De bloementuin

 

De bloementuin                                      Cristina Caboni

Zopas verschenen van de auteur van “De bijenkoningin” en “De dochter van de parfumeur”.   Deze beide boeken heb ik reeds gelezen.  Ik zal ze hieronder dan ook kort beschrijven want het zijn stuk voor stuk juweeltjes.  Ze hebben een speciaal plaatsje in mijn boekenkast.  En nu kan ik er een derde bij zetten.  Eigenlijk gaan die drie boeken over de hobby’s van Cristina Caboni.

Over de auteur : Cristina Caboni heeft een passie voor parfum, bijen en bloemen.  Naast schrijver is ze imker en rozenkweker.  Haar debuutroman, “De dochter van de parfumeur” is in 25 landen vertaald.  Haar tweede boek, “De bijenkoningin”, was eveneens een bestseller.

Korte inhoud : Cristina Caboni neemt ons weer mee op een sfeervolle, kleurrijke en emotionele reis Als Iris Donati in Londen haar evenbeeld tegen het lijf loopt, wordt haar wereld op zijn kop gezet. Deze vrouw, Viola, moet haar verloren tweelingzus zijn. Twintig jaar lang werden de zussen van elkaar gescheiden. Op zoek naar hun wortels beginnen ze samen aan een zoektocht die hen naar hun geboorteplek leidt: een huis in Toscane met een betoverende tuin vol exotische bloemen. Voor het eerst in hun leven voelen de zussen zich thuis en volledig begrepen. Maar niet alles is wat het lijkt. De villa verbergt een groot geheim. Kunnen Iris en Viola het mysterie van hun verborgen verleden ontrafelen? En wat gaat er schuil in het hart van de tuin?

In de pers : “Hartverwarmend.  Een ode aan alledaagse magie.”   Hebban.nl

Een echte aanraderIk popel om dit boek te lezen.  Cristina schept steeds een aangename en toch wat mysterieuze sfeer in haar boeken.  In de vorige boeken geeft ze bij het begin van  ieder hoofdstuk een korte uitleg over een bepaalde parfum of soort honing. In De bloementuin gaat ze eigenlijk weer zo te werk.  Ze legt eerst uit wat een tuin voor haar betekent en dan lees je tussendoor over verschillende bloemen.  Je krijgt dus een heel mooi verhaal EN je leert heel wat bij over bloemen en tuinieren.  Het is een deugddoend verhaal.  Echte feelgood !!!  Dat is een boek dat mij weer gelukkig zal maken. 

Alvast enkele mooie quotes : 

“Mijn leven is een tuin  en degenen van wie ik hou zijn de bloemen die er bloeien.”

p.9: “Een tuin is contemplatie, ruimte.   Het is een plek om tot rust te komen, maar bovenal is een tuin stilte.”

p. 13: “Tuinieren is geduld kweken.  Het vraagt aandacht, zorg en volharding.”

Neen, het zijn niet allemaal quotes over tuinieren, maar ik moet het boek nog lezen, dus….   die quotes komen er wel na mijn lectuur…

ISBN : 9789401607339

blz.: 400

uitg.: Xander uitgevers.nl

prijs : € 19,99

Eerder verschenen :   De dochter van de parfumeur.

Korte inhoud : Nadat Elena Rossini haar vriend heeft betrapt met een ander is wat haar betreft niets meer zeker en gelooft ze zeker niet meer in de liefde.

Ze vlucht naar Parijs, waar ze aan de slag gaat in de bekende parfumerie Narcissus, waar nog op traditionele wijze parfum wordt gemaakt. Elena komt uit een familie van bekende parfumeurs en nu ze haar eigen parfums maakt, slaagt ze erin wat meer afstand te nemen van haar verleden. Elena heeft het talent van de vrouwen in haar familie geërfd en weet parfums te creëren waar iedereen naar verlangt. Toch kan ze haar verleden niet helemaal loslaten.

Dan ontmoet ze iemand die misschien niet alleen haar wonden kan genezen, maar ook haar hart kan veroveren: Cail. Kan Elena haar twijfels en wantrouwen voorgoed laten rusten en gelukkig worden met Cail?

Enkele quotes :

  • Geluk is niets anders dan de geur van onze ziel. (Gabrielle Coco Chanel)
  • Een parfum is een weg.   Als je die bewandelt, vind je je eigen ziel.

Wat erg interessant is, is het woordenboek van geuren vana blz. 340.  Bloemen en planten worden beschreven.  Er is ook een noot van de auteur : ze legt uit waarom ze dat boek schreef.  En het interview is heel interessant.

ISBN : 9789401603386

Publicatiedatum : 30/09/2014
Uitgever : Xander Uitgevers B.V

prijs : € 19,99

****************************************************************

Eerder verschenen : De bijenkoningin

Korte inhoud : De jonge Italiaanse Angelica reist als imker de hele wereld rond. Maar ze voelt zich nergens echt thuis. Ze heeft moeite haar eenzame jeugd en haar grote verloren liefde te vergeten. Alleen tussen het gezoem van de bijen en de intense aroma van hun honing is ze zichzelf. Alles verandert op de dag dat Angelica hoort dat ze het huis en de imkerij erft van Margherita, de vrouw die haar alles geleerd heeft over honing en bijen. Voor het eerst voelt Angelica zich ergens thuis, in het huis op Sardinië. Maar meerdere mensen azen op het huis en er is maar één iemand die haar kan beschermen: de mysterieuze Nicola. Lukt het Angelica haar huis te behouden? En kan Nicola haar wonden helen en Angelica haar ware thuis doen vinden? Met De bijenkoningin schreef Caboni opnieuw een betoverende, verleidelijke roman vol geuren, sfeer en emoties.

Enkele quotes : 

  • p.123: De koningin en de bijen; ze zijn allemaal gelijk, ze zijn allemaal even belangrijk….   p. 124 : De koningin legt de eitjes.  Daar worden weer nieuwe bijen en darren, en nog meer koninginnen geboren.  Daarom zijn ze even belangrijk, dat noem je gelijkheid.  Dat geldt niet alleen voor bijen, maar voor iedereen die begrijpt hoe belangrijk bijen zijn.   En andere mensen…   Nou ja, iedereen die denkt dat hij meer is dan een ander of beter, die heeft het mis.
  • p.123 : Haar vermoeidheid lag als een zware deken om haar schouders.
  • p.266 : Brood is onmisbaar.  Brood is hart en ziel…

Ik was alweer fan van dit boek.  Het is een heel mooi liefdesverhaal van mensen die op zoektocht gaan in hun leven.  Een liefde voor de natuur en een liefde voor mensen…  Die twee dingen samen kunnen een mens heel veel geluk brengen.  Volg de stem in je hart en je zal gelukkig zijn.

 

Het zijn drie heerlijke boeken vol mensenkennis en liefde voor de natuur !!!