Poëzieweek dag 6

Wat voor mij ook hoort bij poëzie zijn quotes.

Ik vind het zo leuk om korte boodschappen te lezen.   Het is spannend om met weinig woorden zoveel te kunnen uitdrukken.

Vandaag zie je overal quotes en meestal zijn ze op een leuke manier geschreven of getekend.  En zo komen we bij mijn nieuwe hobby : handlettering.  Ik vind het heel tof om die woorden nog meer betekenis te geven door ze op een speciale manier te schrijven of te tekenen.  Ook de kleuren spelen hun rol.

Hoe zoek je nu een gepaste quote?

Er zijn heel veel sites waarop je mooie quotes kan vinden.  Je typt “quotes” in via Google.  Ik bracht het volgende in : “quotes life”

En ik kreeg heel wat mooie zinnen :

Zo mooi en eenvoudig gedaan.  De belangrijkste woorden worden in kleur en in grootte benadrukt.

 

 

 

 

 

 

Deze mooie quotes spreken toch boekdelen!  Daar hou ik zo van : je hoeft echt niet veel te zeggen en toch betekent het zo veel.  Je kan ze ook gebruiken om een interessant gesprek aan te gaan met je vrienden.  Ik dacht er al eens over om voor een feestje enkele leuke quotes te schrijven op blaadjes en die dan af en toe in het gesprek te mengen. En zo krijg je een diepzinnig gesprek.  Je leert zo de anderen beter kennen.

Enkele quotes van Picasso :

-Computers zijn waardeloos. Ze kunnen alleen maar antwoorden geven.

-Een schilder schildert wat hij verkoopt;
een kunstschilder verkoopt wat hij schildert.

-Goede smaak is de vijand van de creativiteit.

-Ik zoek niet, ik vind.

-Mijn schilderijen gelijken in het begin nooit op de modellen,
maar na een tijdje gaan de modellen op de schilderijen lijken.

-Onder de mensen zijn veel meer copieën dan originelen.

Toch wel grappig hoe hij dat allemaal zo eenvoudigweg kan zeggen.  Het stemt tot nadenken.  

Nog enkele mooie liefdesquotes :

 

 

Nog een prettige poëtische dag !!!