Vers van de pers

 Het einde van de eenzaamheid       Benedict Wells

Het veelgeprezen meesterwerk van een jong Duits talent.

Als de tijd nu eens niet bestond? Als alles wat je beleeft eeuwig was en als niet de tijd aan jou voorbijging, maar jijzelf aan de dingen die je beleeft?

Wanneer Jules Moreau na een ernstig motorongeluk in het ziekenhuis belandt, wordt hij geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Al vroeg verloren Jules, zijn broer Marty en zijn zus Liz hun ouders door een tragisch ongeval. Op hen alle drie laat dit verlies zijn sporen na, en in de jaren die volgen groeien zij gaandeweg uit elkaar. Vooral de eens zo zelfbewuste Jules trekt zich steeds meer in zijn eigen wereld terug. Alleen met de mysterieuze Alva kan hij vriendschap sluiten; jaren later zal hij echter pas begrijpen wat ze voor hem betekent – en wat ze altijd voor hem heeft verzwegen.

Als ze volwassen zijn verschijnt Alva weer in zijn leven. Even ziet het ernaar uit dat ze de verloren jaren kunnen goedmaken, tot ze toch weer door het verleden worden ingehaald.

Het einde van de eenzaamheid is een ontroerende, prachtige roman over het verwerken van verlies en eenzaamheid, en over de vraag wat onveranderlijk is in de mens. En bovenal een grootse liefdesgeschiedenis.

In de pers : 
‘Het verhaal dat Wells vertelt, is wonderschoon, sprookjesachtig bijna.’ (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

‘De beste John Irving-roman die niet door John Irving geschreven is. Wells construeert uitermate zorgvuldig zijn drie decennia omspannende familiekroniek, hij schept geloofwaardige personages met psychologisch fascinerende liefdesgeschiedenissen en onvergetelijke beelden. Wells heeft een dijk van een roman geschreven.’( Der Tagesspiegel)

‘Hij is amper de dertig gepasseerd, maar Benedict Wells schrijft als een oude meester, wijs en vol medeleven met zijn personages.’( Literaturspiegel)

‘Een boek dat je kippenvel bezorgt.’( Freies Wort)

Waarom wil ik dat boek lezen ?  De cover spreekt me aan en maakt me nieuwsgierig.  De titel laat me denken dat er een einde kan bestaan aan eenzaamheid.  Er zijn veel mensen eenzaam en ik zou willen weten hoe je daar een eind aan kan maken.  Tja, soms weet ik wel hoe, maar doe ik het niet altijd. Als ik de inhoud lees, dan zie ik dat het gaat over kinderen die hun ouders verliezen en verder moeten leven zonder hen.  Zoiets voelt verschrikkelijk aan.  Ik heb het zelf meegemaakt.  Gelukkig heel wat later dan deze 3 jongeren.  Ik wil weten hoe zij hierop reageren in hun verdere leven en hoe zij tegenover de liefde staan.

ISBN : 9789029091787

Uitgever : Meulenhoff Boekerij

Verschenen : 04-04-2017

Bladzijden : 304 pp.

Bindwijze : Hardcover

Prijs : € 19,99