Behind every great woman is a great cat

Lulu Mayo

In English !

Discover the STORIES behind some of history’s GREAT WOMEN and their FELINE companions. From artists and writers to pioneers and scientists, meet over 30 fascinating women and their fur-midable cats. Empowering, uplifting and charming, each tale is brought to life with captivating artwork by best-selling illustrator LULU MAYO.

Nederlands :

Ontdek de verhalen achter sommige van de grote historische vrouwen en hun katachtige metgezellen. Van artiesten en schrijvers tot pioniers en wetenschappers, maak kennis met over de 30 fascinerende vrouwen en hun “fur-midable” katten. Krachtig, verheffend en charmant, elke verhaal is tot leven gebracht met boeiende illustraties van LULU MAYO.

  • ISBN-nummer: 9781912785063
  • Verschijningsdatum: 17/10/2019
  • Aantal bladzijden: 96
  • Uitgeverij: Michael O’mara Books Ltd
  • Prijs : € 12,95

Over de illustrator :

Lulu Mayo is een prijswinnende illustrator met oog voor het eigenzinnige. Haar werk is energiek en bevat vaak humoristische en fantastische elementen.

Ze studeerde voor een masterdiploma in illustratie aan de University of the Arts London en heeft wenskaarten, posters, hoofdartikelen, etalages en nog veel meer ontworpen. Lulu is de illustrator achter de bestverkopende serie A Million kleurboeken, met A Million Cats, A Million Dogs, A Million Owls, A Million Bears, A Million Sloths en A Million Unicorns. Ze is ook de maker van Cattitude: Drawing Cats for Creative People and How to Draw a Unicorn and Other Cute Creatures.

www.lulumayo.com
instagram : lulu_mayo_art

Wat vind ik van dit boek?

Ik vind dit een supermooi boek !!!

Het heeft een aantrekkelijke harde kaft met een gouden randje en een klassevolle dame met haar superkat. Er zijn een paar goudkleurige accenten die je kan voelen. Ik werd onmiddellijk aangetrokken naar dit boek dankzij de kaft EN de stijlvolle tekening. Eerst krijg je de inhoudstafel. Ik zie een heleboel bekende namen langskomen bv. Julia Child, Colette, Yoko Ono, Taylor Swift, Anne Frank, Audreay Hepburn, Gigi Hadid, Elizabeth Taylor, Josephine Baker, The Brontë Sisters, enz… Er staan ook tussendoor enkele teksten over katten : bv. Woman’s best friend, 10 things you can learn from cats, Feline Facts, Conversing with your cat,….

Het is vlot te lezen, ook al is het in het Engels. De teksten zijn eenvoudig en boeiend. Je komt veel te weten over deze bijzondere katten en hun beroemde bazinnetjes.

Er is telkens een tekst op de linkerpagina en een prachtige, sprekende illustratie op de rechterpagina. De tekeningen van Lulu Mayo zijn supermooi. Ik ben fan !!! Een boek waar ik heel blij van word.

Hieronder zie je nog enkele kleurboeken die ze gemaakt heeft :

En er zijn er nog : Ze kosten € 9,99

Een laatste tekening die ik net vond : Die vind ik zooooo mooi !