Date met een derde

Cécile Ickenroth

ISBN : 9789464021059

Boekengilde

Prijs : 21,99

In deze roman volgen we de 38-jarige violiste Daniëlle Voswinkel en de wat oudere Ruben Zadelhof die uitvinder is. Via een datingsite gaan zij een relatie met elkaar aan. In het begin is alles idyllisch en genieten beide hoofdpersonen van hun samenzijn op het landgoed van Ruben in Belgisch Limburg. Maar gaandeweg komen er steeds meer pijnlijke zaken uit Rubens verleden aan het licht. Daniëlle, die kost wat het kost wil dat de relatie slaagt, blijft erin geloven dat ze met deze man gelukkig is en met hem een gezin wil stichten. Ze kan haar geluk niet op als blijkt dat ze een kind verwacht dat door Ruben wordt gezien als de opvolger van zijn vader. Wanneer het Daniëlle duidelijk wordt dat Rubens verleden altijd tussen hen in zal blijven staan en hij de eerste tekenen vertoont van een persoonlijkheidsstoornis, beseft ze dat ze voor haar eigen vrijheid moet kiezen en hem moet verlaten.

Een bijzonder verhaal, geschreven vanuit een dubbel perspectief, dat je niet onberoerd zal laten.

Dit boek kun je nu reeds kopen via bol.com en www.boekengilde.nl

Je kan het maar over een paar maanden in de boekhandels kopen.

Over de auteur :

Cécile Ickenroth (1967) schrijft sinds haar vroegste jeugd. Naast een loopbaan in de muziek is het schrijven altijd een passie gebleven. Cécile schreef columns, recensies en interviews voor het blad “Pianowereld” en startte enkele jaren geleden met het volgen van verschillende cursussen proza en verhalend schrijven. Hieruit is de roman “Date met een derde” ontstaan. (Boekengilde, 2020)

www.cecileschrijft.nl

Wat vond ik van het boek?

Ik heb het boek in één ruk gelezen. Het leest heel vlot en gaat goed vooruit. Ik voelde al van bij het begin dat er iets niet pluis was met Ruben. Door haar manier van vertellen, voelde ik dat. Ze bouwde het hele verhaal met spanning op tot op het laatst. Het einde geeft me een goed gevoel. Toch eindigt het niet voor elke hoofdpersoon goed. Het verhaal geeft je een psychologisch inzicht in het hoofd van Ruben en hoe Daniëlle daarmee omgaat. Ze probeert hem te begrijpen zolang ze kan en niet bang is. Maar op een gegeven moment moet ze vlug een beslissing nemen anders gaat zij ook kapot. De titel : “Date met een derde” vind ik heel goed gekozen. Uiteindelijk zijn er drie hoofdpersonages. Hoe een gestorven persoon de levens van andere mensen kan blijven beïnvloeden. Er zit veel psychologie achter. Wat er omgaat in de geesten van mensen heeft mij altijd erg geïnteresseerd. Ik heb ook nog het gevoel dat mijn ouders die al 11 jaar geleden gestorven zijn, mij nog raad geven of beschermen… What’s in a mind ?

Wat voor mij persoonlijk heel apart is, is dat de hoofdpersoon mijn naam draagt. Ik voelde mij als het ware aangesproken en betrokken. Leuk om eens een boekpersonage met mij naam tegen te komen.

Enkele quotes :

p. 50 : Hij zag zijn moeder met een opgestoken kapsel. Losse krullen vielen eruit als letters in een sierlijk handschrift.

p. 106 : Ze wil een kind. Net zoals Els dat wilde. Als hij eraan denkt, raakt hij in paniek. Vader worden betekent dat hij nooit meer zichzelf kan zijn. Dan kan hij niet meer zijn zoals het jongetje in het verhaal van Peter Pan : het jongetje dat niet volwassen wil worden, dat altijd kind wil blijven.

p. 266 : Het donker van het bos valt als een zware deken op me. Zoals er mijn hele tijd hier op deze plek iets verstikkends heeft gehangen. Ik zag het alleen niet.

Enkele liedjes die voorkomen in het verhaal : playlist

Wanneer ze aan het vrijen zijn…

Zoals jullie nu reeds gelezen hebben, is dit echt een goed boek. Ik raad het zeker aan. Geniet van het lezen.