Poes gaat op jacht Marijke Rondelez Marita Vermeulen

Het is middernacht. Poes heeft wel zin in een hapje. Ze sluipt naar buiten. Poes gaat op jacht, maar in plaats van muizen vindt ze vooral andere katten.

Poes sluipt. Poes gluurt. Poes speurt. Poes heeft zin in een lekker hapje.

Mmm-auw. Mmm-auw! Dit is geen sappige muis, maar een prikkende bal. Poes geeft het op. Dit is geen spek voor haar bek.

  • ISBN-nummer: 9789462913851
  • Verschijningsdatum: 13/02/2019
  • Aantal bladzijden: 28
  • Uitgeverij: Uitgeverij De Eenhoorn
  • Prijs : € 13,95

Wat vind ik over dit boek?

Het is een leuk verhaal van een poes die op jacht gaat en andere katten tegenkomt. De tekst is kort en grappig. Het kan gemakkelijk voorgelezen worden. Om zelf te lezen zou ik wachten tot het derde leerjaar omdat er heel wat lange woorden in voorkomen. Maar je kan het zeker al voorlezen vanaf 2 jaar. De tekeningen zijn heel mooi en aantrekkelijk. De poezen zijn het belangrijkste en zijn goed uitgetekend met kleurpotlood. Dat geeft een warme gloed en met potlood kun je veel schaduwen en nuances leggen. Een leuk boekje zeker voor kattenliefhebbers!

Over de illustrator :

Marijke Rondelez is opgegroeid in Roeselare, maar woont ondertussen in Meeuwen. Ze startte op 9-jarige leeftijd met het volgen van tekenlessen aan de Academie van Roeselare. Sindsdien is ze altijd verbonden gebleven aan een academie: eerst als leerlinge, later als docente. Ze is heel blij dat ze van haar hobby haar beroep heeft kunnen maken. Naast lesgeven, maakt ze illustraties in opdracht. Ssst… Poes slaapt is haar eerste boek.

Over de auteur :

Marita Vermeulen volgde een lerarenopleiding Nederlands en Engels, en gaf enkele jaren les in het secundair onderwijs. Daarna werd ze redacteur van het recensietijdschrift Jeugdboekengids en later van Leesidee jeugdliteratuur, waarvan ze momenteel hoofdredacteur is. 

Ze werkte mee aan ‘Schrijver gezocht’ en ‘Schrijver gevonden’, twee naslagwerken over jeugdliteratuur voor jongeren. Ze is co-auteur van ‘Leeswijzer 12-14 jaar’, een didactische uitgave met lees- en lestips voor de eerste graad van het secundair onderwijs, was betrokken bij de didactische handleiding bij ‘Kom vanavond met verhalen: oorlog in verhalen en gedichten’, en werkte mee aan de catalogus van Victoriale 2000, tentoonstelling van de Vlaamse Illustratoren Club. Ze publiceert ook bijdragen over jeugdliteratuur in de Standaard der Letteren. (Bron : auteurslezingen.be)

Veel lees- en kijkplezier !!!