Mijn handletteringavontuur (Deel 15)

Hallo, ik wil starten met een filmpje dat ik kreeg van een lieve vriendin die ik heb leren kennen op mijn Tea & Books.  Sindsdien hebben we contact via facebook en dat is echt heel gezellig.  Dank je, Delphine Proot-De Baere voor dit mooie filmpje.  Ik heb het ook gehandletterd.  Het is een duidelijk filmpje.

Voor ons begint de perfecte dag met een grote kop koffie, maar ook met een lach, zoals Martine ● http://fb.staedtler.com/QF ☕ En voor jou?

Geplaatst door STAEDTLER op donderdag 28 december 2017

Wanneer je een woord extra in de verf wil zetten, dan kan dat met een banner.  Hier leer je er verschillende tekenen.

En nu nog wat tekeningen van mij :

Hier deed ik mee aan een handletteringchallenge.  De “F” van ….   De inspiratie kwam vlug.  Ik vond het leuk om te doen.  En natuurlijk kon mijn Figaro niet ontbreken.  Ik brainstormde bij mezelf : wat is belangrijk en begint met een “f”?  Tja, familie natuurlijk.  Dat is het belangrijkste.  En onze Figaro.  Sinds een tijdje voel ik mij weer beter en komt mijn creativiteit terug.  Fantasie in het leven maakt alles kleurrijker en aangenamer.  Wat is nog belangrijk?  Dat je “fun” beleeft aan wat je doet.  Handlettering en een bulletjournal bijhouden zijn voor mij nu echt wel heel leuk.  Als kind tekende en schreef ik al heel graag.  Nu ik meer tot rust kan komen, komt mijn creativiteit terug.

Ik heb iets met letters!  Ik hou van mooie letters!  Daarom heb ik een kerstalfabet gemaakt.  Toen ik het op instagram zette, kreeg ik veel likes.  Blijkbaar viel het in de smaak.  Leuk!

 

 

Dit is mijn mooiste tot nu toe, vind ik.  Het was zo prettig om daaraan te werken.  Eerst dacht ik dat ik het zou inkleuren, maar ik heb het toch maar niet gedaan.  Soms is zwart-wit ook heel mooi.  Ik vind het leuk om mijn gevoelens te kunnen uitdrukken in mooie letters en figuren.  Dat geeft zoveel voldoening.

 

 

 

Ik wou jullie nog vertellen over mijn metekindje Loes.  Ze is 10 en heel creatief.  Van kleinsaf aan kreeg ik altijd prachtige tekeningen van haar.  Dinsdag en woensdag kwam ze bij me logeren.  Ik had reeds een basispakket stiftjes en potlood met gom gekocht voor haar.  Ik wou haar kennis laten maken met handlettering.  En boven alle verwachting …  ze vond het superleuk.  We hebben 3 uur gehandletterd.  De hele namiddag.

 

 

Wat was ik toch verrast dat ze dat zo goed kon.  Ze bladerde in mijn boeken om inspiratie op te doen en begon dan van alles te tekenen.

 

 

 

 

 

Op het laatst probeerde ze ook mijn voorbeeld na te maken en het lukte haar prachtig.  Ze heeft er zelfs nog een klokje bij getekend.   Ik ben heel trots op haar.  De volgende ochtend was ze zelfs vroeg opgestaan om nog te handletteren.

 

 

 

En toen ze thuis kwam, leerde ze het aan haar 8-jarig broertje.  Ik kreeg een leuke foto via whatsapp van haar papa.  Het is dus besmettelijk !!!

 

Inderdaad, het werkt echt verslavend.  Eénmaal je bezig bent, kun je niet meer stoppen.  Ik vergeet dan alles en teken en schrijf maar verder.  Het is echt een superleuke hobby.

 

Als laatste tip wou ik jullie dit meegeven : kijk steeds goed rondom je.  Je vindt overal prachtige voorbeelden.  Ik maak steeds foto’s met mijn smartphone wanneer ik een mooi gehandletterde tekst zie.  Die bewaar ik dan om inspiratie op te doen wanneer ik weer aan de slag ga.

 

Gisteren ontdekte ik deze kattenversie van Monopoly.  Ik vond die letters zo leuk.  Die “C” is zo goed gevonden met die 2 oortjes eraan.  Heel simpel en toch zo duidelijk.  En tevens mijn leuke cadeau-tip voor het nieuwe jaar!!!

Cat-Opoly

Cat-Opoly is my new favourite thing 😍😍

Geplaatst door UNILAD op woensdag 27 december 2017

Tot in 2018 !!!!!