Poëzieweek 2020 dag 7 : Dagboek

Dagboek

Er is één iemand

aan wie ik al mijn geheimen toevertrouw.

Die ik meer dan wie dan ook

als mijn beste vriendin beschouw.

***

Niet dat zij me zal knuffelen

als ik eens verdrietig ben.

Maar ze biedt altijd een luisterend oor

als ik vertel met mijn pen.

***

Ik hoef me nergens voor te schamen.

Bij haar kan ik alles kwijt.

En ben ik eens wat langdradig,

dan maakt dat niet uit, zij heeft alle tijd.

***

Zij kent me beter dan wie dan ook.

Bijna alles staat in haar beschreven.

Ik zou niet zonder haar kunnen,

zo belangrijk is mijn dagboek in mijn leven…

(uit : Daphné’s Diary)

Heb jij ook een dagboek? Ik had vroeger ene toen ik 16 was. Ik herlas het vorig jaar en moest toch wel echt lachen. Hoeveel keer ben ik verliefd geweest? Amai, dat vertelde ik dus haarfijn aan mijn dagboek. Die toon ik werkelijk aan niemand. Mijn kleine geheimpjes. Wel leuk om eens te herlezen.