Leestips voor augustus

Leestips voor augustus

We zijn alweer bijna halverwege juli en de boeken voor augustus komen in zicht.  Er zijn weer hele mooie boeken bij.  Deze wil ik met jullie delen.

Een vrouw in Havana  (of Een betovering in Havana)       Susana López Rubio

Een ontroerend liefdesverhaal tussen een jonge Spaanse immigrant en de vrouw van een Cubaanse maffiabaas

Patricio Rubio is een 87-jarige inwoner van Madrid die slechts nog leeft voor zijn herinneringen. Op een ochtend, op weg naar zijn kaartclub, ruikt hij ineens een parfum dat hij al jaren niet meer heeft geroken. De geur brengt hem terug naar het land waar hij zo lang heeft gewoond: Cuba, en in het bijzonder naar warenhuis El Encanto.

Patricio denkt terug aan hoe hij in 1947 emigreerde naar Cuba, en zichzelf met zijn vlotte babbel een baantje wist te bezorgen in El Encanto. Langzaam beklom hij de hiërarchische ladder, maar zijn carrière werd altijd overschaduwd door zijn persoonlijke leven – zijn grote liefde, Gloria, behoorde toe aan een andere man. En niet zomaar een man, maar César Valdés, de machtigste maffiabaas van Cuba. Toch blijkt hun liefde uiteindelijk sterker te zijn dan wat dan ook.

Voor de liefhebbers van de boeken van Carlos Ruiz Zafon en María Dueñas.

Over de auteur :   Susana López Rubio   (Madrid, 1978) is scriptschrijver.  Ze schreef voor zeer succesvolle Spaanse tv-series en films zoals “El tiempo entre costuras” (Het geluid van de nacht, de tv-serie naar de roman van María Dueñas), en vele anderen.  Voor “Juan y la nube” won zij de Goya-prijs voor beste korte film.  Verder schrijft ze korte verhalen voor volwassenen en kinderen.   (Facebook : susana.l.rubio.9)

Een aanrader : Ik heb de tv-serie bekeken op internet en het was zeer goed verfilmd want ik had het boek van Dueñas eerst gelezen.  Susana schrijft heel beeldend en intens.  Je ziet het verhaal in je hoofd afspelen.  Haar personages hebben ook veel pit wat eigenlijk niet te verwonderen is gezien haar Spaanse roots.

UITGAVE: Paperback met flappen
VERTALING: Jacqueline Visscher
PAGINA’S: 400
ISBN: 9789022580851

Uitg.: De Boekerij

PRIJS : € 19,99

***********************************************************************

Tussen zussen                 Cathy Kelly

Een warme roman over de liefde voor je familie en de band tussen zusjes

Cassie doet al haar hele leven alles perfect: zorgen voor de kinderen, haar man alle aandacht geven, de plichtsgetrouwe schoondochter zijn. Maar nu is ze zo moe dat ze ‘de vijf in de klok’ steeds vroeger op de dag laat aanbreken…

Haar zus Coco daarentegen geniet met volle teugen van haar vrijheid. Mannen maken de dingen alleen maar gecompliceerd, vindt ze. Tot ze iemand uit het verleden tegen het lijf loopt, met alle verwarring van dien…

Pearl, de oma van Cassie en Coco, die voor hen heeft gezorgd sinds hun moeder hen in de steek liet toen ze nog heel klein waren, probeert de zusjes te helpen waar ze maar kan, maar ze wordt zelf geplaagd door twijfel over een beslissing die ze jaren geleden nam. Kunnen deze drie zo heel verschillende vrouwen de pijn van het verleden overwinnen en weer openstaan voor nieuwe liefdes?

Over de auteur :   Cathy Kelly was journaliste voordat ze romans begon te schrijven.  Haar werk, geïnspireerd door de boeken van Maeve Binchy, wordt in meer dan vijftien landen uitgegeven.  Ze woont in Wicklow, Ierland.

ISBN : 9789022580769

blz. : 416

uitg.: De Boekerij

prijs : € 17,50

****************************************************************************

Een weekend aan zee                       Elin Hilderbrand

Een heerlijk nieuw boek van de ongekroonde koningin van de zomerroman

Laurel, Belinda en Scarlett hebben twee dingen gemeen: hun liefde voor Deacon Thorpe, de man met wie ze alle drie getrouwd zijn geweest – en hun haat voor elkaar. De drie hadden ook niet verschillender kunnen zijn: Laurel is Deacons eerste liefde en een schoonheid met een warm hart; Belinda is een Hollywood-diva van het zuiverste water en Scarlett is een zuidelijke schone uit een miljonairsfamilie. De fragiele vrede die deze vrouwen jaren geleden hebben -gesloten kan alleen standhouden als ze niet bij elkaar in de buurt komen.

