De zeven zussen Storm Lucinda Riley

De zeven zussen     deel 2    Storm                   Lucinda Riley

Korte inhoud : Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

 

Over de auteur : Lucinda Riley  woont in Engeland en Zuid-Frankrijk. Ook heeft ze een huis op het Thaise eiland Koh Chang. Haar jeugd bracht zij deels door in Bangkok, en deels in Ierland. Ze haalt veel van de inspiratie voor haar boeken uit de plaatsen waar ze woont en gewoond heeft.

 

 

 

Enkele quotes :

p. 126 : “Ik had nooit begrepen waarom ze na het trauma dat hen was overkomen niet gewoon opstonden, hun kleren afklopten en doorgingen met leven. Ik kwam tot de nogal heftige ontdekking dat je pas werkelijk medeleven met iemand kunt hebben als je zelf ook een groot verlies hebt geleden en een diep verdriet hebt doorgemaakt.”

p. 128 : Hier krijg je een verhaal in een verhaal.  Dit verhaal is een geromantiseerd muzikaal verhaal over Grieg en zijn familie.

p. 484 : Muziek is liefde op zoek naar een stem (Tolstoi).  Nu moest ik mijn stem nog vinden.  En de moed om te spreken.

De verhalen gaan telkens over 1 van de zussen en je krijgt eigenlijk twee verhaallijnen : één in het nu en één in het verleden.

Maya (boek 1) : gaat naar Brazilië

Ally (boek 2) : gaat naar Noorwegen

Star (boek 3): gaat naar ???

Telkens op het einde van het verhaal wordt de volgende zus geïntroduceerd.   En gaat het verder vanuit het standpunt van de nieuwe zus.

p. 487 : De zeven zussen – Storm is een fictief werk met een historische achtergrond.  Ze geeft haar bronnen weer die ze geraadpleegd heeft bij haar onderzoek naar de historische periode en de bijzonderheden van de levens van haar personages.

Noot van de auteur : De zeven zussen-serie is gebaseerd op de legenden over de zeven zussen van de sterrengroep de Pleiaden.  Het is een enorm project : zeven boeken, waarvan er zes gaan over de afzonderlijke zussen die Pa Salt van over de hele wereld heeft geadopteerd en heeft meegenomen naar Atlantis, zijn sprookjesachtige huis op een groot en beschut stuk land aan de oevers van het Meer van Genève.    Voor mij is de serie simpelweg een gigantisch verhaal, dat ik in zeven delen heb verdeeld, ofschoon elk boek op zichzelf staat en de verhalen over de afzonderlijke zussen in willekeurige volgorde gelezen kunnen worden, omdat alle delen op hetzelfde tijdstip beginnen.  Maar aan elk afzonderlijk deel ligt een verborgen plot ten grondslag, die als een rode draad door de hele serie loopt.  Het volledige verhaal daarvan zal de basis van deel zeven worden.

 

ISBN : 9789401607988

Publicatiedatum : 27/01/2018
Uitgever : Xander Uitgevers B.V.

Titel serie : De zeven zussen

Nummer in serie : 2

Uitvoering : Met zachte kaft

Prijs : € 19,99