Adventskalender 2022 : dag 2

Dag 2 is aan de beurt :

Vert Jasmin : Thé vert parfumé au jasmin. Inderdaad, een hele goeie jasmijngeur én smaak. Die drink ik al een tijdje want dat is één van mijn lievelingsthees. De jasmijn is redelijk intens en aromatiseert goed. Ik drink het graag bij iets zoets.

De praline : witte chocolade met praliné.

Even wat meer over deze heerlijke pralines :

GEBOORTEPLAATS VAN DE PRALINE

In 1912 schreef Jean Neuhaus Jr. geschiedenis in de eerste Neuhaus-boetiek, die was en nog steeds gevestigd is in de prestigieuze Koninginnegalerij in Brussel. Daar kreeg hij het idee om zijn chocolaatjes te vullen met verrukking, en zo werd de originele Belgische praline geboren.

BELGISCHE WARRANTHOUDER

Wat is er nodig om Hofleverancier te zijn? Deze trotse onderscheiding vertegenwoordigt het ultieme teken van vertrouwen dat wordt geschonken aan slechts een handvol van de meest gewaardeerde Belgische bedrijven die de normen van uitmuntendheid hooghouden en het waardig maken om het Keurmerkhouderzegel te dragen. De titel, geselecteerd door de Koning en Koningin van België, is een voorrecht en een eer, evenals een verbintenis tot uitstekende service.

Neuhaus gaat ook voor duurzaamheid.

ICONISCHE PRALINES IN EEN DUURZAME VERPAKKING

Om de planeet een handje te helpen hebben we een vereenvoudigde ballotin ontwikkeld van FSC en EU Ecolabel gecertificeerd karton. Voor de Planet Friendly Ballotin wordt geen inpakpapier of lint gebruikt en wordt er geen folder meegeleverd. Deze ballotin bevat alleen het hoogst noodzakelijke – een selectie van 44 iconische pralines, gevuld met praliné, ganache, gianduja en karamel.

https://neuhausvideos.com/Neuhaus_SustainableBallotin.mov

Amusettes

GA BOS

“EEN CHOCOLADE GESCHENKDOOS MET EEN POSITIEVE IMPACT”

Aangezien we natuurlijke ingrediënten van de aarde halen, is het belangrijk voor ons om iets terug te doen voor de planeet. Samen met onze duurzame partner Go Forest dragen we bij aan de groei van een cacaoplantage in Madagaskar. Alle bespaarde verpakkingskosten dankzij de Planet Friendly Ballotin worden geïnvesteerd in het planten van cacaobomen. Bovendien gaan alle opbrengsten van deze boerderij naar de arbeiders die de cacao oogsten en de bomen onderhouden.

Ik ben verheugd te zien dat er serieuze inspanningen geleverd worden om duurzamer te worden.

En om af te sluiten :

De happy stone van Dikkie Dik valt goed in de smaak bij Free. Ze leest graag in de boekjes en het is natuurlijk weer een … katje!

Nog een filmpje :

Fijne dag nog !