. Omdat ik daar graag mijn boeken lees en tot rust wil komen, wil ik nu echt eens gaan opruimen.

Een tijd geleden maakte ik kennis met Valeria van Berendonck, een life changing coach opgeleid bij mijn vriendin Eva Storm. Zij geeft verschillende trainingen aan leerkrachten, ouders en geïnteresseerden. Eva heeft een boek geschreven : ‘Het effect van Sophia’ dat ik reeds mocht lezen. Binnenkort verschijnt het boek en zal je ook mijn recensie kunnen lezen. Hieronder vind je de link naar Lazulitraining :

https://lazulitraining.be/life-changing-coach-worden/

https://www.facebook.com/evastorm369

Wie is Valeria van Berendonck? Een hele sympathieke dame die leerkracht Frans is in Antwerpen. Zij volgde ook die cursus bij Eva.

Ik had reeds één online skype-gesprek met haar. Dat was echt een heel aangenaam gesprek. Het duurde anderhalf uur. De tijd hebben we niet zien voorbij gaan. Er waren zoveel dingen die bij mij boven kwamen aan de hand van haar vragen. En zij vertelde ook af en toe iets over zichzelf. Dat was zo’n inspirerend gesprek. Ze wilde mij helpen om ruimte te scheppen in mijn boeken en vooral in mijn hoofd. Ik ben steeds bezig met veel te veel dingen. Ik wil van alles schrijven en lezen en doen…. Het wordt me soms te bont.

https://www.facebook.com/valerie.vanberendonck

Dus ga ik aan de slag met mijn boeken. Ik heb een heleboel kartonnen dozen gekregen van mijn vriendin Sonja. Ik kreeg ook goede raad van mijn vriendin Sabine. En zo zijn er verschillende mensen die mij willen helpen om wat meer orde te scheppen want ik kan nogal chaotisch zijn.

Ik ben nu ook gestart met het lezen van het boek ‘Opgeruimd’ van de grote Japanse opruimgoeroe Marie Kondo.

‘De Japanse Marie Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. De sleutel tot succesvol opruimen is om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen.’ Dat is voor mij wel een heel groot dilemma want ik houd enorm van boeken om me heen… Dus ik ga toch maar aan de slag.

Met een wachtlijst van drie maanden is haar KonMari-methode voor opruimen, keuzes maken en organiseren een internationaal fenomeen. Ze helpt je op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen.

Hieronder zie je al enkele foto’s van mijn ‘boekentorens.’

Ook in mijn boekenrekken zal ik gaan schommelen :

Ik zal een ‘ordening’ maken van hoe ik mijn boeken wil ordenen :

  • boeken die ik zeker wil houden : vooral van auteurs die me nauw aan het hart liggen.
  • boeken die ik niet wil houden en wil verkopen
  • boeken die ik naar de kringloopwinkel wil brengen
  • boeken die ik in mijn (toekomstig) mini-biebboekenhuisje zal stoppen
  • kinderboeken
  • babyboeken
  • enz…

Indien jullie nog andere voorstellen hebben, mag je me dat zeker laten weten.

Ik zal dus af en toe iets posten over mijn vooruitgang. Blijf me volgen…

Vele boekengroetjes

P.S.: ik vond nog interessante blogs over opruimen :

Ben je iemand die het lastig vindt om aan een boek als ‘Opgeruimd!’ te beginnen, maar wil je wel meer weten over de methode van Marie Kondo? Dan is dit een leuk boek om er kennis mee te maken. Voor meer achtergrond over de methode of een beter begrip ervan, zou ik het oorspronkelijke boek echter aanraden. En natuurlijk is ‘Opgeruimd! De manga’ ook gewoon een leuk boek voor alle Marie Kondo fans. Haar methode wordt op een grappige manier in beeldvorm weergegeven. Kortom, wat mij betreft een boek voor de fans en voor degenen die eens voorzichtig kennis willen maken met de methode. Maar geen vervanging van haar eerste boek ‘Opgeruimd!’.

https://www.anitamaaktruimte.nl/378-review-opgeruimd-de-manga-van-marie-kondo