Boekenoogst voor oktober (deel 2)

Boekenoogst voor oktober (deel 2)

De stenen engel                              David Hewson

Het vierde deel in de Amsterdam-serie, waarvan een tv-serie in ontwikkelling is door Warner Bros Nederland

Annie Schrijver is net tweeëntwintig jaar oud, werkt op de bloemenmarkt en is bij iedereen geliefd. Van de ene op de andere dag is ze echter spoorloos verdwenen. Niet lang daarna wordt ze, amper nog levend, teruggevonden op een begraafplaats, vastgebonden aan een stenen engel en ingesloten door een ring van vuur. In haar lichaam vindt de politie sporen van drugs die een verband leggen met een nooit opgeloste zaak: de Schone Slaapstermoorden. Maar Annie had schijnbaar nog geluk, want niet ver van haar vindplaats wordt een lijk gevonden waarop een verse tatoeage te zien is: Slaap, kindje, slaap.

Het is zomer in Amsterdam en de straten zijn vol toeristen, muziek en gelach, maar er heerst ook een duistere ondertoon nu er een seriemoordenaar actief lijkt te zijn. De spanningen lopen al snel hoog op en Pieter Vos weet dat hij de dader zo snel mogelijk te pakken moet krijgen om te voorkomen dat de paniek toeslaat…

ISBN : 9789022575857

prijs : € 19,99

Over de auteur :  (1953)  David Hewson is een Brits schrijver van misdaad- en mysterieboeken. Hij  werkte als journalist voor o.a. The Sunday Times, The Times en The Independent.  Samen met de Deense scenarioschrijver Soren Svelstrup werkte hij aan de boeken gebaseerd op de TV-serie The Killing.  Voor het schrijven van zijn Pieter Vos-thrillers bracht hij veel tijd door in Amsterdam en omgeving.  De filmrechten van “Poppenhuis” zijn verkocht aan Warner Bros.

De 3 andere boeken in de reeks : (Let op : je kan ze apart lezen)

Sinds zijn dochter spoorloos verdween is Pieter Vos een gebroken man. Na zijn werk voor de Amsterdamse politie leeft hij teruggetrokken op een woonboot. Totdat de jonge rechercheur Laura Bakker hem wijst op een nieuwe vermissing met dezelfde kenmerken als de verdwijning van zijn dochter. Samen met Laura stort hij zich op de zaak en ze ontdekken oude geheimen die al snel bloederige gevolgen krijgen.

prijs : € 12,50

 

Amsterdam barst uit zijn voegen tijdens de intocht van Sinterklaas. Rechercheur Pieter Vos heeft samen met zijn jonge assistent Laura Bakker dienst als er op het Leidseplein een granaat ontploft. In de chaos die volgt wordt een meisje ontvoerd. Alleen hebben de terroristen niet de dochter van een rijk Amsterdams echtpaar, maar die van een prostituee uit Georgië te pakken.

Gedurende het onderzoek worden de motieven van de terroristen duidelijk. Vos en Bakker stuiten op een samenzwering die van de Wallen tot de top van de veiligheidsdienst reikt. En ondertussen is er nog de ontvoering van dat achtjarige meisje, weggerukt van haar wanhopige moeder. Wat is het leven van een meisje waard in een steeds groter wordend politiek steekspel?

prijs : € 19,99

 

Het derde Amsterdam-boek

Kim en Mia Timmers waren tien jaar toen ze veroordeeld werden voor de moord op de moordenaar van hun familie. De zussen zaten de afgelopen tien jaar in een gesloten inrichting in Marken hun straf uit en worden nu vrijgelaten. Als ze op weg naar een tijdelijke woning verdwijnen, wordt rechercheur Pieter Vos op de zaak gezet.
Naarmate het onderzoek vordert, wordt duidelijk dat er in de inrichting  meer aan de hand is en dat de directie grote geheimen verbergt. Zelfs commissaris De Groot, de meerdere van Vos, lijkt bewijs te verdoezelen. Dan wordt het lichaam van een medewerker op het strand van Marken gevonden en neemt de zaak een verrassende wending. Iemand doet zich voor als het derde zusje, dat tien jaar geleden overleed. Wie is dat?

Prijs : € 19,99

De pers over David Hewson :

‘De dialogen en beschrijvingen zijn zo levensecht dat het haast niet te geloven is dat dit boek door een niet-Nederlander geschreven is.’ Vrij Nederland

‘Boeiend voor een groot lezerspubliek.’ NBD Biblion

‘Een goed opgebouwd spannend verhaal met een politiek tintje.’ De Telegraaf

‘De plot zit prima in elkaar, laat dat maar aan Hewson over.’ VN Detective en Thrillergids

‘Een beeldend geschreven politieroman in Baantjersetting.’ Leidsch Dagblad

Ik las het poppenhuis en vond het een hele spannende thriller.  De ontknoping was nagelbijtend, maar daarna vielen alle puzzelstukjes op hun plaats.  Het is een verhaal met een politiek tintje.  Zit heel goed in elkaar en telkens als je denkt iets te weten, dan word je weer op een ander pad geleid.    

