Beschermengeltjes

Lucinda Riley en Harry Whittaker

illustraties : Marie Voigt

Lucinda Riley schrijft samen met haar zoon Harry Whittaker voor kinderen de Beschermengel-serie. Harry bracht de eerste jaren van zijn leven door op het Ierse platteland, met een slechte televisieverbinding (en zeker geen iPad). Lucinda vermaakte hem daarom door eindeloos verhaaltjes te vertellen. Dat zorgde ervoor dat ook Harry zich ontpopte tot verhalenverteller en een bekroonde radiopresentator voor de BBC werd. Harry en Lucinda hopen met Bram en het droomengeltje warmte te verspreiden onder hun lezers en hun (klein)kinderen. Want wie weleens bang is in het donker vindt troost in het verhaal van Bram, die naar een groot, oud huis verhuist en daar maar niet in slaap kan komen…

  • Productcode (EAN): 9789401613163
  • Verschijningsdatum: 14/09/2020
  • Aantal bladzijden: 58
  • Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
  • Reeks: Beschermengeltjes
  • Afmetingen: 197 mm x 268 mm
  • Prijs : € 14,99

Rosa net naar de kleuterschool. Ze vindt het heel spannend, want zal ze daar wel vriendjes
en vriendinnetjes vinden? Een ontroerend en bemoedigend verhaal voor jong en oud, met aansprekende en sfeervolle illustraties van Marie Voigt. Het tweede deel in een reeks over engeltjes die ons allemaal ongezien beschermen. Ideaal om voor te lezen of zelf te lezen.

Over de auteur :

Lucinda Riley, van Ierse oorsprong (14/02/1971), woont in Engeland en Zuid-Frankrijk. Ook heeft ze een huis op het Thaise eiland Koh Chang. Haar jeugd bracht zij deels door in Bangkok, en deels in Ierland. Ze haalt veel van de inspiratie voor haar boeken uit de plaatsen waar ze woont en gewoond heeft. (Bron: Bookspot)

www.lucindariley.nl

https://www.facebook.com/Lucindarileyauthor

Lucinda en haar zoon Harry Whittaker

Auteur, omroeper bij BBC York en improvisator voor kinderen. (York, Verenigd Koninkrijk)

Syv søstre»-forfatter Lucinda Riley gir ut bøker med sønnen – VG

Over de illustrator :

Auteur-illustrator Marie Voigt is een uitzonderlijk talent voor prentenboeken.

Haar eerste drie prentenboeken – uitgegeven door Simon & Schuster UK en Oxford University Press – hebben al 25 deals in vreemde talen binnengehaald!

Haar debuut Red and the City is net genomineerd voor de prestigieuze Kate Greenaway Medal en stond ook op de shortlist voor de internationale Klaus Flugge Prize.

Marie heeft een Duitse graad in Media Technology & Design en een Britse BA in Marketing en had een succesvolle carrière in tv, branding en grafisch ontwerp voordat ze besefte dat het maken van prentenboeken haar in staat stelt al haar passies en vaardigheden op de meest bevredigende manier te combineren.

Met haar werk hoopt Marie te verrassen en te inspireren, zodat ze een bijdrage kan leveren aan het helpen om onze wereld net dat beetje lichter en gelukkiger te maken.

https://www.facebook.com/marievoigtart/

Over de boekjes :

Er zijn reeds twee boekjes verschenen in deze feeërieke reeks van ‘Beschermengeltjes.’ De hardcovers trekken je aandacht door de blinkertjes die erin verwerkt zijn. Het is alsof de engeltjes sterrenstof naar beneden gooien. Je ziet ook onmiddellijk de hoofdpersonages van de boekjes. De tekening dekt zeker de lading. Bij Bram en het droomengeltje merk je een kindje in zijn bedje en het engeltje komt hem een goede nachtrust geven, want hij kan maar niet slapen omdat hij bang is in zijn nieuw huis. En bij Rosa en het vriendschapsengeltje zie je twee kindjes die op een speelpleintje spelen. Het engeltje gooit sterrenstof van vriendschap…

De inhoud geeft telkens weer dat er iets of iemand op hun pad komt en zo het kind weer gelukkig maakt. De zorgen worden opgelost dankzij de tussenkomst van de engelen.

De beide verhalen zijn heel kindvriendelijk geschreven. Geen moeilijke taal en vele ‘lieve’ woorden. Ze brengen de kinderen tot rust net voor ze naar bed gaan. Het zijn leuke boekjes om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar en zelf te lezen vanaf 8 jaar. Deze lieflijke verhalen zetten aan tot mooie dromen en geven een gevoel van geborgenheid. Het is leuk voor kinderen om te weten dat ze een beschermengel hebben. Ik weet wel dat niet iedereen gelooft in engelen, maar voor diegene die er toch in geloven is het heel leuk om via deze verhalen hun kinderen en kleinkinderen ermee kennis te laten maken. Persoonlijk geloof ik heel sterk in mijn beschermengel. Ik heb reeds dikwijls gemerkt dat er dingen gebeuren in mijn leven die niet te verklaren zijn. Vooral sinds de dood van mijn ouders in 2011. Ik voel dat er over mij gewaakt wordt en er gebeuren zoveel goede dingen. Ook de vragen die ik soms ‘s avonds in mijn bed stel, worden beantwoord. Er komt steeds een antwoord op mijn pad. Dus ben ik heel blij met deze boekjes over Beschermengeltjes. Echte juweeltjes !!!

Hieronder zie je Lucinda Riley die kort vertelt over haar ‘Zeven zussen-reeks’ boek 7. Zo hoor je haar eens.

En hier heb ik enkele mooie liederen over beschermengels :

En mijn lievelingsliedje :

Veel lees- en kijkplezier met die prachtige boekjes. Ik kijk al uit naar het derde boekje dat in 2022 zal verschijnen : Zoë en het speurengeltje.