Aftellen tot Kerstmis : 4 december

Dag 4 van de adventskalender

Dag 4 van de adventskalender : We beginnen met een zachte, witte thee met een sinaasappel en kaneelsmaak. ‘White Christmas’ : wat een mooie naam voor een zoete witte thee. Heleen van Thélene vindt telkens gepaste namen voor haar theeblends. Ik hou erg van witte thee maar leerde die pas later kennen.

Maar wat is ‘witte thee”?

De Camellia sinensis

Witte thee is, net als zwarte, groene en oolong thee, afkomstig van de Camellia sinensis plant. Witte thee wordt altijd geoogst in het voorjaar. De drie bovenste blaadjes (“three leaves and a bud”) worden geplukt als ze nog niet helemaal volgroeid zijn. De blaadjes hebben dan nog een donsachtig uiterlijk waardoor ze wit of zilverachtig lijken. Het drogen van de theeblaadjes is korter dan bij groene thee. De gezette witte thee heeft een heldere, lichte kleur en de smaak is delicaat en zacht. De smaak van pure witte thee wordt mede bepaald door het gebied waaruit de thee afkomstig is.

Witte thee laat zich goed combineren met diverse andere smaken zoals jasmijn, blauwe bosbes, citroen bloesem en munt.

Witte thee

Witte thee bevat, net als alle andere theevarianten, geen calorieën wanneer er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast draagt het bij aan de dagelijkse vochtinname. Witte thee past dus prima in een gezonde levensstijl.

Het boekje is deze keer een tekenboekje : ‘De slak en de walvis

De slak en de walvis

Er werd zelfs een film gemaakt :

Met Kerstmis zie je overal veel engeltjes. Daar ben ik heel blij mee want ik heb een zwak voor engeltjes. Zo heb ik ook een hele verzameling. Nu komen er niet veel meer bij, maar vroeger kreeg ik er veel van mijn vriendinnen en vooral van mijn mama. Zij wist dat ik daar erg van hield. Een tijdje voor ze stierf in 2011 gaf ze mij er nog eentje. Deze koester ik extra. Nu is ze, samen met papa, mijn beschermengel daarboven…

Laatste engeltjes die ik van mama kreeg …

Ik tekende een eenvoudig engeltje op deze happy stone… was één van mijn eerste steentjes…

This is white Christmas

met de slak en de walvis

zie ik engeltjes

#haiku