Willow & Warre

Yasmine Versteele & Bente Pompen

Korte inhoud :

Warre ligt heerlijk te genieten in zijn tuintje. Tot een enorm kabaal zijn rust verstoort… Samen met het natuurwezentje Willow vlucht hij de natuur in. Daar ontdekt hij niet alleen heel wat dieren en planten, maar leert hij ook dat de natuur het best haar eigen gangetje gaat.

Een leerrijk avontuur voor natuurhelden van 5 jaar tot 109 jaar. Je kunt Warre en Willow verder volgen in de ketnetfilm ‘Warre en de drie Wilgen’!

Over het boek :

Toen ik dit boek op instagram via Clavis zag voorbij komen, vond ik het echt iets voor mijn kleindochtertje Free. Maar ook ik genoot enorm van dit prachtig kinderboek. Onze Free is twee jaar en maakte reeds kennis met boekjes van toen ze vier weken was en enkel zwart-wit figuurtjes kon zien. Ondertussen is ze gek op boekjes lezen. Heel dikwijls mag ik zelfs vier keer na elkaar hetzelfde boekje voorlezen. Dit weekend liet ik haar kennismaken met Willow en Warre. Toen ze de cover zag, begon ze de diertjes te benoemen… bij, vogel, vlinder, kikker, rups, kuiken,… Inderdaad, haar dierenkennis is heel groot want ze houdt erg van de natuur en groeit op in volle natuur.

Toen ik het boek opende, zag ze Warre in het gras liggen en begon de andere diertjes te benoemen. Ze wou eigenlijk direct naar buiten in de tuin om ook in het gras te liggen. Dat kon niet want het was er heel koud. Ik beloofde haar dat we dat zeker zouden doen van zodra het wat warmer werd.

De illustraties zijn levensecht, heel kleurrijk en spreken erg aan. Bij de diertjes en de planten staan er namen. Dat vind ik heel interessant en boeiend. Zo leren we nog heel wat bij.

Het verhaal zit goed in elkaar. Het vertelt wat helaas elk jaar opnieuw gebeurt in de tuin… Vele mensen willen een mooie, opgeruimde tuin en beginnen de boel op te ruimen wat heel nefast is voor alle tuinbewoners en de planten die er groeien. Gelukkig begint het tij te keren met acties zoals ‘Maai mei niet’ enz… Steeds meer mensen doen mee om de natuur te laten groeien en bloeien… De gesprekjes tussen Willow en Warre geven de gedachtenwereld van de kinderen weer. Zo leuk om te lezen. Het zijn korte en duidelijke tekstjes die de kinderen gemakkelijk zelf kunnen lezen.

Dit is geen boek enkel voor kinderen. Ik leerde nog wat bij over bepaalde kruiden. En … onkruid bestaat niet! Dat is iets wat wij ook steeds aan onze kinderen zeiden toen ze heel klein waren en nu trekken ze die lijn verder in hun leven. Ze houden enorm van de natuur. Onze oudste zoon is zelfs landschapsarchitect geworden en bouwt nu een voedselbos samen met mijn man. Alles gebeurt met veel respect voor de natuur. Wanneer er geplant moet worden, komt de hele familie helpen. Zelfs onze kleine Free loopt al graag rond op het veld. Het was de droom van mijn man om ooit een bos te planten en onze oudste zoon bouwt daaraan mee. Wat is mooier dan dromen doorgeven en samen de natuur haar gang te laten gaan?

Ik kijk alvast uit naar de film ‘Warre en de drie wilgen.’ Zal te zien zijn op Ketnet.be

Je krijgt als lezer een heleboel ideeën mee om aan de slag te gaan in de tuin.

Over de auteurs :

Yasmine Versteele

Versteele, Yasmine – RITCS ONLINE

https://www.instagram.com/p/CogA3MnNSyN/

Yasmine (1993, Deinze) studeerde in 2019 af in de Audiovisuele Kunsten met de kortfilm ‘Belgian Blue’. Voordat ze aan het RITCS begon, behaalde ze een masterdiploma in de Communicatiewetenschappen (Universiteit Gent).

Filmmaker van : Belgian Blue (2019)

https://www.ritcsonline.be/video/belgian-blue/

Een koe en haar kalf. Nutsdieren binnen een gigantische industrie of wezens met gevoelens en rechten. Een andere blik op de veeteelt, een verhaal over het lot van koeien verteld door de dieren zelf.

Je kan Willow en Warre volgen op https://www.facebook.com/profile.php?id=100085307119229

Bente Pompen

https://www.instagram.com/bentepompen/

https://www.bentepompen.com/

https://www.facebook.com/BentePompenFotografie/?locale=nl_BE

Een grootse fotografe met liefde voor animatie en beeld. Ze houdt er ook van om kinderboeken te illustreren en creëert graag kleine ‘puppets’ voor films zoals Robin Robin en nu Warre en de drie wilgen.

Dit is Willow :

Ziehier het leuke en creatieve duo dat dit waardevol natuurboek EN die prachtige film gemaakt heeft :

Beste Yasmine en Bente, heel erg bedankt voor dit recensie-exemplaar, de leuke tekening en het mooie kaartje. Ik zal het koesteren en regelmatig voorlezen aan mijn kleinkinderen. Ik weet heel zeker dat jullie veel succes zullen hebben met dit boek en met de film! Ik blijf jullie alvast volgen op fb en instagram. En vooral bedankt voor jullie sprankelend engagement voor de natuur en alle levende wezens.