Maar dan overlijdt Deacon plotseling en zijn laatste wens is dat zijn verschillende gezinnen op Nantucket bijeenkomen om afscheid te nemen. Een weekend lang zijn de beschuldigingen, leugens, drama’s en tranen niet van de lucht. Kunnen de drie vrouwen hun meningsverschillen lang genoeg opzijzetten om het glas te heffen op Deacon en een nieuwe toekomst tegemoet te gaan?

Over de auteur :  Elin Hilderbrand is auteur van een reeks New York Times-bestselling, zomerse feelgoodromans.  Er zijn meer dan 1,5 miljoen van haar boeken verkocht in zestien landen.

In de pers : ‘Een luchtig verhaal in een zomerse sfeer voor een groot vrouwelijk lezerspubliek.’ NBD Biblion

‘Fijn boek voor chicklitliefhebbers.’ Flair

‘Sensueel, hartverwarmend en meeslepend. Ik ben dol op de boeken van Elin Hilderbrand en kan niet wachten tot er een nieuwe uitkomt!’ Santa Montefiore

ISBN : 9789022578094

uitg. : De Boekerij

prijs : € 19,99

***************************************************************************

Ansichtkaarten uit Griekenland                             Victoria Hislop

Het levensverhaal van een geheimzinnige onbekende krijgt Ellie in zijn greep.

Victoria Hislop weet als geen ander de warme sfeer van Griekenland op te roepen

Week na week ontvangt Ellie ansichtkaarten, gericht aan iemand die ze niet kent. Er staat geen afzender op en ze zijn slechts ondertekend met een initiaal: A. Met hun wolkeloze hemels, azuurblauwe zeeën en verleidelijke plaatjes van Griekenland geven de kaarten Ellies leven kleur. Ze is dan ook zeer teleurgesteld als de kaarten na zes maanden van de ene op de andere dag niet meer komen. Maar de collage die ze ervan heeft gemaakt aan de muur van haar flat blijft haar intrigeren. Ze besluit dat ze Griekenland met eigen ogen moet zien.

Op de ochtend dat Ellie naar Athene zal vertrekken, wordt er een oud dagboek bezorgd. Ellie begint meteen te lezen en ontdekt zo het ontroerende, verrassende en soms dramatische levensverhaal van A, een man op een persoonlijke odyssee door Griekenland. De stem van de geheimzinnige A maakt een lang onderdrukt verlangen in Ellie los; het is tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en op zoek te gaan naar een voller, rijker leven.

Over de auteur :    Victoria Hislop is journaliste.  Haar artikelen verschijnen in The Sunday Telegraph en The Daily Telegraph.   Ze kreeg voor haar debuutroman “Het eiland” de Best Newcomer Britisch Book Award van 2007.   Bij Boekerij verschenen ook haar romans “Plaza Granada” (prachtig en op geschiedenis gebaseerd), “Het kleine paradijs” en “De zonsopgang”.

De pers over de boeken van Victoria Hislop

‘Bijna poëtisch: een mix van geschiedenis, romantiek en drama.’ Cosmopolitan

‘Boeiend en aansprekend.’ NBD Biblion

‘Het is zo’n boek dat je niet kan wegleggen zodra je eenmaal begonnen bent met lezen.’
WonenWerkenGriekenland.com

‘Victoria Hislop schrijft zo levendig over het mediterrane leven dat je de verzengende hitte bijna kunt voelen.’ Good Housekeeping

UITG. : De Boekerij
ISBN : 9789022579701
PAGINA’S: 352
PRIJS: € 19,99
Een sterke aanrader !!!
***********************************************************************
Wij twee                     Nicholas Sparks
Opnieuw een prachtige roman van de bestsellerauteur van onder andere The NotebookSafe Haven en The Longest Ride

Russell Green is pas tweeëndertig, maar hij heeft alles: een fantastische vrouw, een lieve zesjarige dochter, een succesvolle carrière in de reclame en een prachtig huis in Charlotte, North Carolina. Hij leeft een droomleven, waarin zijn huwelijk met de betoverende Vivian centraal staat. Maar deze schitterende buitenkant begint langzaam barstjes te vertonen…

Niemand is verbaasder dan Russell als zijn leven compleet op zijn kop wordt gezet. Binnen een paar maanden verliest hij zijn baan en de liefde van zijn vrouw en moet hij steeds vaker alleen voor zijn dochter zorgen terwijl hij probeert te wennen aan de nieuwe situatie. Noodgedwongen gaat hij op zoek naar een nieuw bestaan – een bestaan dat zijn capaciteiten en -emoties hevig op de proef zal stellen.

