Onderschat worden? Dat is leuk

Danique Melsen

9789464481068

Verschijningsdatum: 8/12/2021

Uitvoering:Paperback

Afmetingen:148 mm x 210 mm

Brave New Books

Pagina’s : 134

Prijs : € 20,99

Korte inhoud :

Op 16- jarige leeftijd veranderde het leven van Danique compleet. Na meerdere herseninfarcten leken al haar dromen voorgoed onbereikbaar. Totdat zij besloot dit niet te accepteren.

In dit boek lees je over haar diepste dieptepunt en de lessen die zij heeft geleerd tijdens de ‘struggles’ op weg naar haar succes. In dit boek lees je dat falen bij het leven hoort, relaties veranderen, hard werken wordt beloond, je alleen kan winnen als je durft te beginnen, een gebroken hart altijd weer heelt en dat onderschat worden leuk is. Daarbij worden de meest gebruikte excuses benoemd en weerlegd en worden persoonlijke verhalen afgewisseld met psychologische inzichten, leuke weetjes, inspirerende quotes, praktische adviezen en meer.

Dit boek is meer dan alleen een roze kaft en een veelheid aan woorden en bladzijden; het is jóuw begin. Het begin van de rest van je leven. Dit is de start van het bereiken van jouw doelen en het verwezenlijken van jouw dromen. Ben je er klaar voor?

Wat vind ik van het boek?

De laatste tijd komen er heel wat mensen en boeken op mijn pad met belangrijke levenslessen en vooral met krachtige verhalen van doorzettingsvermogen. Ik las ‘Een leven op wielen’ en nu dit boek. Ondertussen lees ik het boek van Karen Northshield ‘Weggeblazen door de bom’ Ik maakte onlangs kennis met deze prachtige inspirerende vrouw, die nog steeds, 6 jaar na de aanslag in Zaventem, haar strijd levert met veel wilskracht.

Maar nu terug naar Danique :

Toen ik dit boek voorbij zag komen op instagram was ik onmiddellijk aangetrokken door de titel en de leuke cover. Ik vroeg mij af hoe het leuk kon zijn om onderschat te worden.

Ik las de achterflap en voelde dat die jonge vrouw mij zou raken…

Het is luchtig geschreven. Een goed motivatie boek voor (jonge) vrouwen. Een soort peptalk ! Haar ‘ziek zijn’ en revalidatie periode vormen de rode draad. Maar er komen ook algemenere onderwerpen aan bod met praktische adviezen of (wetenschappelijke) theorie, zoals haar eerste gebroken hart (iets wat veel jonge en ook oudere vrouwen ervaren hebben) Het boek houdt een boodschap in : nl. Je kan meer dan je denkt.

Terwijl ik dit boek aan het lezen was, kreeg ik steeds meer inspiratie om aan de slag te gaan met mijn leven, mijn doelen en mijn dromen.

De quotes van bekende mensen die ze erin verwerkt, zijn echt goed gevonden. Ze weet heel goed waar en wanneer ze ze plaatst. Ze passen telkens goed bij haar verhaal en haar korte, gevatte teksten. Ze vormen een meerwaarde. Ik moest regelmatig glimlachen want ik kon ze ook toepassen op mijn ervaringen.

Danique spreekt je rechtstreeks toe in dit boek. Wanneer je aan het lezen bent, heb je het gevoel dat ze naast je zit en dat ze je wil helpen. Dat gaf mij een heel warm gevoel.

Ze lijkt mij een warme en positieve jonge vrouw, die een enorme wilskracht bezit en je wil overtuigen dat ook jij dat kan. Ze geeft je de tools in handen, je hoeft ze maar aan te nemen en je eigen pad te bewandelen.

Dit is een boekje dat heel vlot leest en dat ik graag cadeau zou geven aan mijn vriend(inn)en die het moeilijk hebben en een serieuze boost verdienen.

