Adventskalender 2020 dag 7

De Teddybeer

Voor het enorme succes van de beertjes in de Verenigde Staten was eigenlijk president Theodore Roosevelt verantwoordelijk. Al zijn vrienden noemden hem ‘Teddy’, hoewel hij zelf een hekel aan deze bijnaam had en zijn familie hem nooit zo noemde. In 1902 had hij tijdens een vierdaagse berenjacht geweigerd een jong weerloos beertje te doden dat de jagers voor hem hadden gevangen. De beroemde tekenaar van The Washington Post Clifford Berryman legde dit incident vast in zijn cartoon[ “Drawing the line in Mississippi” als een ironisch commentaar op een grensconflict dat erg in de belangstelling stond.

Vanaf dat moment werd de beer bekend als “Teddy’s Bear” en Berryman liet geen kans voorbijgaan om het beertje te verwerken in al zijn hierna volgende cartoons over de president.

Deze cartoons waren de allerbeste reclame voor speelgoedproducent Steiff en al gauw had de Steiff “Teddybeer” de harten gestolen van honderdduizenden Amerikanen. Mede gevoed door de stroom Steiffberen uit Duitsland nam de “Teddyberen-gekte” steeds meer Amerika in z’n greep en van hieruit ook andere werelddelen.

Hoe wordt een teddybeer gemaakt? Dat zie je in het filmpje hieronder :

Op instagram leerde ik een sympathieke dame kennen uit Quebec : Stéphanie (Fanny Ficelle) Ze maakt prachtige beertjes en ook andere gevulde diertjes op afspraak. Hieronder zie je een reeks van haar beren.

http://www.etsy.com/ca/shop/FannyFicelle

https://www.instagram.com/fannyficelle/

https://www.facebook.com/fannyficelle/

Een muisje op bestelling

Enkele beroemde beren :

Winnie the Pooh

Swarovski

En Beertje Paddington

Knuffels, speelgoed, geschenken, pop

Beertje Colargol (toen ik heel klein was !!!)

Zo, als je er nog kent, vertel het mij maar gerust…

Ga nu maar leuk tekenen …