Wintertranen Emma Anna

Wintertranen             Emma Anna

“Het leven dat ik voor me zag toen ik met Stephan trouwde, was niet zoals ik had gehoopt.  Ik wist dat het huwelijk geen rozengeur en maneschijn zou zijn.  Maar dat ik me zo verloren en alleen zou voelen, wanhopig, immens verdrietig, dat had ik menooit kunnen voorstellen.”

 

 

 

Het is best leuk dat je eerst het boek “Mijn hele leven lang” leest.  Want dit is het bonusvervolg erop.  Het speelt zich een jaar na de epiloog af.  Een winters verhaal over twee alledaagse, maar bijzondere mensen, die te kampen hebben met problemen zoals we ze allemaal kennen.  Kunnen ze zich over elkaars tekortkomingen heenzetten, en zullen ze elkaar en hun liefde voor elkaar weer terugvinden?

”Verliefd worden op een vriend. Dat komt wel vaker voor. Maar wat als die vriend ook de beste vriend is van je vader? Wat als die vriend toevallig je leraar is? En wat als hij achttien jaar ouder is, maar er is niemand anders met wie het zo goed klikt?
Dat overkwam mij dus. Nu, bijna vier jaar later, blik ik terug op die vurige, intense en meest liefdevolle relatie. Na het nieuws dat ik van mijn moeder heb ontvangen, realiseer ik me dat ik misschien toch nog niet over hem heen ben…”
De negentienjarige Lynn is smoorverliefd op de vriend van haar vader, met wie ze een bijzondere band heeft. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Ierland blijkt zij niet de enige te zijn die met haar gevoelens in de knoop zit.

ISBN  9789463673730

Om wat in de Ierse sfeer te komen (staat op de playlist achteraan in het boek Wintertranen)

Hieronder vind je de recensie van het eerste boek :

Boek in de kijker 37 Mijn hele leven lang

Je kan beide boekjes bestellen op boekenbestellen.nl

Wat vind ik nu van Wintertranen?

Ik was blij om het sympathieke koppel Lynn en Stephan terug te “zien” in het boek.  Ze hebben zo moeten vechten voor hun liefde in “Mijn hele leven lang.”  Het vervolg erop is spannend tot het einde.  Je voelt heel goed de problemen aan die ze ondervinden in hun jong huwelijk.  Emma Anna beschrijft heel nauwkeurig vanuit elk hun standpunt hoe en wat ze voelen.  Dat is zo mooi verteld dat je alles voor je ogen ziet.  Je bent net een klein vliegje dat boven hen vliegt en hun handelingen en gedachten kan lezen.  Lynn is heel emotioneel en denkt als een jonge vrouw.  Stephan is bang om zijn jonge vrouw tekort te doen en haar zo te verliezen.  Door onuitgesproken gevoelens gaat het soms de verkeerde kant op.  Maar dan zijn de mensen rondom hen er om hen terug op de goede weg te zetten.  Zoals Lynn’s ouders en haar schoonzusje.  Zoals je merkt, het kan vlug verkeerd aflopen in een huwelijk als je niet met mekaar praat, als je niet je gevoelens toont aan mekaar.  Emma Anna tekent hier een goed voorbeeld van een jong huwelijk dat met vallen en opstaan terug in orde komt.  Heel aangrijpend!  Ook Stephan wordt heel menselijk neergezet.  Totaal niet macho.  Hij durft ook wenen.  Van zo’n mannen hou ik ook.  Mannen die hun gevoelens durven tonen.

Wat ook leuk is, is dat er achteraan een playlist met mooie liedjes staat. Ik koos een liedje dat ik heel graag hoor en  van één van mijn lievelingsgroepen :

Ook deze Ierse muziek is prachtig !!!

Enkele mooie quotes :

p. 5 : Ik had nooit gedacht dat het ook de maand zou zijn, waarin die liefde kapot zou vallen als een kerstdecoratie aan een dennentak, omdat het takje achteraf gezien te dun of te slap was.

p. 29 : What doesn’t kill you makes you stronger.

p. 84 : Ik betekende veel voor haar, en zij voor mij.  Noem het een wisselwerking van geluk.

p. 111 : Op dit moment stonden we zelfs dichter bij elkaar dan een jaar geleden.  Als een boom die, ondanks de regen, wind en sneeuw en wellicht zelfs zwaardere elementen, er toch een jaarring bj had gekregen.

p. 120 : Je moet leren waarderen wat je hebt.  Maar je hebt ook het recht om in jouw dromen te blijven geloven.

Beste Emma Anna, je hebt er een heel mooi vervolg op geschreven.  Ik was ook blij om terug over Lynn en Stephan te lezen.  Ik voelde mij echt opgenomen in het verhaal.  Het was niet zomaar een romantisch verhaal, maar een verhaal met veel diepgang over de relatie tussen twee mensen die mekaar heel graag zien.  Ze hebben dezelfde problemen die  vele prille huwelijken meemaken.  Het is zeer herkenbaar voor velen.  Je hebt ook een hele mooie playlist meegegeven in het boek.  Prachtige keuze!