Oma’s boekenhoekje

Deze maand word ik voor de eerste keer grootmoeder. Na het krijgen van onze drie zonen wordt deze gebeurtenis de “dag” van mijn leven. Dan pas besef je hoe wonderlijk het leven is. Ik heb het geluk gehad om het leven door te geven aan mijn kinderen en nu geeft één van mijn jongens het leven door aan zijn kindje. Hoe mooi is dat!!! Onze oudste zoon wordt papa… Ik leef op dit ogenblik in een droom van verlangen naar dit kleine wezentje. Wat zal er van hem of haar worden? Welk persoontje zal het worden? Waarmee zal het graag spelen? Hoe zal het opgroeien? Ik ben erg benieuwd.

Wat ik nu al wel weet, is dat het heel veel van boekjes zal houden. Hij of zij heeft zelfs al een mini bibliotheek bij mij klaar liggen. Deze babyboekjes zal ik vanaf nu hier in dit hoekje posten. Ik zal er ook graag bij vertellen wat mijn kleinkindje leuk vindt. Dit boekenhoekje zal meegroeien met onze kleine spruit.

Wekelijks zal ik enkele boekjes toevoegen aan deze bibliotheek. Er zal ook af en toe iets te winnen vallen voor je (klein)kindje. Dus kom gerust regelmatig een kijkje nemen. Ik zal het telkens melden wanneer er een nieuwe post is.

Veel plezier !!!

Af en toe zal ik ook een speciale leestip meegeven zoals hieronder :

Maak kennis met Boekstart.be

Boekstart wil jou samen met je baby of peuter laten genieten van boeken, want wat je vroeg leert, leer je voor het leven. Zo is dat ook met lezen. Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Aan de hand van korte filmpjes met baby’s en kleuters leer je hoe je kan omgaan met boekjes met je kindje.

https://www.boekstart.be/boekstart-vorming-interactief-voorlezen-bij-babys-en-peuters

Je kan opzoeken of jouw gemeente ook een boekstartgemeente is. Oostende en Bredene zijn dat reeds. Je kan de bibliotheken raadplegen.

De evolutie van baby’s en boekjes vanaf de eerste maanden tot 2,5 jaar.

https://www.boekstart.be/boeken-en-babys-natuurlijk

Je krijgt ook heel wat boekentips en zelfs een lange lijst op :

https://www.boekstart.be/boekentips