In memoriam Lucinda Riley

Afbeelding
Afbeelding

‘Aan Lucinda’s vrienden en lezers over de hele wereld: Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was. We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Tijdens deze vier jaar schreef Lucinda vijf boeken, en deze week staat De zevende zus bovenaan bestsellerlijsten over de hele wereld. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren. Boven alles hield Lucinda van het leven, en leefde elk moment ten volle. In haar eigen woorden: ‘Door de pijn en vreugde van deze reis heb ik de belangrijkste les van het leven geleerd, en daar ben ik heel blij om. The moment is all we have.’

Lucinda’s familie

Op vrijdag 11 juni 2021 is Lucinda Riley, de Ierse schrijfster, vredevol van ons heengegaan omringd door haar familie. Vier jaar geleden kreeg ze te horen dat ze kanker had, maar ze bleef dapper verder leven en schrijven. Ze verkocht wereldwijd miljoenen boeken.

Toen ik dit eerst las op facebook, kreeg ik de tranen in mijn ogen. Ik wist niet of het waar was wat ik las, maar voelde toch dat het zo was… Ik kon en wou het niet geloven. Zo’n ‘grande dame’ voor mij. Ze schenkt mij al jaren prachtige verhalen om in te verdwalen. Toen het eerste boek van ‘De zeven zussen’ uitkwam, werkte ik nog in de Standaard Boekhandel. Ik kreeg het boek in handen om het op de tafel in de winkel te leggen. We hadden er enorm veel en maakten mooie torens ermee. De hele tafel trok onmiddellijk de aandacht wanneer je binnenkwam. Zoals ik dikwijls deed, nam ik het boek in mijn handen, bekeek de cover aandachtig en las de achterflap. Dat verhaal boeide mij direct. Ik had zin om het te lezen. Dat het zo’n kanjer was, schrok mij eigenlijk niet af. Integendeel, ik zou er urenlang in kunnen weglezen. En inderdaad, ik verslond dit boek en de 5 volgende. Nu ben ik over de helft in ‘De zevende zus.’ Ik moest er eerst even inkomen, maar nu leest het als een trein. Ik vind het vooral leuk om de andere zussen terug te zien in dit boek. Zo komen de andere verhalen weer bovendrijven. Ik herinner me dat ik, toen nog in de Standaard Boekhandel, heel veel vertelde aan de mensen over dit eerste boek. Velen zagen hoe enthousiast ik was en kochten het boek. Ondertussen begon ik ook mijn boekenblog en zette er alle recensies op. Ik las de eerste 4 boeken op mijn e-reader en boek 5 en 6 op papier. ‘De zevende zus’ heb ik ook in boekvorm. Ik hou toch nog meer van een boek in mijn hand, al weegt die wel door in mijn handen…

In deze post vind je enkele filmpjes en ook de recensies van de vorige boeken.

Hieronder vind je de link van de ‘zevende dag’ met Anja Daems die vertelt waarom ze zo van de boeken van Lucinda houdt :

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/06/11/soverleden-op-55/uccesauteur-van-de-zeven-zussen-lucinda-riley-

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en een actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Hopelijk komt er een mooie reeks uit over die Zeven zussen. De landen waarover ze schreef zijn prachtig en ik zou er nog eens graag in beeld naartoe reizen.

De Zeven Zussen volgorde

  1. #1 – De Zeven Zussen. Maia.
  2. #2 – Storm. Ally.
  3. #3 – Schaduw. Star.
  4. #4 – Parel. CeCe.
  5. #5 – Maan. Tiggy.
  6. #6 – Zon. Electra.
  7. #7 – De zevende zus. ???
  8. #8 – Atlas: Het verhaal van Pa Salt.

Wil je de andere boeken leren kennen van De Zeven zussen? Lees dan hier mijn recensies. Je zal merken dat mijn recensies geëvolueerd zijn sinds die 4 jaar…

Boek 1

Boek 2

Boek 3

Boek 4

Boek 5

Boek 6

Boek 7 : ‘De zevende zus’ ben ik aan het lezen. Binnenkort volgt ook hier de recensie.

Lucinda Riley heeft aangekondigd dat de serie nog niet stopt met de aankondiging van Deel 8. In Atlas: het verhaal van Pa Salt staat de mysterieuze Pa Salt in de schijnwerpers. De adoptievader is gedurende het hele verhaal al een onzichtbaar hoofdpersoon: wie is hij precies, wat voor werk doet hij? Hopelijk zal dit boek al onze vragen beantwoorden!

De omslag en publicatiedatum zijn nog niet bekend. 

Lieve vriend(inn)en, dit zijn heerlijke boeken om in weg te dromen en ook veel uit te leren. Ik wens jullie veel leesplezier !!!

Nog iets over Lucinda :

Ik vermoed dat dit boek haar eerste was onder een andere titel :