Gelukkig op Ibiza

Aline van Wijnen

Korte inhoud :

Een warm, zomers feelgoodverhaal voor alle fans van Best of Romance

Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding, liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het -oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsmoederschap haar voorland zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als assistente bij een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een zakelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.

Over de auteur :

Aline van Wijnen debuteerde in 2016 met de roman ‘Halsoverkop’ nadat ze een schrijfwedstrijd had gewonnen. Haar tweede boek was het goed ontvangen ‘Liefde met gebruiksaanwijzing’. ‘Bestemming geluk’ is haar derde feelgoodroman. Naast het schrijven werkt ze als administratief medewerker bij een bedrijf in luxeartikelen. Aline woont in Almere met haar man. ‘Gelukkig op Ibiza’ is het los te lezen vervolg op ‘Bestemming geluk.’ Ze schreef ook de prachtige historische roman ‘Het geheime kistje van Elle.’ Dit vond ik één van de mooiste boeken die ik dit jaar reeds las. Je kan alle recensies onderaan terugvinden.

Over het boek :

Dit boek is een echt zomerboek, een gezellige feelgood om in één trek uit te lezen. Het is net alsof je je op het eiland Ibiza bevindt. Ik kende Maud al uit haar vorig boek ‘Bestemming geluk.’ De auteur vond haar ook een leuke personage en wou die wat meer uitwerken. Zo kreeg Maud haar eigen verhaal.

Aline schrijft dit verhaal op een luchtige manier met af en toe een dramatische toets. De hoofdstukken zijn kort en telkens geschreven vanuit de personages van Chris en Maud. Dat leest heel vlot en zo kan je je ook goed inleven in deze boeiende personages die vechten met hun eigen demonen.

Maud is een lieve, warme vrouw die in haar jeugd veel meegemaakt heeft en verlangt naar een ander leven, een zorgeloos leven met veel luxe en verre reizen. Ze wil vluchten uit de situaties van een vader die vecht tegen de drank en een bijstandsmoeder. Regelmatig wordt ze terug ondergedompeld in die moeilijke jeugd omdat ze haar ouders en zusje gaat helpen met het brengen van boodschappen. Daar wordt ze telkens geconfronteerd met een leven dat ze niet meer wil leiden.

Wanneer ze zakenman Chris leert kennen in de juwelierszaak waar ze werkt, wordt ze door hem geraakt en droomt van hem als ticket tot een nieuw en glamoureus leven. In ‘t begin lijkt Maud een beetje oppervlakkig maar al snel begrijp je haar beweegredenen en leef je met haar mee. Je gaat steeds meer sympathie voelen voor haar. Niemand kan het haar kwalijk nemen dat ze vooruit wil in haar leven.

Het is mooi om te zien hoe Chris stilaan ontdooit en hoe Maud hem beetje bij beetje voor zich wint. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het is geen zoetsappig verhaal met een lief meisje in de hoofdrol. Ze heeft een sterk karakter en stelt haar grenzen.

Ik las dit boek heel graag en kon niet stoppen. Ik wou weten hoe het met die twee zou aflopen. Het is een meeslepend verhaal vol liefde en veel humor. Ik moest af en toe eens goed lachen. Een leuk zomerboek om goed te kunnen ontspannen !

Dit wil ik nog even meegeven : Aline van Wijnen is een zeer aangename en lieve vrouw die heel bereikbaar is. Sinds ik haar eerste boek las, heb ik een vlot contact via facebook met haar. We chatten over haar boeken via messenger. Is echt heel leuk om zo’n nauw contact te hebben met de auteur van de boeken die je leest.

Je vindt haar op fb : https://www.facebook.com/AlinevanWijnen/

Ook op instagram : @AlinevanWijnen

Mooie quotes :

p. 51 : De zomer is nog niet helemaal afgekoeld maar de herfstige frisheid is er al, klaar om haar rechten op te eisen voor het nieuwe seizoen.

p. 198 : Sommige dromen zijn niet realistisch en voorbestemd om alleen dromen te blijven. Andere zijn juist maakbaar en geschikt om er doelen van te maken : doelen zijn dromen met een deadline.

p. 219 : Je kunt niet altijd gelukkig zijn, Maud. Maar je moet wel van de momenten genieten wanneer je dat bent.

p. 219 : De zon, die net hoog boven het wateroppervlak stond, begint langzaam achter de horizon te zakken. Onderweg naar beneden tovert hij de blauwe hemel om zich heen om in oranje, blijft even hangen alsof hij twijfelt over zijn volgende stap, en zakt dan ineens in het water, laat zich opslokken door de zee.

p. 303 : Ik wilde nergens aan gehecht raken uit angst om het te verliezen, net zoals ik bang was om mijn dierbaren kwijt te raken. Ik was vooral bang om verlaten te worden.

Lees ook dit heel aangrijpend verhaal dat mij uitzonderlijk heeft geraakt :

Halsoverkop Aline van Wijnen

Playlist :

Bij het begin van het boek staat de tekst van dit lied : (heel mooi)

Om in de sfeer te komen : Dit liedje werd ook vernoemd.