Boek in de kijker 9 Eens gegeven

Eens gegeven    van    Charlotte de Monchy

Vrolijk, romantisch, verrassend en meeslepend: Charlotte de Monchy is de ster van de Nederlandse feelgoodroman.

 

Korte Inhoud : In Felines leven is er ruimte voor verbetering: ze woont anti-kraak in een krakkemikkig voormalig hotel. Op papier heeft ze haar droombaan: taxateur bij de Amsterdamsche Veiling. Helaas geeft haar baas alle interessante klussen aan zijn zoon en laat hij de slaapverwekkende taken aan Feline over.

Als Feline een keer iets voor haar baas moet ophalen, eindigt dat uitstapje onverwachts in een wilde nacht met de knappe Teun, die werkt als bankier in de Londense City. Het kitscherige schilderijtje dat hij haar ten afscheid voor de grap cadeau geeft, blijkt een tweede, veel waardevoller schilderij te verbergen: een onontdekte Breitner, iets wat Teun duidelijk niet wist. Als ze het verkoopt, kan Feline het geld héél goed gebruiken om het huis op te knappen. En ze ziet Teun toch nooit meer, dat weet ze zeker. Tot een Engelse zakenbank de Amsterdamsche Veiling inhuurt om voor zijn nieuw te openen Nederlandse vestiging een kunstcollectie samen te stellen. En de bankier die het project leidt, wil alleen werken met Feline…

ISBN : 9789022580561

Publicatiedatum : 04/01/2018
Pagina’s : 336

Uitgever : Meulenhoff Boekerij B.V.

 

Prijs : € 15

 

Over de auteur : Charlotte de Monchy (1979) studeerde Communicatiewetenschap aan de UvA. Na haar goed ontvangen debuutroman “Zes maanden zonder “verscheen in januari 2016 haar tweede boek “Enkeltje Ierland”. Ze woont met haar gezin op Bali.

 

De pers over de boeken van Charlotte de Monchy

‘Zes maanden zonder is een vrolijk en ontspannend boek dat je het liefst in één keer uitleest.’ Flair

‘Een heerlijk feelgoodverhaal. De personages zorgen voor een lach op je gezicht en door de Ierse omgeving ben je even in een andere wereld.’ Hebban.nl

‘Zoek je een boek waar je vrolijk van wordt? Dan raad ik Enkeltje Ierland aan.’ Pluizenbol.nl

‘Een heerlijk luchtig en humoristisch verhaal dat leest als een trein.’ NBD Biblion

‘Een lekker boek om bij weg te dromen. Goed lopend verhaal met snelheid maar toch ook beeldend geschreven zodat het lijkt alsof je zelf in de cottage verblijft. Gewoon precies goed.’ Boekhandel Boek & Co

‘Een heerlijke chicklit die je moeiteloos in één adem uitleest!’ TheSword.nl

Ik las het boek reeds zelf : Van bij het begin neemt het verhaal je mee.  Het is luchtig geschreven en er komen regelmatig grappige zinnen in voor.  Ik moest af en toe echt glimlachen bij de komische situaties.  Het is een feelgoodverhaal. Het leest heel vlot en trekt je aan om steeds verder te lezen.  Ik lees meestal ‘s avonds in mijn bed en kon het maar niet wegleggen…  Ik keek telkens wanneer het volgende hoofdstuk begon wanneer ik me moe voelde worden.  Gelukkig zijn er veel korte hoofdstukjes, net zoals bij een film.  Het ene moment volgde ik Felien in haar leven en dan weer Evi.  Maar de hoofdpersonage blijft wel Felien.  Ik zie Evi meer als haar sidekick.  Het verhaal doet me denken aan een pingpong-spel.  Telkens gebeurde er iets met Felien en dan weer met Evi.  Het verveelde nooit.  Ik wou telkens verder lezen hoe het met die 2 verliep.  Alles wordt heel goed beschreven : zowel de omgevingen als de gevoelens van de personages.  Ik vond alle personage sympathiek.  Het boek eindigt met een vrolijke nooit en dat geeft een goed gevoel.  

Het is echt een leuk boek om te lezen met grappige en gevatte dialogen. Zeker op je lijstje zetten voor de lente.

