Hoe lees je meerdere boeken samen?

Veel mensen vragen mij dikwijls hoe ik het doe om zoveel te lezen. Wel, ik lees verschillende boeken terzelfdertijd. Het is de afwisseling die het hem doet.

‘s Morgens en overdag lees ik liever andere dingen dan ‘s avonds in mijn bed. Ik lees non-fictie, verhalenboek, poëzie, informatief, een biografie, een roman … Nu op dit ogenblik lees ik : Haruki Murakami (Romanschrijver als beroep) ‘s namiddags en enkel telkens een hoofdstuk dat ik dan bespreek.

Daarnaast lees ik Anne Jacobs (Het weeskind) ‘s avonds in mijn bed. Dat leest lekker weg en is ook wel romantisch. Dan slaap ik goed.

Ik lees ook regelmatig een gedicht in het boekje Jij en ik (en al het moois om ons heen) : gedichten samengesteld door Riet Wille en de prachtige illustraties van Martijn van der Linden.

Tussendoor lees ik kinderboeken die ik dan direct recenseer. Dat leest vlug. De woensdag lees ik dan ook de Libelle die binnenkomt. En om de maand de Daphné’s Diary.

En wanneer ik op weg ben met de auto en ergens op één van mijn kinderen moet wachten aan het station of in een wachtkamer bij de dokter zit, dan lees ik een boek op mijn mobieltje : nu is dat het tweede boek van Tinne De Wachter (Liefdesstrijd in Malaucène). https://www.tinnedewachter.be/

En het boek dat ik op mijn e-reader lees is van de reeks van De Zeven Zussen, maar dat is al uit.

Verder lees ik nog een manuscript op de laptop.

Elke week luister ik ook naar een luistersprookje van Snoezebol, een abonnement dat ik gekregen heb om heerlijke sprookjes van nu te beluisteren. Is leuk want je krijgt elke week een nieuw sprookje voor maar 29,90. Voor kinderen vanaf 4 jaar. (www.snoezebol.nl)

Wat ook heel tof is, is dat ik elke week de reeks volg van Arnout Hauben (Rond de Noordzee) : ik volg het de dinsdag op tv en ervoor lees ik het stukje waarover het zal gaan in zijn boek.

Het is eigenlijk net alsof je verschillende feuilletons zou kijken. Die haal je toch ook niet door mekaar.

Ik lees op verschillende plaatsen : aan tafel, in de auto, in de veranda, in mijn bed en op verscheidene media op mijn laptop, op mijn mobieltje, op mijn e-reader, in een fysiek boek,…

Zo heb ik steeds een boek bij me, waar ik ook ga of ben. Ik ga nooit de deur uit zonder een boek. Dat is een gewoonte die ik reeds jaren heb. Ik vind het dus nooit erg wanneer ik ergens moet wachten, want ik haal mijn boek tevoorschijn. Integendeel, ik ben blij want dan kan ik weer een momentje lezen.

Lees jij ook wel eens boeken door elkaar?