Aftellen tot Kerstmis : 14 december

Dag 14 van de adventskalender

Ik begin met een lekkere thee Mum’s Cherry Cake van Thelene in een romantisch kopje van Tealicious. Dit theetje heeft een bloedrode kleur en smaakt naar zoete kersen. Het is een vruchteninfusie, dus moest ik die wat langer laten trekken.

Vandaag is het een tekenboekje gebaseerd op het verhaal van de Gruffalo.

En bij het drinken van mijn theetje, beluister ik dit verhaal :

De tekenoefeningen zijn heel plezant om te maken :

Ik heb altijd graag getekend. Van kleinsaf tekende ik de sprookjesfiguren na. Ik was ook gek op de raket van Kuifje met rood en witte vierkantjes. Met die tekening won ik een wedstrijd op school. Ik was toen 9 jaar. Ik won een prachtige kleurdoos. Was mijn beste dag! Ook toen ik opgroeide, stimuleerde mijn papa mij om te tekenen. Hijzelf schilderde graag. Mama maakte mooie tekeningen in mijn poëzie. Meestal vogeltjes. Dat kon zij heel goed tekenen. Het geschenk waarmee je mij toen het meest plezier kon geven, was tekenmateriaal. En nog steeds … want nu kocht ik mij heel wat acrylstiften om op die steentjes (happy stones) te tekenen. Vandaag is het een kerstbal. Ik zette gisteren mijn boom en die kerstballen hangen te schitteren. Zo gezellig!

Ik vertelde reeds over de geschiedenis van de kerstbal, maar vandaag wil ik wat ideetjes meegeven om zelf een kerstbal te knutselen.

Veel plezier ermee en een fijne dag!