Adventskalender 2022 : dag 1

Advent: Verlangen (1/4)

We zijn de aftelling begonnen! De eerste dag van de advent. We tellen weer af tot het einde van het jaar. Alweer een jaartje voorbij. Wat vliegt de tijd snel!

Benieuwd wat de kalenders mij brengen? Hier gaan we dan :

‘Anastasia’ : Thé noir aromatisé bergamote, citron et fleur d’oranger. Pittige citroensmaak en bloemig. Je ruikt en smaakt de bergamot ook goed.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cc/Cit...
Bergamot orange: planting, care & use - Plantura

De bergamot is een kleine, ronde tot peervormige, zure citrusvrucht, die aan een boom groeit. De boom kan ongeveer 4 meter hoog worden. Op basis van genetisch onderzoek uit 2000 denkt men dat de bergamot een kruising is tussen Citrus limetta, een soort limoen, en Citrus aurantium, dat is de zure sinaasappel.

Italian Bergamot
Italiaanse Bergamotthee
Les recettes à base de fleur d'oranger
De Oranjebloesem
Arôme Fleur d'Oranger - Flavours - Le Comptoir de la Pâtisserie
Wordt dikwijls gebruikt in de patisserie

De oranjebloesem is de geurige bloem van de Citrus sinensis. Het wordt gebruikt bij het maken van parfums en er is over geschreven als een afrodisiacum. Het wordt traditioneel geassocieerd met geluk en is populair in bruidsboeketten en hoofdkransen voor bruiloften.

Hierbij proef ik een heerlijke praline : het gekende hartje met praliné

Het bedeltje zie je naast het hartje liggen. Ik ben benieuwd naar de rest…

De happy stone met Musti erop koos ik omdat Free graag de filmpjes van Musti bekijkt wanneer we in de bib zijn. Ze is gek op katjes want haar grote vriend is onze Figaro thuis. Het eerste wat ze zoekt wanneer ze de vrijdag binnenkomt, is Figaro. Hij rent dan vlug weg want ze is nogal enthousiast en roept van blijdschap. Ik leer haar nu om hem in stilte te benaderen. Af en toe lukt dat wel. Zo schattig om te zien! Ze loopt dan naar hem met haar vingertje op haar mond en zegt ssssst. En uiteindelijk… roept ze toch van plezier! En weg is hij….

En nog een klein toemaatje voor de kindjes of kleinkindjes : een filmpje van Musti.

Ik wens jullie nog een hele fijne dag!