Prinses Arabella en de Sint

Mylo Freeman

Het is bijna Sinterklaas en prinses Arabella wil maar één ding. ‘Ik wil Sinterklaas voor Sinterklaas!’ roept ze. Op een vroege ochtend haalt het vliegtuig van de koning de Sint op. Prinses Arabella is dolblij met haar cadeau. Maar de Sint is niet gelukkig. Hij heeft nooit eerder met het vliegtuig gereisd, het ontbijt is anders dan anders, er zijn geen pieten en geen paard … Hoe moeten alle kinderen nu hun pakjes krijgen?

Opnieuw een vrolijk en verrassend verhaal over de guitige, zwarte prinses Arabella. Razend populaire reeks! De boeken van Arabella werden meermaals herdrukt.

  • ISBN-nummer: 9789058389725
  • Verschijningsdatum: 15/09/2015
  • Aantal bladzijden: 28
  • Uitgeverij: Uitgeverij De Eenhoorn
  • Reeks: 25 JAAR EENHOORN
  • Afmetingen: 215 mm x 305 mm
  • Prijs : € 14,50

Wat vind ik van het boek?

Arabella is een gelukkig prinsesje, maar dit jaar heeft ze een hele speciale Sinterklaaswens. Ze wil de Sint als cadeau. Dat lukt, en de Sint wordt opgehaald.

Maar is de Sint wel gelukkig in het paleis? Het is een leuk verhaal waarin ook andere kinderen met een andere huidskleur in voorkomen.

Zelfs de zwarte pieten zijn niet allemaal zwart, er zijn ook blanke bij. Zo zie je maar, er is echt geen probleem met huidskleur in dit boek. De diversiteit is rondom.

En voor het paardprobleem is er ook een oplossing.

Het is dus een heel leuk en positief boek met een grappig verhaal en hele mooie tekeningen met felle kleurtjes die de kinderen zeker zullen aanspreken.

Over de auteur en illustrator :

Mylo Freeman is van Nederlands-Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. Momenteel woont ze in Amsterdam. Na de geboorte van haar oudste zoon begon ze te tekenen voor kinderen.

Haar eerste prentenboek Potje! is bekroond met de Kiekeboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder de reeks over het donkere prinsesje Arabella.

Het eerste boek, Prinses Arabella is jarig, is bekroond met een Leespluim. Ondertussen zijn er al 10 prentenboeken, 1 kartonboek en 1 kleurboek over Arabella verschenen. Mylo geeft workshops en muzikale voorstellingen. Ze is voorzitter van Stichting3, een stichting die door kinderboekenfestivals en voorleeswedstrijden de diversiteit in het kinderboek wil stimuleren.
www.mylofreeman.com

Hieronder zie je nog enkele boeken van Mylo Freeman :

Veel leesplezier met Arabella.