Wat het hart kan horen.

“Wat het hart kan horen”  Jan-Philipp Sendker

 

Korte inhoud : “De jonge New Yorkse advocate Julia Win voelt zich helemaal niet op haar plek in Kalaw, een schilderachtig dorp in de bergen van Birma.  Ze probeert daar meer te weten te komen over haar vader Tin Win, die vier jaar eerder plotseling met de noorderzon verdween.  Een veertig jaar oude liefdesbrief van hem aan een onbekende vrouw heeft Julia op dit spoor gezet.  In een theehuis wordt Julia aangesproken door een man die precies schijnt te weten wie zij is en die begint te vertellen…  En naarmate zijn verhaal zich ontvouwt, voelt Julia zich steeds vertrouwder in deze vreemde, bijna magische omgeving.”

Eigen mening : Het is een prachtig en ontroerend verhaal over een oude liefdesgeschiedenis.  Er hangt van het begin een sfeer van geheimzinnigheid.  Ik vergeet dit verhaal nooit meer.  Het vertelt over een allesoverstijgend en eeuwig blijvend durend liefdesverhaal. Je maakt ook kennis met de magische Birmaanse cultuur. Dit vind ik het mooiste boek om aan je geliefde te schenken.  Ik zou graag wat meer vertellen over de inhoud, maar zal me te veel laten gaan en te veel vertellen.  Dus hier dan enkele zinnen die mij diep geraakt hebben.

Enkele quotes :

p. 12 : “Ik heb het over de liefde die blinden tot zienden maakt.  Over de liefde die sterker is dan de angst.  Die het leven zin geeft, die niet gehoorzaamt aan de wet van het verval, die ons doet groeien en geen grenzen kent.  Ik heb het over de triomf van de mens over het egoïsme en de dood.”

p. 12 : “Ik had nog nooit iemand zo horen vertellen.  Kunnen woorden vleugels hebben?  Kunnen ze als vlinders door de lucht glijden?  Kunnen ze ons meevoeren naar een andere wereld?  Kunnen ze de laatste verborgen kamers van onze ziel ontsluiten?”

p. 78 : “Hij vroeg zich af of dat beeld, of alle beelden in zijn geheugen uiteindelijk zouden verbleken, of dat hij de wereld in de toekomst in elk geval nog door het venster van zijn herinnering en zijn fantasie zou kunnen zien.”

p. 232 : “De ogen gingen weer dicht.  Deuren die in het slot vielen.  In de duisternis voelde hij zich veiliger.”

Uitgeverij: De Boekerij
Publicatiedatum: 25 juli 2016
Prijs: € 17,50
Pagina’s: 288
ISBN: 9789022577660
Vertaler: Ans van der Graaff

Ik hoop dat jullie zullen genieten van dit ontroerende verhaal.  Laat het mij gerust weten.   Er komt ook een vervolg op.  Die zijn ze nu aan het vertalen.  Hieronder vind je de link naar de korte inhoud van het Engels boek “A Well Tempered Heart”.

Almost ten years have passed since Julia Win came back from Burma