Kerstwens

Mijn kerstwens

Kerst is voor mij een kans om te vertellen dat ik dankbaar ben voor alle lieve mensen (en dieren) in mijn leven.  Dit was een heel speciaal jaar voor mij.  Mijn gezondheid dwong mij om even stil te staan bij mezelf en te luisteren naar mijn lichaam.  Ik veranderde van filiaal om wat minder uren te werken.  Dat kwam mijn gezondheid ten goede.  Maar ik moest ook mensen uit mijn leven loslaten.  Mensen die niet altijd positief meedroegen aan mijn gevoel.  Soms blijven mensen op je pad, soms verlaten ze je pad.

Maar ik heb verschillende nieuwe mensen leren kennen dankzij mijn nieuwe hobby’s : mijn blog en handlettering.  Ik vind het heel leuk om talentvolle mensen te volgen op instagram en zo kan ik ze ook interviewen.  Die kunstenaars, schrijvers en illustratoren zijn steeds enthousiast om mee te werken. Dat geeft me zoveel voldoening.  Het is echt een feelgoed-story geworden.

 

Wat ik zeker niet wil vergeten zijn de mensen die ik heb leren kennen via Tea & Books.  Eens in een trimester komen we samen voor een zalige namiddag : een afternoon tea met Valérie Hallin van de Theeroos samen met een bespreking van een vooraf gelezen boek, soms i.v.m. thee soms niet…  We hadden eind november ons eerste weekend. Met het boek “Het geheim van de thee.”   Het was een heel speciale namiddag.  Die mensen brachten nieuwe vriendschappen mee.  Het was leuk te vertoeven tussen gelijkgestemde zielen : lekkere thee, heerlijke hapjes en een goed boek om gezellig over te praten.  We hebben onze volgende afspraak op zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018.   We lezen dan “Ikigai” en proeven echte Japanse thee.  Er zal regelmatig een bericht komen op facebook en op mijn blog.

Zoals jullie merken, is er veel veranderd voor mij.  Ik volg mijn pad met de mensen van wie ik houd.

En nu mijn kerstwens voor jullie allen : Kerst wordt nu weer uitbundig gevierd.   Hele huizen, winkels en pleinen worden mooi versierd.  Iedereen geniet van deze bijzondere sfeer.  Toch denk ik elk jaar opnieuw aan de mensen die eenzaam zijn of geen groots feest kunnen vieren.  Dat komt omdat ik elk jaar om deze tijd denk aan het verhaal van het meisje met de zwavelstokjes van Andersen …   Dit verhaal heeft me vroeger tot in mijn hart geraakt en blijft daar nog steeds….

Met Kerst is ook het gemis van onze geliefden extra sterk.  Voor sommigen steeds weer een moeilijke tijd.  Ik heb mijn beide ouders verloren in de maand december in 2011.  Toch vier ik dit feest met dankbaarheid voor wie ze waren en voor de prachtige familie die mij omringt.

Ik wens jullie een mooi kerstfeest vol licht en liefde.  Geniet ervan !

Danielle

 

 

 

 

 

Nog een bulletjournalgeschenkje :  enkele voorbeeldjes om je bulletjournal te versieren met deze dagen…