Mijn handletteringavontuur (Deel 2)

Mijn handletteringavontuur     (Deel 2)

Deze week heb ik weer redelijk wat kunnen oefenen.  Meestal is dat heel laat ‘s avonds voor ik ga slapen.  Dat ontspant mij.  Ik concentreer mij dan enkel op die lijnen trekken en vergeet alles rondom mij.  Is even goed als yoga of meditatie voor het slapen gaan.

Ondertussen gaat mijn zoektocht verder naar ideeën voor originele lettercombinaties.  Ik vond een leuk tijdschrift bij ons in de winkel.  Het is een cards & scrap special : Creatieve Letters.  Een eenmalige uitgave.  Er staan heel veel adresjes in van webshops, mensen die leuke werkjes maken, nieuwe ideeën, iets over Modern Calligraphy, quotes tekenen, scrappen met letters, werken met brush letters, stempelen, enz…

 

 

Er staat uitleg over alle mogelijke materialen die je kan gebruiken.  Maar dat heb je in het begin allemaal niet nodig, hoor.

 

 

Ik heb enkel een potlood, een fijn zwart stiftje en een gum.  Dat is alles.  Eerst veel oefenen vooraleer ik ander materiaal aanschaf.   Ik zou wel graag later werken met kleurpotloden en kleurstiftjes.  Ik heb al een hele grote doos kleurpotloden zien liggen bij ons in de winkel.  Ik moet mij echt beheersen om die nog niet te kopen.  Eerst wil ik het nog beter kunnen.

 

 

 

Dan krijg je nog heel wat voorbeelden van wat je allemaal kunt maken en tekenen.

 

Dit is een quote die ik zeker nog eens zal maken.  Ik vind die zo mooi !!!

 

 

 

 

 

 

En er bestaan zelfs al hele mooie stempels die je kan combineren met al deze letters.  Is ook leuk om te doen.

 

 

 

 

 

Hier volgen enkele van mijn oefeningen  van deze week :

  

Rechte lijnen oefenen.  Tip : Horizontaal trek je de rechtste lijnen.  Draai je papier 90° om zo horizontaal te tekenen.  Dat doe ik eigenlijk als linkshandige al van nature.  Ik kan niet anders. (hahaha)

Hier mocht ik de banners steeds verder afmaken.  Eerst een klein stukje en dan steeds meer en meer.  Totdat ik het eigenlijk helemaal uit mezelf kon tekenen.  Die banners zie je in vele handletteringwerkjes.  Vind ik heel sierlijk.

 

 

 

 

Volgende oefening is : Maak van een enkele letter een blokletter en kleur die dan in.  Dat ging vlot.

Hier heb ik even iets anders tussendoor genomen.  Ik moest me teveel concentreren op die letters en het werd wat te veel.  Dus koos ik deze oefening waar ik dikke letters eerst met een fineliner mocht overtrekken en dan opvullen met een leuke vulling.  Jongens, wat vond ik dat prettig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *