Boek in de kijker 7 Mindfulness

Mindfulness                        Aloka Liefrink

“Ben je vastgelopen in je relatie? Wordt de stress van alledag je even te veel? Of heb je gewoon behoefte aan wat wijze woorden? De inspirerende teksten uit dit boekje geven je moed en laten zien dat het ook anders kan. Ze zetten je hersenen aan het werk om problemen en situaties uit het dagelijks leven het hoofd te bieden.”

 

Ik raad dit boekje ten zeerste aan voor de feestdagen!  Het is een mooi en waardevol geschenk.  Aloka schrijft vanuit haar eigen ervaringen en dat maakt het zo persoonlijk.  Ik heb al heel wat van haar gelezen en weet dat ze het niet gemakkelijk gehad heeft.  Vanuit haar “been there, done that” ervaringen, helpt ze je terug op weg.  Als je ergens mee zit, kan je hier inspiratie uit halen om verder te gaan.  Ik heb het met een groeiend gevoel van sympathie en herkenbaarheid gelezen.  Je hoeft het niet in één keer uit te lezen.  Leg het op je nachtkastje en kijk er af en toe in.  Lees een stukje voor je gaat slapen.  Het geeft je gedachten vleugels.

Hieronder lees je enkele stukjes die me extra raakten :

“Er moet dringend iets veranderen in mijn leven” : Wie beseft dat er iets moet veranderen, is al halverwege.  Zoek je naasten op om je inzicht te delen.  Zij kunnen je de instrumenten bieden om de ommekeer in gang te zetten.

“Laten we de tijd zijn werk maar doen” : We leven in een jachtige maatschappij waarin alles steeds sneller moet.  Stap even uit je hoofd en sta stil bij je leven.  Alles wat je daarna aandachtig doet, doe je met precisie.  Je zult merken dat je tijd wint : je werkt minder lang, maar wel efficiënter.

“Ik wil hem niet missen.  Maar ik denk dat ik dat toch doe.  Want ik stuur terug : “Ik moest dit doen.  Het ging niet meer.  Vaarwel, mijn eerste liefde.”  Het vasthouden van iemand die niet (meer) bij je past, vraagt veel energie.  Daardoor kun je jezelf verliezen.  Wanneer je iets of iemand loslaat, maak je plaats voor positieve energie en nieuwe ontmoetingen.   Dit stukje raakte mij enorm.  Ik heb ook al enkele mensen moeten loslaten om verder te gaan in mijn leven.  Zo heb ik nieuwe mensen leren kennen en  ben nieuwe uitdagingen aangegaan. Het brengt me nu heel veel.  Op mijn nieuw werk heb ik fantastische mensen leren kennen.  En via facebook en instagram heb ik verschillende kunstenaars en auteurs leren kennen.  Allemaal heel toffe mensen. Heel verrijkend.  Ik ben daar heel dankbaar voor. 

ISBN : 9789463540667

Publicatiedatum : 21/09/2017
Pagina’s : 100

Uitgever : Lantaarn publishers

Uitvoering : Met harde kaft

Afmetingen : 160 mm x 160 mm x 20 mm

Prijs : € 8,99