Boek in de kijker 39 Kattenstreken

Kattenstreken                   Sébastien Perez & Benjamin Lacombe

Het gouden duo Sébastien Perez en Benjamin Lacombe brengt opnieuw een klein meesterwerk. Prachtige kattenportretten in woord en beeld, voor iedereen vanaf 8 jaar. De kat … wat een mysterieus dier! In alle culturen en in alle tijden veroverde het beest een speciale plek: als godheid, als duivel of gewoon als ondeugend huisdier. Maar heb je jezelf ooit afgevraagd welke gedachten er schuilgaan in die kleine kattenkopjes? Welke ideeën door hun hoofden vliegen? En welke avonturen ze beleven als je héél eventjes niet oplet? Dit magistrale boek biedt je een uniek kijkje in het leven van vijftien bijzondere katten.

ISBN : 9789044832402

Publicatiedatum : 04/05/2018

Uitgever : Clavis bvba

Uitvoering : Met harde kaft

Afmetingen : 261 mm x 202 

Prijs : € 24,95

Toen ik dit boek in de winkel zag staan, trok het mij direct aan omdat het natuurlijk over katten gaat.  En jullie weten dat ik een grote kattenfan ben.  Ik vond de cover zo mooi en herkende de tekeningen van Benjamin Lacombe.  Het is een prachtig kijk- en leesboek.  De teksten rijmen en gaan  over de avonturen  van katten.  De tekeningen zijn van één van mijn lievelingsillustratoren : Benjamin Lacombe.  Ik volg hem al een tijdje op facebook en op instagram.  Hij maakt zalige tekeningen, heel waarachtig en toch iets dromerigs.

De cover is hard en aan de binnenkant zie je allemaal kattenpootjes.  Elk verhaaltje of versje begint met een mooi ingelijste tekening van het katje.  Daarna krijg je het verhaaltje in versjesvorm en dan ook weer een volle bladzijde tekening van het katje dat erbij hoort.  Vijftien fijne en goedgevonden verhaaltjes over speciale katjes.  Echt iets voor kattenliefhebbers !!!

 

 

Dit zijn enkele voorbeelden van de leuke tekeningen die Bengjamin maakt.

 

Wie is Sébastien Perez?

http://www.sebastienperez.com/pages/presentation/presentation.html

Sébastien is geboren in Beauvais, in Frankrijk.  (1975) Het was op een winterse ochtend, nog niet zo lang geleden.  Zijn kindertijd bracht hij door al dromend en al fantaserend.  Hij hield die verhalen voor zich.  Pas wanneer hij Benjamin Lacombe  (auteur/illustrator) tegenkomt, krijgt hij zin om al deze mooie dingen met hem te delen.  Dan komen zijn eerste geschriften tevoorschijn, die hij laat begeleiden door prachtige tekeningen…

Nog enkele van zijn boeken :

  

 

Wie is Benjamin Lacombe?

Benjamin Lacombe (Parijs, 12 juli 1982) is een Frans illustrator en schrijver van jeugd(prenten)boeken en stripverhalen

Lacombe studeerde grafische kunst aan de Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs (ENSAD) te Parijs. Tijdens zijn studies werkte hij al mee aan advertenties en animatiefilms en op negentienjarige leeftijd tekende hij zijn eerste stripreeks en werkte als illustrator mee aan enkele boeken.
Zijn afstudeerproject Cerise Griotte, een kinderboek dat hij zowel schreef als illustreerde werd meteen zijn eerste boek dat gepubliceerd werd in maart 2006 in Frankrijk. Een jaar later werd het uitgegeven in de Verenigde Staten waar het door het weekblad Time Magazine genomineerd werd in de top-10 van jeugdboeken van 2007. Sindsdien heeft Lacombe tientallen boeken geschreven en geïllustreerd, die uitegeven worden in verscheidene talen. Lacombe exposeert zijn werken op regelmatige basis.

http://www.benjaminlacombe.com/home_e.html

 

Citaat uit het boek : Madame Butterfly.  De onderhandelingen verliepen moeizaam. De mooie vlinder liet zich niet zo makkelijk vangen. Zoals het de gewoonte was in dit land, kocht ik bij de tussenpersoon, een zekere Goro-san, tegelijk mijn verblijf, mijn echtgenote en mijn bedienden.
Als luitenant Pinkerton voor zaken in Japan is, ontmoet hij er een vrouw die hem doet denken aan een exotische vlinder. Ze trouwen met elkaar. De vrouw houdt van haar man, maar voor luitenant Pinkerton is het allemaal een spel. Dit is het wereldberoemde verhaal van de opera, die ook Madame Butterfly heet. Hier lees je het in een groot boek, met enorme, sprookjesachtige tekeningen. Om bij weg te dromen!
Leeftijd: 11+
Citaat uit het boek : Verliefde vlinders.  Naoko heeft altijd in een klein dorpje gewoond, overal ver vandaan, als een rijstkorreltje in een grote kom. Hier is sinds haar geboorte niets veranderd: niet de winkels en niet het marktplein, waar ze zo vaak gespeeld heeft met haar moeder en met Suzuki. Ze kent er alle hoekjes, elke steen.
De wierook in de kamer prikt in Naoko’s ogen, maar het zijn de boosheid en de pijn die haar zicht vertroebelen.
Naoko is 14 jaar. Haar vader wil dat ze een traditionele jongedame wordt, maar Naoko wil literatuur gaan studeren. Daarom vermomt ze zich als jongen.
Wanneer ze aankomt in de stad, leert ze de jongen Kamo kennen. Naoko wordt verliefd op hem, maar die weet niet dat Naoko een meisje is. Wanneer ze haar geheim onthult, blijkt ook Kamo voor Naoko te vallen. Maar dan huwelijkt haar vader Naoko uit…
Leeftijd: 11+
Citaat uit het boek : Frida Kahlo.  Nog niet zo lang geleden was ik een klein meisje dat door een wereld vol kleuren liep. Alles was een raadsel. Nu woon ik op een planeet van pijn, transparant als ijs, waar niets verbloemd wordt.
Met veel kleur vertelt dit magistrale prentenboek het leven van de Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo. Het is een leven vol pijn, maar ook vol liefde. Een prima opstap naar het leven en werk van Frida Kahlo.
Leeftijd: 11+