Over de auteur : Nicholas Sparks is de auteur van talloze bestsellers, waaronder de klassiekers “The Notebook” en “Message in a bottle” en kan met recht een van de geliefdste verhalenvertellers ter wereld worden genoemd.  Zijn boeken zijn in meer dan vijftig talen vertaald en negen van zijn romans werden met groot succes verfilmd.

De pers over de boeken vanNicholas Sparks

‘Nicholas Sparks weet hoe hij de juiste snaar moet raken.’ Daily Mail

‘Ontroerend, goed geschreven en extreem romantisch.’ Booklist

‘Heerlijke feelgoodboeken waar je direct verliefd op wordt.’ The Guardian

ISBN : 9789022580615
Wordt verwacht : 29/08/2017
Pagina’s : 496
Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.
Ondertitel : Nooit had Russel kunnen denken dat hij er op een dag als vader alleen zou voor staan…
Prijs : € 17,50

**********************************************************************

 Achter de voordeur                              Alex Marwood
Hoe goed ken jij je buren eigenlijk?

Marwood is wereldwijd doorgebroken met de bestseller “Waar is ze?”

Huis nummer 23 herbergt een geheim. In deze bouwval, beheerd door een verdorven huurbaas, staat iets op het punt onthuld te worden. En alle zes de bewoners van de appartementen hebben dingen te verbergen.

Collette en Cher zijn op de vlucht. Thomas is een onwillige einzelgänger. En de zeer aantrekkelijke Iraanse asielzoeker en een ‘stille’ man, die niemand ooit heeft gezien, proberen zich verborgen te houden. Vesta, de lieve dame uit het souterrain, houdt ze allemaal haarscherp in de gaten – of tenminste, dat denkt ze.

In het holst van de nacht zorgt een verschrikkelijk ongeluk ervoor dat de buren een ongemakkelijk verbond moeten sluiten. Maar één van hen is een moordenaar die alle zonden op een listige manier verbergt. Ondertussen wordt het net rondom het volgende slachtoffer steeds verder gesloten…

Over de auteur :   Alex Marwood is het pseudoniem van een Britse journaliste.  Haar eerste twee thrillers werden al met diverse prijzen bekroond en van beide boeken zijn de filmrechten verkocht.  

Over de boeken van Alex Marwood

‘Verschrikkelijk spannend. Geweldige personages.’ Stephen King

‘Na Marwoods geweldige debuut maakt ze alle verwachtingen voor haar tweede boek meer dan waar.’ The Guardian

‘Duister, intrigerend en verslavend, Marwood heeft weer indruk gemaakt.’ The Sun

‘Ik kan niet wachten om erachter te komen wat Marwood hierna gaat doen.’ Jojo Moyes

PUBLICATIEDATUM: 02-08-2017
ISBN: 9789402309379

UITG.: De Boekerij

Prijs : € 17,50

*************************************************************************

Weet je nog ?        Nora Roberts en J.D. Robb

Een bekend geheimpje (of misschien wist je dat nog niet) : Nora Roberts en J.D Robb zijn één en dezelfde persoon.)

Antiekhandelaar Laine Tavish is een gewone vrouw met een gewoon leven. Tenminste, dat is wat de mensen in het kleine stadje Angel’s Gap in Maryland denken. Ze hebben geen idee dat zij ooit Elaine O’Hara was, de dochter van een notoire crimineel en oplichter. Haar verleden komt ruw terug als een van haar vaders oude maten haar winkel binnenkomt met een cryptische waarschuwing en enkele minuten later voor de deur wordt doodgereden.

Al snel blijkt dat Laine het volgende doelwit is. Samen met de zeer aantrekkelijke detective Max Gannon probeert ze erachter te komen waarom de dader achter haar aan zit. Het antwoord ligt in een verborgen fortuin dat niet alleen Laines toekomst zal veranderen, maar ook die van volgende generaties  zoals van de New Yorkse rechercheur Eve Dallas.