Je hoeft de boeken niet in de juiste volgorde te lezen, maar als je de lotgevallen van Pieter Vos wil leren kennen, is het wel spannend om met het eerste boek te beginnen.  

De verhalen spelen zich af in Amsterdam en zo herken je hier en daar plaatsen.  Ik hou erg van Amsterdam met haar grachten  en bruggen en vind het fijn dat deze mooie stad als de setting dient voor deze thrillers. 

*****************************************************************************

De chemicus                                   Stephenie Meyer

Bijna niemand weet dat ze ooit voor de amerikaanse regering werkte. Ze was de onbetwiste expert op haar vakgebied en vormde zelf een van de grootste geheimen van een dienst die zelf zo geheim is dat hij niet eens een naam heeft. Tot de dienst ineens besloot dat ze een te groot risico vormde en jacht op haar begon te maken. Tegenwoordig blijft ze zelden lang op dezelfde plek en wisselt ze zo vaak mogelijk van naam. De enige persoon die ze durfde te vertrouwen is vermoord. En nog altijd beschikt ze over informatie die zo gevoelig is dat de dienst haar zo snel mogelijk wil liquideren. Als de dienst haar een uitweg biedt, beseft ze dat het haar enige kans op een normaal leven is. De nieuwe klus die ze moet aannemen in ruil voor haar leven betekent echter dat ze nog meer gevoelige informatie moet inwinnen – informatie die haar alsnog in levensgevaar zou kunnen brengen. Ze besluit de klus aan te nemen en maakt zich klaar voor de gevaarlijkste missie ooit, die er niet gemakkelijker op wordt als ze valt voor een man die haar kansen alleen maar kan  verkleinen. Ze zal al haar unieke vaardigheden moeten inzetten om in leven te blijven…

Komt uit als midprice van € 12,50 (kan ook met een andere cover!)

Een aanrader van formaat !!!

 

Over de auteur : Stephenie Meyer werd een wereldwijde bestsellerauteur met haar Twilight-boeken.  Van deze serie werden wereldwijd meer dan 165 miljoen exemplaren verkocht.

Haar  leven veranderde dramatisch op 2 juni 2003: ze werd wakker uit een droom over een aantal personages die ze niet meer uit haar hoofd kreeg. Tussen haar drukke werkzaamheden als moeder van 3 kinderen door begon ze te schrijven en 3 maanden later legde ze de laatste hand aan haar debuutroman, Twilight. Het werd door het bekende agentschap Writers House uit de stapel gevist en vond uiteindelijk zijn weg naar de grote uitgever Little, Brown. Het boek verscheen in 2005 en steeg snel naar #5 op de New York Times bestsellerlijst. Het won dat jaar diverse prijzen. Het vervolg, Nieuwe Maan, verscheen in September 2006 en stond 25 weken op de nummer 1 positie van de New York Times. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 80 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht en zijn drie van de vier delen succesvol verfilmd. Stephenie woont in Arizona met haar man en drie zoons.

De pers over “Chemicus” :

De hoofdpersoon is dapper, heldhaftig én listig, wat haar tot de ideale heldin maakt.  Een thriller om constant bij op het puntje van de stoel te zitten. ( Zin)

Hoofdpersoon Alex is een briljante paranoïde chemicus getraind om terroristen te verhoren.  (The New York Times)

*******************************************************************************

Rechtvaardig vermoord                             Nora Roberts alias J.D. Robb

Nora Roberts schrijft als J.D. Robb razendspannende thrillers over een die hard vrouwelijke detective

In een stripclub in een chique buitenwijk wordt het lijk van een politieagent gevonden. Het moordwapen is een honkbalknuppel. Het motief is een mysterie.  Het onderzoek leidt Eve Dallas naar een nachtclub waar zich schimmige zaken afspelen. In Purgatory krijgt iedereen één kans tot boetedoening voordat het laatste oordeel wordt geveld. Je meest intieme zonden bepalen je lot. Hier dreigen de diepste geheimen van één politieagent onschuldige slachtoffers te maken.

De zaak brengt Eve in een lastig parket. Het onderzoek legt naast criminele activiteiten, ook corruptie binnen de politie bloot, en daardoor wordt zowel haar reputatie als haar leven in gevaar gebracht. Wat het allemaal nog erger maakt is dat Purgatory onderdeel is van het zakenimperium van Eve’s echtgenoot, Roarke. De gebeurtenissen dringen hun privéleven binnen en dat zorgt voor nog meer vuurwerk binnen het toch al stormachtige huwelijk.

Over de auteur :  Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de ‘in Death’ serie.

De pers over Judgement in Death :

Nora Roberts (J.D. Robb) kwaliteiten op hun best. Publishers Weekly

Taai, slim, onbeschaamd en succesvol. Publishers Weekly

Vol met levendige en geloofwaardige twists. Publishers Weekly

Een uitgelezen mix van zinderende sensualiteit, hard-core spanning en hartverwarmende romantiek. Library Journal

ISBN : 9789402307399

Prijs : € 15

 

Een goeie aanrader om kennis te maken met Eve Dallas, de superrechercheur!