Interview met Prudence van Planet Prudence

Wie is Planet Prudence?/ Who is Planet Prudence?

My name is Prudence and I’m a Belgian dreamer/illustrator/cat-hugger.

I’ve been drawing for as long as I can remember and I always wanted to make a living out of it, so I would be able to spend life doing something I love. My love for books, sketchbooks and pencils are eternal and if I had the possibility to buy all of them, I most definitely would.

I want this webshop to be fun and creative, I want to bring a little extra joy to people who are buying my work. Also, I do custom art for anyone who would like to have something made for someone special or an illustration you saw on my Instagram and want it to be made into anything you’d like! In that way, you will be able to receive the product you’ve had in mind. I love making people happy, and I hope I can make you happy with my work.

I’m doing this with all the love in the world, wanting to make this whole experience special with a personal approach, good service and qualitative products, making sure that your order is exactly what you wanted!

ALSO! Visit me on my social media-accounts:

Like me on Facebook here
Follow me on Instagram here

Interview : 

1. Voor wie maak je die illustraties?

Ik maakte de illustraties hoofdzakelijk voor mezelf (als een soort dagboek met een beetje gezonde zelfspot), maar hoopte altijd dat ik andere mensen er ook blij mee kon maken. En het is een droom die uitkomt dat mensen zich ook in mijn situaties herkennen 😊

2. Waar haal je je inspiratie?

Mijn inspiratie komt uit mijn dagelijks leven en situaties waarin ik terecht kom.

 3. Werk je in opdracht of voor jezelf?

Mijn werk is eigenlijk vrij variërend.

4. Welk materiaal gebruik je voor je tekeningen?

Ik gebruik Copic Markers en Multiliners. Ik werk traditioneel, dus alles is ook op papier.

 
5. Waarom werk je onder de naam van Planet Prudence?

Ik vond het een passende naam bij mijn alter ego, die mijn wereld voorstelt maar op de manier dat ik het zie (zoals ik al eerder sprak over mijn “dagboek”).

6. Wat is je doel?  Wat wil je graag bereiken bij je lezers?

Mijn doel is om mensen gelukkig te maken met wie ze zijn. Ik beeld graag het menselijk aspect uit, en ik merk dat veel mensen dat ook appreciëren. Ik leg zelf de lat niet te hoog op vlak van perfectie, terwijl ik dat misschien vroeger wel zou doen. Maar ik vind het ook belangrijk om dat door te geven. We zijn allemaal perfect in onze imperfectie.

7. Welke opleiding volgde je?

Ik volgde een opleiding Vrije Beeldende Kunsten, maar ze vonden mijn stijl helemaal niet goed.

8. Hoe zou je jouw tekenstijl benoemen?

Ik denk niet dat ik mijn tekenstijl kan benoemen, en ik wil het ook niet in een hokje steken. Mijn stijl limiteert zich ook niet tot wat er te zien is op Instagram. Soms doe ik ook eens wat anders. Da’s het leuke aan kunst, je kunt er zo ver in gaan als je zelf wilt.

 

9. Heb je een voorkeur voor bepaalde situaties?

Ik heb niet echt een voorkeur voor bepaalde situaties. Ik word geïnspireerd door het leven, en die is onvoorspelbaar. Dat is het mooie eraan. Het is onuitputtelijk.

10. Krijg je opdrachten via instagram?

 

Instagram gebruik ik eigenlijk enkel en alleen nog steeds op een zo persoonlijke manier. Dus nog steeds als “dagboek”, alleen genieten veel meer mensen ervan mee 😃

11. Heb je al een boekje met tekeningen?

Ik heb nog geen boekje, maar die komt er normaal volgend jaar wel aan!

12. Wanneer werk je het best?

Ik werk het best ’s nachts of ’s avonds wanneer er geen invloeden meer zijn van buitenaf.

13. Heb je een eigen plaatsje om te werken?
Tegenwoordig teken ik nog gewoon aan de keukentafel, maar ik hoop later toch op een eigen bureau 😉
 
14. Welke boeken lees je graag?
Ik lees graag romantische verhalen ofwel thrillers. There’s no in between 😃. Zo zijn mijn favorieten Eat Pray Love, maar ook de boeken van M.J. Arlidge.
15. Welke boeken las je als kind?

 

Als kind las ik al veel, meestal historische verhalen zoals bijvoorbeeld Robinson Crusoe en later ging dat vooral over naar Manga’s en Young Adults zoals bijvoorbeeld Twilight.

16. Welke tip kan je geven aan de mensen die willen illustreren?

Voor mensen die willen illustreren is het belangrijk dat ze gewoon blijven doen wat ze het liefste doen. Het is wel zo dat het niet allemaal vanzelf komt, en ook niet direct. Er is geduld voor nodig en als je het met de juiste bedoeling doet, kun je echt heel ver geraken!

Hieronder  vind je de link naar haar website :

Parallax Image

Er zijn nu ook enkele leuke “holidaycards” uit .
Ik vind ze alvast schitterend!
Je kan ze dus ook bij haar bestellen.
 
 
 
 
 Lieve Prudence, ik heb je werk leren kennen door een collegaatje dat fan was van jouw illustraties.  Ik ging kijken op fb en op instagram en was direct weg van dat schattige figuurtje.  Ik vind het echt leuk om telkens een grappige en goed doordachte tekening te zien op instagram.  Ik begon je te “liken” en zo kwam ik op het idee om je te interviewen.  Tof dat je er op inging. Je hebt een groot talent.  Ik wens je verder nog veel succes in wat je onderneemt.  Ik blijf je volgen.