Eve is het wel gewend om aan de randen van de wet te opereren. Ze probeert de schat te vinden die Laine en Max zochten  om voor eens en altijd korte metten te maken met het verderf dat hem omgaf…

De pers over Weet je nog?

‘Een perfecte mix van sensualiteit en spanning… Een echte meester in haar vak: Roberts heeft weer een uitzonderlijk verhaal geschreven dat flonkert met de schittering van een fijngeslepen diamant.’ Publishers Weekly

‘Met een slim en intrigerend verhaal over verloren juwelen heeft Weet je nog? alle elementen die de boeken van zowel Nora Roberts als J.D. Robb zo geweldig maken.’ RT Book Reviews

‘Een sexy, spannende thriller. Weer een verslavende mengeling van een sprankelende schrijfstijl en fijn uitgetekende personages die haar toegewijde lezers opnieuw zal verrassen en verblijden.’ Booklist

Over de auteurs :        Nora Roberts en J.D. Robb

Nora Roberts is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 225 boeken werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht. Als J.D. Robb schrijft ze ook de populaire politieserie over Eve Dallas en haar geliefde Roarke. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

J.D. Robb kwam ter wereld in het voorjaar van 1995, toen Nora Roberts’ eerste boek onder dit pseudoniem verscheen. Met haar Eve Dallas-serie creëerde ze een ijzersterke combinatie van politieroman en liefdesverhaal. Inmiddels heeft J.D. Robb een immens aantal fans en staat ze samen met Nora Roberts geregeld hoog in de bestsellerlijsten.

ISBN : 9789022580844

blz. : 352

uitg.: De Boekerij

prijs : € 15

*******************************************************************************

Voor wie houdt van het Fantasy-genre :

Beren en Lúthien                      J.R.R. Tolkien (bezorgd door Christopher Tolkien)

De terugkeer naar Midden-aarde

De epische romance tussen Beren en Lúthien die ten grondslag ligt aan de liefde tussen Aragorn en Arwen uit In de ban van de ring nu voor de eerste keer gepresenteerd als een volwaardig, op zichzelf staand verhaal.


Het verhaal van Beren en Lúthien is een essentieel element in de evolutie van De Silmarillion, de mythes en legendes die stammen uit het begin van Midden-aarde. Tolkien schreef het verhaal een jaar nadat hij terugkeerde uit Frankrijk, waar hij eind 1916 vocht bij de Somme.

Centraal staat het lot dat de liefde van Beren en Lúthien overschaduwt: Beren is een sterfelijke man, Lúthien een onsterfelijke elf. Haar vader, een heerser binnen het elfenrijk, is het niet eens met de liefde en draagt Beren een onmogelijke taak op die hij moet volbrengen voordat hij met Lúthien zal mogen trouwen. Dit leidt tot de heroïsche poging van Beren en Lúthien om samen de gevaarlijkste van alle slechte wezens, Morgoth, De Zwarte Vijand, te beroven van een Silmaril.
Over de auteur     John Ronald Reuel Tolkien werd geboren op 3 januari 1892 te Bloemfontein, Zuid-Afrika.   “In een hol onder de grond woonde een hobbit…” Deze woorden schreef hij in 1928 op het onbeschreven eindexamenblad van een van zijn studenten.  Het boek dat Tolkien over deze hobbits schreef was het begin van zijn wereldberoemde magnum opus, dat na vijftig jaar nog steeds als zowel het begin als het hoogtepunt van het fantasy-genre wordt beschouwd: In de ban van de ring.

De pers over het werk van J.R.R. Tolkien

‘Het verhaal van Beren en Lúthien was zo belangrijk voor Tolkien dat de namen op de grafsteen van de schrijver en zijn vrouw staan.’ NRC Handelsblad

De kinderen van Húrin is een waardevolle toevoeging aan een van de meest geliefde mythologieën in de Engelse literatuur.’ The Guardian

‘Majestueus! Lezers van De hobbit en In de ban van de ring zullen in De Silmarillion een eigen wereld vinden, middeleeuwse romances, stoere sprookjes, en heftige oorlogen die bol staan van heroïsche razernij. Overrompelend.’ Time Magazine

PUBLICATIEDATUM: 07-08-2017
ISBN: 9789402309348

prijs : € 19,99

blz.: 292

*******************************************************************