Enkele mooie quotes uit de grote keuze :

p. 12 : ‘Ik weet niet veel, maar ik weet nu al dat jij meer uit het leven wil halen en geboren bent om op te vallen. Anders had je dit boek nu niet in je handen vastgehouden.’ (Hier moest ik al glimlachen. Zo voel ik mij de laatste tijd ook. Ik wil meer uit het leven halen…en misschien wel opvallen…)

p. 15 : Alles wat je aandacht geeft, groeit en zo werkt dit ook met de hersenen. Ik besloot mij niet meer te concentreren op mijn angstige gevoelens en de negatieve gedachten. (Klopt heel zeker !!!)

p. 19 : Het geheim van jouw toekomst en jouw succes ligt verborgen in jouw dagelijkse routine. (‘What you do today can improve all your tomorrows.’ Ralph Marston)

p. 22 : Als peuter ondernemen we, zonder enkele vorm van schroom of angst, continu nieuwe dingen waarbij we (letterlijk en figuurlijk) vallen en opstaan. Iedereen vindt het logisch als kinderen falen wanneer zij iets nieuws ondernemen. Tot we ouder worden en het plotseling ingewikkeld wordt om fouten te maken.

p. 24 : Falen hoort erbij! Falen maakt jou niet alleen als persoon sterker (‘What doesn’t kill you makes you stronger) maar zorgt er ook voor dat jouw ideeën verbeteren, jouw eigenschappen ontwikkelen en jouw vaardigheden groeien.

p. 28 : Iedereen maakt in het leven bepalende, kritieke en doorslaggevende momenten mee. Cruciale momenten die het verloop van je leven, in meer of mindere mate, voor altijd zullen beïnvloeden. Momenten waarvan je zegt ‘er was een daarvoor en een daarna.’

Met deze quote stop ik hier, want heel dit boek staat er vol van. Wonderlijke woorden. Maar deze was voor mij toch zeer herkenbaar : voor mij is er ook een ‘daarvoor’ en een ‘daarna’ en dat is de dood van mijn ouders in 2011. Ze stierven op drie weken tijd en ik belandde in een burn-out. Na een hectisch leven van dertig jaar kwam ik tot stilstand en nam de tijd om op adem te komen en mezelf opnieuw terug te vinden. Ik had dit boek op dit moment willen lezen…

Dit boek blijft zeker op mijn nachtkastje liggen om regelmatig geopend te worden op één van die quotes en zo mijn leven richting te geven op momenten dat ik het nodig heb… Dank je, Danique, om dit boek te schrijven !!!!

Always turn a negative situation into a positive situation.’ (Michael Jordan)

Of zoals de Japanse kunstvorm ‘Kintsugi’ kan betekenen: Jouw verleden is jouw gouden arcering…

Over de auteur :

danique melsen woman of the week

Danique Melsen overleefde als puber meerdere herseninfarcten: ‘Laat je nooit vertellen dat je iets niet kan’

Bron : Harpersbazaar.com

‘Ik heb mij lang afgevraagd waarom juist mij dit moest overkomen. Waarom ik mijn puberteit moest missen. Maar die slachtofferrol brengt je nergens, behalve dieper in de put, dus op een gegeven moment moet je de knop omzetten en er weer wat van gaan maken. Wat voor mij hielp, is die stip op de horizon. Wat ga ik doen als ik mij weer beter voel?’

Die stip op de horizon kwam voor Danique in de vorm van rode pumps. Ze wilde per se haar eindexamen halen, ondanks dat ze amper kon lopen. ‘In mijn hoofd zag ik mijzelf mijn diploma ophalen op glanzende, rode pumps. Ik geloof dat als je weet wat je wil, je beter met tegenslagen om kan gaan.’ Of als anderen je voor gek verklaren, zoals een docent van haar deed. ‘Ik ben huilend naar huis gegaan, maar de volgende dag was ik er gewoon weer. Als je negatieve ervaringen om kan zetten in een vechtersmentaliteit, in een figuurlijke middelvinger, dan geeft dat zoveel kracht. Laat je nooit vertellen dat je iets niet kan. Uiteindelijk heb ik mijn diploma in ontvangst genomen, óp pumps.’

Danique is nu 29, woont op zichzelf, heeft een goede baan en is bonusmoeder. Dertien jaar later ziet haar leven er bijna hetzelfde uit als ieder andere bijna dertiger. ‘Ik weet nu dat uit moeilijke momenten ook mooie dingen kunnen ontstaan. Mijn familie is nu heel hecht, ik weet niet of ze dat zonder mijn ziekte ook waren geworden.’

Wanneer ik een recensie schrijf, luister ik naar muziek omdat ik gewoon van mooie muziek houd, maar ook omdat ik dan mijn tinnitus niet hoor… en dat is rustgevend… en zo kan ik mij beter concentreren.

Hieronder staan drie toepasselijke liedjes die ik toen hoorde :

Lieve lezers , ik ben ervan overtuigd dat dit boek heel veel voor jullie kan betekenen. Ga het zeker lezen …