Mijn handletteringavontuur (deel 11)

Dit wordt een speciale aflevering !!!

 

 

 

Ik heb vorige week mijn eerste workshop handlettering gegeven in de Standaard Boekhandel in het Shoppingcenter van Bredene waar ik nu werk. Het was ter gelegenheid van de Openboekdagen.  Er waren twee workshops : de eerste van 15 u tot 16 u en de tweede van 16 u tot 17u.  Er was een tafeltje voor ongeveer 7 personen.  De inschrijvingen gingen heel vlot en in een mum van tijd was het volzet.  Er waren mensen van alle leeftijden.  Dat maakte het heel boeiend en gezellig.

 

Ik vertelde eerst kort wat handlettering juist is.  Er was iemand die dacht dat we gingen kalligraferen.  Maar ik toonde haar de voorbeelden en ze was direct gewonnen voor de handlettering…

 

 

 

 

Deze oefening is faux kalligrafie…

 

 

 

 

 

 

 

Ik toonde verschillende boekjes met de vele soorten alfabetten die je kan gebruiken.  Je kon ook zelf fantaseren…     De opdracht was : teken je eigen naam en kies je alfabet.   Daarna gingen ze ijverig aan de slag.  Ik hielp hier en daar om een letter wat beter te tekenen.

 

 

Die twee uurtjes vlogen voorbij en ik genoot met volle teugen van hun enthousiasme.   De laatste groep van 16 tot 17u bleef wat langer zitten.  Ik kon ze niet doen stoppen.  Inderdaad, handlettering werkt verslavend.  Eenmaal je begonnen bent, kun je niet meer stoppen.   Ik doe dat dikwijls ‘s avonds na het eten zo rond 21u en dan blijf ik bezig tot 23u zonder het te merken.  Maar het is voor mij een prima ontspanningsoefening.  Beter dan yoga…  Toen ik de mensen vroeg of ze het leuk vonden, vroegen ze mij wanneer de volgende workshop zou zijn.   Ik vond dat het mooiste bewijs dat ze het leuk en interessant vonden.  Wie weet, volgen er nog wat workshops…

Binnenkort verschijnt hier ook een leuk interview van een hele toffe vrouw die de grappige uitspraken van haar dochtertje van vier handlettert.