Mercy zo heet ik

Prentenboek gebaseerd op het gelijknamige Eurovisiesongfestival-liedje Mercy door muziekduo Madame Monsieur. Lees op https://www.eenhoorn.be/nl/mercy-zo-heet-ik.html het waargebeurde verhaal van baby Mercy. De pakkende tekst en meeslepende illustraties vertellen een hoopgevend verhaal over bootvluchtelingen. Vanaf 5 jaar. Het liedje Mercy was de Franse inzending door muziekduo Madame Monsieur (Emilie Satt en Jean-Karl Lucas) voor het Eurovisiesongfestival 2018. Het is het verhaal van baby Mercy die geboren werd op een reddingsschip in de Middellandse zee. Haar moeder was 8,5 maand zwanger toen ze in een kleine sloep stapte, op zoek naar een plek waar het veilig zou zijn voor haar kind.

  • ISBN-nummer: 9789462914667
  • Verschijningsdatum: 25/03/2020
  • Aantal bladzijden: 32
  • Uitgeverij: Uitgeverij De Eenhoorn
  • Prijs : € 15,95

Over de auteurs :

Emilie Sattonnet en Jean-Karl Lucas zijn een koppel en wonen in Parijs. Samen vormen zij het duo Madame-Monsieur. Emilie is zangeres. Op 21 maart 2017 zaten ze met z’n tweeën in de studio om nieuwe liedjes te maken. Tussen twee opnames keek ze even op internet en zag toen op Twitter een berichtje :”Mercy ziet het levenslicht aan boord van de Aquarius. De hele bemanning is ontroerd.” Toen zagen ze een kort filmpje van Mercy. Diezelfde dag hebben ze nog een liedje geschreven. Ze voelden al meteen dat het iets speciaals had.

Mercy is nu twee jaar

Over het boek :

De cover is heel aantrekkelijk : de lucht kleurt oranje van de warmte maar ook van de oranje reddingsboot… En dan zie je de zee van waaruit de mama van Mercy en zoveel anderen gered werden. Het meisje vooraan met de parels in haar haar oogt zo mooi. Het is net alsof ze uit de zee komt. En eigenlijk is dat ook zo. Ze wordt geboren in de reddingsboot op zee. “Vanochtend ben ik geboren. Tussen twee landen in, halverwege de zee.”

Het is het verhaal van een mama die op de vlucht is uit haar land. Ze is achtenhalve maand zwanger. Ze legt een hele lange reis af en komt op een bootje terecht in volle zee. Het ziet er slecht uit. (We hebben deze beelden al veel gezien op tv.) Plots is daar een vriendenschip die hen aan boord neemt. En daar wordt Mercy geboren. Haar naam zegt alles : Genade.

De illustraties zijn prachtig ! Heel mooi getekend en de kleuren oranje, blauw en geel komen steeds weer : lucht, zee, strand… We zien Mercy opgroeien. Het gaat goed met haar en haar mama.

Achteraan het boek vind je enkele bladzijden over Emilie en Jean-Karl hun verhaal vertellen over hoe ze ertoe kwamen om dit lied over Mercy te schrijven en te zingen. Het is ook een heel mooi verhaal met enkele leuke foto’s.

De auteursroyalties van dit boek komen ten goede aan Taiwo en Mercy. Steun SOS Méditeranée : www. sosmediteranee.org