Ik geef nog enkele mooie zinnen mee (waarbij je zeker zal glimlachen…)

  • Op p. 44 lees je waarom Evi de labeltjes van de theezakjes knipt en niemand weet dan welke thee hij dan drinkt : ” Waarom zitten er geen labeltjes meer aan de theezakjes?    Omdat ik er woest van word.  (er staan altijd goedbedoelde tekstjes op) ….   “Of haal je therapeutisch alle theezakjes stuk voor stuk uit hun papieren zakje en knip je de labels eraf.”   … “Ik denk echt dat het depressieve mensen over het randje kan duwen, die labeltjes, want er staan ook dingen op als : “Heb je vandaag een complimentje gekregen?” of “Wat was je hoogtepunt vandaag?”  “Wat nou als je je op zo’n moment ineens realiseert dat je al in geen weken een compliment hebt gekregen?”    Het klinkt misschien wat triest, maar toch moest ik erom lachen.
  • p. 107 : Ze leek wel een fietslamp op de knipperstand.   Grappig gezegd.  Je ontdekt wel wat ze bedoelt als je het boek leest.
  • p. 109 : Dit vond ik een interessant antwoord i.v.m. haar werk : “Waar zou jij een kantoor mee inrichten als je een fors budget had?”    “Ik zou het niet te persoonlijk maken als het om een kantoor ging.  Ik zou kijken welke kunstenaars er op dat moment veelbelovend zijn en welke werken een goed investering zijn.  Privé koop je iets uit emotie, omdat je het mooi vindt of omdat iets je raakt.  Zakelijk zou ik een samenhangend geheel bij elkaar proberen te zoeken dat op lange termijn rendeert.”   Wat verder in het verhaal geeft ze nog wat goede ideeën om het interieur van de bank in te richten.  Echt goed gevonden. 
  • Enkele grappige zinnetjes : p. 169 : Hij gaf haar zijn perfecte Gillette-glimlach.
  • p. 175 : … want jij bent reclameknap.
  • p. 178 : Hij was geen boy-friend material.
  • p. 214 : Het voelde alsof ze in het verkeerde toneelstuk was beland.

Allemaal heel gevatte zinnen die mij regelmatig aan het glimlachen brachten.

Ik ben ervan overtuigd dat dit boek je veel plezier zal bezorgen.  Veel leesgenot!

Ze schreef ook nog : “Zes maanden zonder”   en  “Enkeltje Ierland”.

Zes maanden zonder

Korte inhoud : Als je op je achtentwintigste nog bij je zus in huis woont, uit verveling met je baas slaapt en een baan hebt waarbij je het grootste gedeelte van de tijd op de wc afleveringen van The Killing op je telefoon zit te kijken, weet je dat het tijd is voor een rigoureuze verandering, vindt Robin. Aangezien drank en mannen in haar leven meestal voor problemen zorgen, gaat ze met haar zus een weddenschap aan om een half jaar geen alcohol te drinken en met niemand naar bed te gaan. Via een advertentie op internet komt Robin in contact met ene Connor McFarland, die op zoek is naar een kindermeisje in een gehucht in Ierland. Dat lijkt Robin de perfectie locatie om haar weddenschap te winnen. Ze stapt zonder aarzelen op het vliegtuig, maar Connor blijkt een totaal ander type dan ze dacht; ze hebben binnen tien minuten ruzie en de baan is ook niet wat hij haar had voorgespiegeld. Toch blijft ze, bij gebrek aan beter plan. Die impulsieve beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap, hilarische verwikkelingen en… de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.

Enkeltje Ierland

Korte inhoud : Dierenarts Lisa heeft Amsterdam en haar beste vriendin Tess achtergelaten voor een droombaan in het dorpje Brentwood op het Ierse platteland. Maar eenmaal daar dringt tot haar door dat als ze alleen maar hard werkt en met doorgewinterde boeren op leeftijd omgaat, de kans klein is dat ze ooit nog de liefde van haar leven gaat vinden.

William keert na de dood van zijn ouders terug naar het enorme familielandgoed. Daar krijgt hij te horen dat de erfenis hem pas toekomt als hij kan aantonen dat hij zijn wilde jaren in Londen definitief achter zich heeft gelaten. Daartoe zal hij zich moeten verloven met een ‘geschikte’ vrouw. Hij kent in Brentwood niemand die in aanmerking komt – behalve misschien de knappe Nederlandse dierenarts. Maar laat er nu één man op de wereld zijn op wie Lisa echt niet zit te wachten…

De covers geven je ook al een goed gevoel !!!

**********************