Kapitein Winokio : geluidenboekjes

Geluidenboekjes zijn altijd een succes bij kleine kinderen. Ze horen graag die geluidjes en doen ze zelfs na. Het is heel goed voor de woordenschat : Wat doet de koe? Wat doet de poes? enz… Zo leren ze geluiden met dieren en voorwerpen te verbinden. Liedjes meezingen is ook een leuke activiteit. Dit kan je bv. bij de boekjes van Kapitein Winokio. Er bestaat nu zelfs een kleuterkapitein.

Dag Kampioen!
Wist je dat Kapitein Winokio vroeger
ook klein was, net als jij?

Hij was toen Kleine Kapitein.
Door samen in Dag Kleine Kapitein te duiken,
leer je niet alleen Kleine Kapitein beter
kennen, maar ook elkaar.

Kleine Kapitein stelt immers ook vragen.
Zo kom je als ouder, leerkracht of
begeleider veel te weten. 😉

Met dit geluidenboek kan je ontdekken,
vertellen en liedjes zingen, natuurlijk.
Want ook al is hij nog klein, muziek maken
is de favoriete bezigheid van de Kapitein!

  • Productcode (EAN): 9789490378554
  • Verschijningsdatum: 15/08/2019
  • Aantal bladzijden: 22
  • Uitgeverij: Kapitein Winokio
  • Afmetingen: 150 mm x 150 mm
  • Gewicht: 325 g
  • Prijs : € 14,95

Wat vind ik van het boekje?

Je kind maakt kennis met de kleuterkapitein Winokio. Een mini-versie van de grote Kapitein. Het is een kartonnenboekje met 7 liedjes of geluidjes. De liedjes zijn grappig en duidelijk gezongen. Ze zetten aan tot meezingen of erop te dansen. In dit boekje zitten 3 knoopcelbatterijen AG10. Je kan het knopje telkens op ON zetten om de geluiden en liedjes te horen. Wanneer je het boekje niet gebruikt, zet het dan op OFF. Zo leven de batterijtjes langer. De liedjes komen uit deze muziekboeken :

— “Lang zal ze leven” uit Handjes draaien

— “Ik ben graag op zee” uit Ankers en roeren

— “Mijn school is mooi” uit Kapitein Winokio zingt 13 kinderliedjes uit alle windstreken

— “Eitje ontbijtje” uit Pluk de dag

— “Windje” uit Kapitein Winokio zingt 10 broodnodige liedjes

De tekeningen zijn grappig en met felle kleuren. Dat spreekt de peuter zeker aan. De inhoud van het boekje raakt de kleine kinderen ook aan : een verjaardag vieren, in een woonboot wonen, over familie, vrienden, naar school gaan, instrumenten, een ontbijtje, lawaai, windjes laten,…

Dus : een heel leuk en grappig boekje om naar te luisteren en in te neuzen. Het is interactief en je kan in dialoog treden met je kindje. Het is tevens leerrijk en speels. En wie weet komt de muzikaliteit boven.

Hieronder vind je nog wat informatie over Kapitein Winokio :

Wie is Kapitein Winokio?

Kapitein Winokio is een Groot Fenomeen voor kleine kampioenen. Samen met zijn muziekmatrozen en Mevrouw de Poes maakt hij sprankelende muziek voor kinderen waarmee hij appelleert aan hun ontembare levenslust en weelderige verbeeldingskracht. Tegelijkertijd wil hij het kind in ons weer doen ontwaken. Zo weet Kapitein Winokio elke generatie aan te spreken: kinderen, hun ouders en zelfs hun grootouders. Het geheim van de Kapitein: neem ze allemaal serieus, maar vergeet niet te lachen.

Men noemt hem de “Robin Hood van de kindermuziek”. Hij was de hapklare commercie en vluchtige kinderpop beu en ging in 2004 op zoek naar iets anders. Hij vond het in de traditionele kinderliedjes, vaak pareltjes muzikaal erfgoed, doorgegeven van generatie op generatie. Ondertussen schrijft hij eigen, nieuwe liedjes die telkens uitgegeven worden in een boek met kleurrijke foto’s of illustraties. Samen met zijn muziekmatrozen speelt hij 100 concerten per jaar in Vlaanderen en Nederland. In 2013 maakte hij voor Ketnet een eerste televisieprogramma: “Kapitein Winokio’s grote Notenboot”.

www.kapiteinwinokio.be

info@kapiteinwinokio.be

Veel lees-, kijk- en luisterplezier !!!

************************************

In de iconische reeks ‘Allereerste Stapjes’ verschijnen twee inventieve en interactieve geluidenboeken. Op elke flap in het boek staat een vraag. Het juiste antwoord vind je onder de flap – en elk dier maakt geluid zodra de flap wordt opgetild. Vernieuwend en een garantie op blijvend ontdek-, luister- en leesplezier.

Wat vind ik van het boekje?

Dit boekje gaat over babydieren. Ze zijn heel lieflijk afgebeeld met mooie foto’s. Er zijn 5 flapjes waarin je een diertje kan raden met het stukje dat je ziet. Wanneer je het flapje opheft, dan hoor je het geluid dat het beestje maakt.

Met deze geluidenboeken ontdekt je peuter de dieren uit de dierentuin of de boerderij. Elke keer dat je kind een flapje opent, hoort hij het geluid van het dier dat zich erachter verstopt. Voor uren kijk- en luisterplezier!

Veel lees- en luisterplezier! Het wordt gezellig!