Halsoverkop Aline van Wijnen

Halsoverkop van Aline van Wijnen, de winnaar van de Vriendin-schrijfwedstrijd! In Halsoverkop brengt de single dertiger Nicole haar tijd het liefst door met Dan, Dave en Paulo (Brown, Eggers en Coelho dus, in papieren vorm). Ze slaagt er echter niet in om een leuke man van vlees en bloed te vinden. Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten… met een boek in zijn handen. Halsoverkop is een heerlijke feelgoodroman van debutant Aline van Wijnen. Zij werd door de jury unaniem uitgeroepen tot winnares van de schrijfwedstrijd van uitgeverij Zomer & Keuning en het tijdschrift Vriendin.

  • ISBN-nummer: 9789401908443
  • Verschijningsdatum: 28/06/2016
  • Aantal bladzijden: 208
  • Uitgeverij: Kok Ten Have, Uitgeefmaatschappij
  • Prijs : € 10

Over de auteur :

Aline van Wijnen debuteerde in 2016 met de roman “Halsoverkop” nadat ze een schrijfwedstrijd had gewonnen. Haar tweede boek was het goed ontvangen “Liefde met gebruiksaanwijzing”. “Bestemming geluk” is haar derde feelgoodroman. Naast het schrijven werkt ze als administratief medewerker bij een bedrijf in luxeartikelen. Aline woont in Almere met haar man.

Wat vond ik van het boek?

Het is een leuk verhaal over drie goede vriendinnen Nicole (de hoofdpersonage), Krista en Lora. Nicole is een single dertiger, haar twee vriendinnen hebben beiden een relatie. Ze willen haar zo graag helpen en proberen dat met blind dates. Haar ouders proberen dat ook. Maar dat helpt allemaal niet. Ze blijft liever op haar appartementje om haar boeken te lezen. Ze praat over de schrijvers alsof die haar vrienden zijn. Ze geniet van deze boeken die haar de mooiste momenten laten beleven. Tot ze op een dag de boekenman leert kennen. Van die dag af verandert haar leven. Maar ze komt niet zo gemakkelijk in contact met hem. Er is een groot misverstand dat haar op een afstand houdt. Die boekenman lijkt me wel wat. Lekker mysterieus wie hij is. (Verder verklap ik niet.)

Wat ik leuk vind, is dat het verhaal zeer herkenbaar is. Ze leest graag Dan Brown, Paulo Coelho, John Boyne en zelfs E.L. James… Allemaal schrijvers die ik ook al gelezen heb. Het verhaal gaat ook over hoe boeken belangrijk zijn voor mensen. Daar hou ik van want dat is bij mij ook zo. Ik vind die verkoopster Chantal van het boekenwinkeltje een fantastische vrouw. Zo zou ik ook een boekenwinkeltje willen leiden…

Het verhaal gaat goed vooruit. Het is spannend tot op het einde. En het geeft een goed gevoel. Ik heb verschillende keren erg moeten lachen. Ze kan de situaties zo grappig beschrijven. Echt een boek om te lezen in de tuin met een kopje thee en een lekker koekje. Ik heb er echt van genoten. Het was net alsof ik overal bij was. Ook het maken van boekenlijstjes om dan bij het begin van de maand (wanneer haar loon binnen was) naar de boekenwinkel te gaan. Zeer herkenbaar voor mij….

Enkele leuke quotes :

p. 19 : Diegene die ooit heeft bedacht dat je van druiven zoiets prachtigs kunt maken, mag van mij heilig worden verklaard. Wijn heeft ons al talloze keren gered. Het helpt altijd om een leuk moment nog leuker te maken en een zwaar moment te verzachten.

p. 34 : Boeken op internet bestellen, wat heb je daar nou aan? In de winkel kun je ze vasthouden, doorbladeren, stukjes lezen, er een gevoel bij krijgen.

p. 38 : En elke keer voegt ze er zelf een boek aan toe dat ze voor mij uitzoekt. Dat hoef ik niet eens af te rekenen. Het heeft jaren geduurd voordat ik doorhad dat ze mijn smaak op die manier mede heeft gevormd : mijn lijstjes zijn ondertussen enorm veranderd.

p. 46 : Maar zo gaat het ook in het leven : de onverwachte dingen blijven ons het meest bij.

p. 105 : … en een paar druppeltjes Dior Addict geven me moed.

p. 196 : Maar onze boeken … Onze boeken zijn bijzonder. Die zijn van ons samen. Boeken hebben ons bij elkaar gebracht. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om het in mijn eentje te doen.

Ik kreeg dit boek door Aline toegestuurd met een heel lief kaartje erbij. Wat attent ! Ik wil zeker nog van haar lezen. Ze schrijft op een plezierige ontspannen toon. Alles voor een leuk vakantieboek.