In 10 stappen je perfectionisme omarmen

Doorbreek je patroon en geniet weer voluit

Carol Bailleul

In 10 stappen je perfectionisme omarmen (Paperback)
In 10 stappen je perfectionisme omarmen (Paperback)
  • Productcode (EAN): 9789493222205
  • Verschijningsdatum: 5/03/2021
  • Uitgeverij: Expertboek
  • Reeks: In 10 stappen
  • Afmetingen: 149 mm x 213 mm
  • Prijs : € 17,50

Over de auteur :

Hierboven zie je haar loopbaan op de achterflap van het boek.

Ik leerde Carol enkele jaren geleden kennen toen zij haar eerste boek over thee publiceerde. Ze presenteerde haar boek in de Standaard Boekhandel in Bredene waar ik toen werkte. Omdat ik erg veel van thee houd, geraakten we aan de babbel. Ik werd geboeid door haar vlotte en gezellige manier van praten. Daarna hebben we mekaar nog enkele keren gezien op evenementen waar ze als theesomelier haar thee voorstelde en serveerde met lekkere scones of cakes erbij. We geraakten bevriend en volgden mekaar op facebook en instagram. En nu vroeg Carol mij om haar boek op voorhand te lezen en haar te vertellen wat ik ervan vond. Vorige week kwamen we samen in haar Japanse Guest House Wabi Sabi, die binnenkort opengaat. Een zalige, rustgevende plaats.


carol.bailleul@sharwa.be

https://teabrewingart.be/

http://dekintsugicoach.be/

Over het boek :

Ik doorliep een leerrijke en zeer begrijpbare weg in dit boek. Wat ik het mooiste vind, is de samenhang met de Kintsugi. Door mijn reis naar Japan en dankzij mijn zoon die Japanoloog is, kende ik deze prachtige metafoor. Carol verwerkt het verhaal van het gebroken kopje heel handig in die 10 stappen. Je ziet letterlijk het kopje evolueren maar ook evolueer je zelf mee. Je wordt dat kopje als het ware. Het is echt beelddenken. Visualiseren zoals ze dat zo goed aanraadt. Zoals Kees M. Paling, schrijver, journalist, communicatie-adviseur en coach, het zo goed verwoordt : Een prachtige metafoor van het proces waarbij de lezer de scherven accepteert en de (goudkleurige) breuklijnen omarmt als een nieuwe werkelijkheid.

Het voorwoord werd geschreven door Marcel Hendrickx, trainer, coach en ontwikkelaar van de OCP-metodiek. Hij brengt hier het verband tussen perfectionisme en burn-out. Zijn boek “Bur-out begint in de kleuterklas” ga ik zeker eens lezen.

Wat kan perfectionisme allemaal inhouden? Ik geef kort enkele symptomen : voortdurend pleasen, conflicten vermijden, nooit tevreden kunnen zijn met wie je bent en wat je doet, controledwang, piekeren, uitstelgedrag, enz… Hier vond ik er al wat die op mij van toepassing waren.

Dan komt de inleiding. Deze vind ik heel interessant want Carol legt ook hier het verband tussen perfectionisme en het risico op een burn-out. Ze legt uit hoe haar fascinatie voor Japan haar leven beïnvloedt. Ze geeft ook de definitie van perfectionisme en wat de vele kenmerken zijn. Bij velen zullen die zeker herkenbaar zijn.

Daarna krijg je een kort overzicht van de 10 stappen en hoe je die kan toepassen.

Bij de 10 hoofdstukken krijg je telkens eenzelfde stramien : starten met enkele schuingedrukte zinnen over de metafoor van het kopje. Hier kan je gemakkelijk visualiseren. Dan wordt er uitgelegd wat je op je eigen leven kan toepassen of onderzoeken. Daarna krijg je één of meerdere voorbeelden uit de praktijk en ten slotte een kleine opdracht. Na de 10 stappen doorlopen te hebben, voel je een zekere voldoening en ken je jezelf weer wat beter. Je weet waarmee en hoe je aan de slag kan.

Er is een gratis videoserie ter ondersteuning van het boek. Heel interessant. Die zal vanaf 21 maart te zien zijn via de link in het boek. Ga zeker eens kijken op haar website. Die heb ik reeds boven vernoemd.

Bijna op het einde van het boek vind je nog een woordje over de auteur en een dankwoord.

Ik raad dit boekje aan omdat het heel vlot leest en je kan de stappen goed volgen en voor jezelf gebruiken. Ook achteraf blijf je niet in de kou staan. Carol is een zeer goede coach en kan je op vele manieren helpen. Dus ga aan de slag met je perfectionisme en buig het om naar een positieve eigenschap van je.